TAXI-Petar-Milosevic-wikimedia-commons

Bild: Petar Milosevic.

Inrikes

Sprängattentat mot taxibilar i Malmö – tillhörde bolag vars ägare sköts ihjäl

Publicerad 1/3/2019
Annons

Attentatet skedde under natten mot onsdagen. För tre veckor sen sköts bolagets representant ihjäl på öppen gata. Polisen undersöker nu eventuella kopplingar.

– I någon form finns det säkert vissa kopplingar men det är för tidigt att säga vilka, vi tittar ju såklart på det – sambanden och vem som kan ligga bakom, säger polisområdeschef Stefan Sintéus till Aftonbladet.

Dådet kan vara en fortsättning på ett flera år gammalt krig mellan olika aktörer inom taxinäringen i Malmö, ett krig som tycks ha blossat upp igen i höstas då taxibilar sattes i brand, ett taxibolags kontor besköts och en taxichaufför besköts i sin bil.

Den 12 december sköts en 51-årig man ihjäl då han kom ut från en port. Enligt polisen var han ”en av Malmös mest kriminella” och han kontrollerade bolaget vars bilar förstördes i attentatet. Dagen före mordet hade fyra taxibilar satts i brand.

2011 misstänktes han för ett mord på ett taxikontor men friades sedermera. Mannen hade även tidigare utsatts för mordförsök.

Efter att oroliga föräldrar hört av sig sade Malmö stad nyligen upp sitt avtal med ett av de berörda taxibolagen som skjutsat skolelever.

På polisen bedömer man att det inte är farligt för allmänheten att åka taxi i Malmö.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons