På torsdagen meddelade statsradion att den person som svenskarna helst önskar som gäst vid julbordet är statsepidemiologen Anders Tegnell. På delad andra plats hamnar Vänsterpartiets tidigare partiledare Jonas Sjöstedt och statsreporter Carina Bergfeldt.

Med över 6 600 döda i COVID-19 i Sverige har kritik för bland annat handfallenhet riktats mot både regeringen och Folkhälsomyndigheten. Men enligt en undersökning från bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen är det ingenting som har fått svenskarna att känna antipati.

LÄS ÄVEN: Åkesson kräver Anders Tegnells avgång: ”Fiasko”

SR: ”Tegnell på solklar första plats”

Den önskegäst som svenskarna påstås helst vilja se vid julbordet är nämligen statsepidemiologen Anders Tegnell, som hamnade på en ”solklar första plats” i undersökningen.

På en delad andraplats landade Vänsterpartiets tidigare partiledare Jonas Sjöstedt och statstelevisionens reporter Carina Bergfeldt, som flera gånger kritiserats för en vinklad och allt annat än objektiv skildring av USA, framför allt beträffande rapporteringen kring Donald Trump.

”Är det personalen på SVT?”

I sociala medier ställer en person frågan om det är personalen hos statstelevisionen, Dagens Nyheter och TV4 som har tillfrågats i undersökningen.

LÄS ÄVEN: Lena Mellin: Anders Tegnell är vår nationella idol