Då pappan i familjen inte ansåg att man agerat tillräckligt snabbt för att åtgärda stoppet i avloppet gick han till hyresvärdens kontor och spottade rakt i ansiktet på en av de anställda.

På hyresvärdens kontor i bostadsområdet i Malmö dit pappan gick uppstod snabbt en hätsk diskussion och personalen ville inte släppa in mannen, som då satte en fot i dörren och spottade mot en av de anställda som fick spottloskan i munnen, rapporterar Hem & Hyra.

Den anställde beskriver det som att han blev ”rejält blöt i munnen” och sköljde direkt med handsprit samt tog en dusch. Trots detta blev han sjuk. Det ska dock inte ha varit på grund av covid-19 visar tester som gjorts i efterhand.

Kan inte svenska

”Jag har aldrig blivit så kränkt i hela mitt liv”, sa den anställde under förhandlingen i domstolen där pappan påstod att han inte förstått hur systemet med felanmälningar fungerar och att han varken kan läsa eller skriva på svenska.

Från hyresvärden ansåg man att beteendet var så pass oacceptabelt att man sade upp familjen. Då fallet prövades i hyresnämnden gavs hyresvärden rätt. Man anser det osannolikt att pappan under de fem år familjen bott i lägenheten inte lärt sig hur en felanmälan fungerar och oavsett är det aggressiva beteendet inte acceptabelt. Att spotta någon i ansiktet betraktar man som ett brott och ofredande, något som är ännu mer allvarligt under rådande pandemi.