Efter att statsradion tagit upp så kallad högerextrem musik på Spotify har man på plattformen plockat ner flera låtar som påstås bryta mot deras egna policy.

Det är P3-programmet Musikguiden som spridit uppgifter från den vänsterextrema organisationen Expo om en streamingtjänst som ska erbjuda vad man kallar högerextrem musik.

Enligt Musikguiden finns drygt tio procent av artisterna och banden även på plattformarna Spotify och Apple Music, vilket man kontaktat Spotify för att delge varpå musiken i fråga togs bort.

LÄS ÄVEN: Efter dundersuccé – nu raderar Spotify antiwoke-låten

”Spotify tillåter inte innehåll på plattformen som uttryckligen och principiellt främjar, förespråkar eller uppmanar till hat eller våld mot en grupp eller individ baserat på religion, könsidentitet, kön, etnicitet, nationalitet, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning. Det innehåll som identifierats bryta mot vår innehållspolicy har tagits bort.” skriver en talesperson på Spotify i en kommentar till Musikguiden.

Apple Music har inte svarat på statsradions uppmaning.

Spotify politiskt korrekt krigsskådeplats

Politiskt korrekt anställda på diverse plattformar som kräver censur av oliktänkande har blivit ett allt större problem. Senast i fjol meddelade Joe Rogan, värd för en av världens största podcasts, att han lämnar Youtube efter godtycklig censur för att gå över till Spotify – där en intern konflikt utbröt där personal ville att vissa avsnitt skulle tas bort.

Tidigare har det också framkommit att plattformen anlitat vänsterradikala grupper för att sköta censuren.