Helsingborg explosion

dT.v. en stadsdel i Helsingborg där det skedde. Foto: Christian Koehn

Inrikes

Sprängdåd i radhus – explosivt föremål kastades in genom fönster

Publicerad 11/18/2019
Annons

För sjätte gången under hösten har ett bombdåd skett i Helsingborg. Under natten till måndagen kastade en okänd gärningsman in ett föremål genom fönstret på ett radhus. Föremålet exploderade inne i huset.

Klockan 00.32 inkom larmet till SOS. Flertalet polispatruller skickades till en adress i Gustavslund i Helsingborg och när de anlände möttes de av en krossad fönsterruta.

– Två personer befann sig i fastigheten i samband med explosion. Men ingen kom till skada, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral till Lokaltidningen.

Polisen spärrade av och både kriminaltekniker och nationella bombskyddsgruppen undersökte platsen. Omkring klockan 06.00 var arbetet klart och man hävde avspärrningarna.

Först rubricerade polisen brottet som mordförsök men ändrade det senare till grov skadegörelse och försök till grov skadegörelse. Anledningen till att man ändrade brottsrubriceringen är okänd.

Under natten har polisen knackat dörr i området och förhört potentiella vittnen. Detta arbete fortsätter under måndagen.

Efter sprängningen, som Helsingborgs dagblad rapporterar är den sjätte i Helsingborg denna höst, har ännu ingen misstänkt gärningsman gripits.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons