SR vill göra program om ’Swishjournalister’ – ignorerar dödshot mot frilansjournalist

Delningar

Trots att frilansjournalisten Joakim Lamotte fått ta emot ett flertal dödshot mot både sig själv och sin familj samt fått installera rörelsedetektorer och övervakningskameror vid sitt hus, ställdes inte en enda fråga om den allvarliga situationen då SR-programmet Medierna ringde.

”Jag är förbannad så att jag kokar just nu”, inleder Lamotte Facebookinlägget med.

P1-programmet Medierna, som handlar om medier och journalistik, ringde på tisdagen upp Lamotte som förutsatte att det hade med den senaste tidens våg av dödshot att göra.

Men så blir det inte, istället meddelar personen från Medierna att man håller på att göra en reportage för att granska ”Swishjournalister”. Hoten är man inte intresserad av.

Men varför är jag förvånad?

Vet ni hur många etablerade medier som har skrivit om min situation efter att jag förra veckan valde att gå ut och berätta om hoten mot mig, min fru och mina barn?

Noll!

Noll journalister på etablerade medier har ägnat en rad åt detta trots att jag sannolikt är Sveriges mest hotade journalist just nu.

Trots att över en kvarts miljon svenskar såg livesändningen där jag berättade om hoten är det helt ointressant för etablerade medier att ta upp.

Samtidigt görs det frekvent reportage om situationen för deras egna medarbetare, och då slås det fast hur viktigt det är att stå upp för journalister som hotas.

Lek med tanken att någon så mycket som ens andas i tunnelbanan på exempelvis Aftonbladets Anders Lindberg eller DN:s Peter Wolodarski. Då skulle det bli löpsedlar, förstasidor och debatt i varje tv-program i flera veckor.

Men när sådana som jag drabbas är det knäpptyst.

Att det görs skillnad på folk och folk i det här landet är ingen hemlighet, men någon måtta får det vara.

Dagens samtal från Sveriges Radio stärkte min övertygelse att journalistkåren i vårt land är en samling ryggradslösa ynkryggar vars ledord är dubbelmoral och hyckleri istället för konsekvensneutral journalistik.

Pinsamt är bara förnamnet, och om någon får för sig att lägga ner Public service så är ingen gladare än jag.

Samhällsnytt skrev om dödshoten mot Lamotte den 3 oktober.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

251 KOMMENTARER

 1. Enligt SR:s vänstervridna journalister så är det de som hotar som är offren.
  Joakim Lamotte ses av vänster-journalisterna bara som en ond människa som försöker tjäna pengar på de utsatta och på ”utmaningarna”.

 2. En journalist som verkligen står upp för den lilla människan, blir ständigt trakasserad av hatvänstern, men ingen reagerar. Ingen bryr sig. Trots man skriker sig blå i ansiktet om att vi inte ska ställa grupper mot grupper. Hyckleri, någon?

 3. Skulle SD ändå mot all förmodan lyckas komma in i en regering så bör första punkten vara att rensa bland mediebolagen. Detta är viktigare än invandringen.

 4. Där ser man rötan inom journalistkåren.
  Joakim kan i alla fall stå med rak rygg till skillnad från alla ”krypande” hyenor på välbetalda mediejobb.

 5. Ett döende media. Det är en skam att svenska folket via skattsedeln ska tvingas hålla denna totala skit-propaganda och bajsjournalistik under armarna.
  Låt dom försöka leva på egna meriter. Så får vi se hur det går.

 6. Joakim är ju ”gubben” mot strömmen, och inte vek som de andra indoktrinerade och rädda journalistkåren!!!! All heder åt Jocke!!!!

 7. Journalistkåren kan inte framföra sanningen då det skulle äventyra deras försörjning. Motivbilden är solklar: Det är, som alltid, penningen som styr.

 8. Swishjournalistiken är i alla fall ärlig. Man får betalt för vad man gör och hur viktiga jobbprojekten är.
  Vanliga journalister får betalt för att dölja det som anses fel att rapportera om, det som vanliga människor inte skall få veta.

 9. Tror faktiskt de andra fastanställda journalisterna är avundsjuka på swischjournalisterna, då de kan ana att dessa får betydligt högre ersättning för sitt arbete.

  • gör som polisen gjorde DE gör en ny organisation där alla först måste säga upp sig å sen söka om tjänsterna igen det fungerade för polisen många fick aldrig tillbaka sitt jobb där blev det helt fel men för SVT skulle det kunna bli helt rätt

 10. Har funderat länge på, vad betyder alla mäniskors lika värde!!!!!!!!!!

  Var finns värdet på dessa mäniskor!!!
  Tex….
  Joakim Lamotte.
  Sverigedemokrater.
  Alternativ medierna.
  Ej inom pk ramen.
  MM!!!!!!!!!!

  Men om du är en brutal islam mördare, så behandlas du bättre än överstånde exempel.

 11. Det är ändå mycket mer beundransvärt och ärligt att vara s.k. ”swishjournalist” än SR-journalist! Lägg ner vänsterns lekstuga snarast möjligt!

 12. ”Att det görs skillnad på folk och folk i det här landet är ingen hemlighet, men någon måtta får det vara.”

  Ja, med den skillnaden beror på deras omhuldade värdegrund om ”allas lika värde”.

  Det är de etablerade medierna som är de hatande trollen. Men det kanske du redan visste.

  För mig framstår du som en ängel, ärlig och ren. Full av kärlek till ditt land och folk. Tack för din insats! Må Gud vaka över dig och din familj.

  .

 13. Räkna med att ni är utlämnade i denna kamp mot rättvisa. Räkna med att ni blir motarbetade när ni lägger fram sanningen Räkna med att detta hat mot oss kommer fortsätta.
  Räkna med att jag kommer fortsätta slåss tillsammans med Lamotte mot de som vill förgöra oss.
  Joakim DU är en sann hjälte!

 14. Känns varmt om hjärtat av att veta att det finns några goda människor kvar i Sverige som inte försöker förstöra 🙂

  • på den tiden en annan hängde på fritidsgård ute i bushen, kom snuten utan att nån ringde. kollade så att våra moppar inte gick för fort osv.

  • det var en knivhuggning i leksand innan idag på en skola … knivhuggning i ryggen…. ja förr var leksand känt för ishockey …

   • POLISEN HADE INTE SÅ MYCKETatt göra på den tiden nu har dom hur mycket som helst att göra så dom hinner inte göra nagonting längre

  • Två elever knivskurna på skola i Leksand …. ja man förstår vem det gäller … hade detta vait en svensk som gjort detta hade det varit anti-rasist möten, facklor och hand-hjärten

  • Jag instämmer med Joakim Lamotte ”att journalistkåren i vårt land är en samling ryggradslösa ynkryggar vars ledord är dubbelmoral och hyckleri istället för konsekvensneutral journalistik”. De är ingenting annat än maktens marionetter. Joakim Lamotte är däremot motsatsen till detta. All heder åt honom och alla riktiga, rakryggade journalister på alternativmedierna.

 15. idag fattar man att då media och SVT tar upp om kidnappade svenska journalister eller om dom blivit utsatta på annat sätt … ja då vet man nu mer att dom är journalister med ”rätt åsikter” … andra journalister göre sig icke besvär …. man har sig själv att skylla

 16. OT. Såg AnnieLööf på Aktuellt, nånting har hänt! De glittrande ögonen och kaxiga flinet var borta.
  Teori: Alliansens plan B enligt M borde vara att tala med SD nu, men Annie sa nej, Ulf lackade ur. Mötet var början till slutet för Alliansen. Ridå. Annie är skärrad.

 17. Journalisterna ser varandra som fiender i dessa mediedödande tider . La Motte är inte PK och därför inte har något personligt läsvärt att tillföra.
  De kanske skulle skriva en liten notis om det händer Fritänkande.
  Över EN MILJON människor är fredlösa och ska tystas till vilket pris som helst. Bomber,skjuten, överkörd, ihjälslagen….
  Journalister förtjänar all skit man alltid sagt om dessa gamar ! Och nu får vi allt oftare höra om Main-Streams globala nedgång.
  Inte undra på att hela världens tidningsfolk kritiserar svensk media !
  Avskaffa presstödet snarast !

 18. Jag själv kan bara säga att jag känner absolut ingen gemenskap med svensk medias journalistik. Det är som att först lyssna på Carina Bergfeldt och hennes reportage om Trump och sedan ta del av Fox News. Två helt olika världar. Därför har hon också varit frånvarande sedan Brett Kavanaugh blivit insvuren i USA:s högsta domstol.

 19. Joakim Lamotte en svensk krigare Folkets soldat och Landets försvarare. Att stå upp för människor som vill nå ut med sanningen till folk är en självklarhet för mig. Kommer bidra ekonomiskt till en hjälte utan tvekan.

 20. Nu är det MP som styr Sverige igen. Detta pga SR:s uppmaning att stödrösta på dem, eftersom Fi inte skulle nå 4%!

 21. Nu ska inte Joakim Lamotte var arg eller ledsen. Men lite tur kommer granskningen leda till att han får fler tittare och följare och även mer swish.

 22. Svensk media är en enda stor skamfläck för allt vad journalistisk etik och heder heter.
  Och värstingen public service måste läggas ned i sin helhet. Det finns inte en chans att ens försöka reformera denna den svenska samhällskroppens mest elakartade cancersvulst.

 23. Sverige är sjukt. Socialdemokratin gjorde allt sjukt på bara 80 år av hårt röstande från arbetarna. Nu är allt sjukt och tåget har gått.

 24. OT: hur sjukt är inte detta, men vi vet att det inte var nazister som gjorde detta mot en zigenare

  Åtta män släpptes efter misshandel av förståndshandikappad – Blev misshandlad igen

  SÖNDER-TÄLJE: Först blev en förståndshandikappad man misshandlad av åtta gärningsmän. Tre av dem greps, men släpptes strax därpå i frihet. Därefter har den förståndshandikappade mannen blivit misshandlad igen, erfar lokaltidningen LT av en poliskälla.

  https://nyheteridag.se/atta-man-slapptes-efter-misshandel-av-forstandshandikappad-blev-misshandlad-igen/

  • Menar du att en med mental funktionsnedsättning som tigger misshandlats två gånger av 8 män? Hur mycket ska en människa få uppleva i Sverige? Först människohandel, tiggeri under slavliknande former och sedan misshandel så läste jag ihop det här..

   ovärdigt Sverige

   • nä, det sa jag inte, vet inte vad denna förståndshandikappade var för någon …. jag bara gjorde en jämförelse om hur media skrivitom detta om det varit så

    • Ingenting i Sverige förvånar mig längre. Det är ett land som enbart är byggt för bidragstagare som på många grunder godtyckligt får asyl och en massa andra människor, medborgare i Sverige och i andra länder som får lida fysisiskt och psykiskt på grund av ett illa fungerande system där man låter människor fara illa

     • idag … rosengård … en knivhuggen till döds och en skadan … i leksand en person knivhuggen i ryggen på en skola och en skada ….. med mera med mera … 8 bilar söderslagana utan för en golfklubb i mölndal …. i leksand nu på kvällen håller ungdomar på och attackerar förbipasserande bilar

   • men … det skulle ju kunna vara så faktiskt … att dom kanske vill få honom att tigga åt dom … vem vet ….

 25. En av 7-partiets propagandacentraler och fakenews-fabriker kommer väl göra sitt bästa för att föra propaganda i 7-partiets favör när det gäller s.k. ”swishjournalister”. Så inget annat att vänta.

  • ja man kommer av ren ”omsorg och välvillja” att vilja informera och lära ut om detta till det svenska folket … med underförstått budskap … dessa bör ni inte frottera er med eller läsa nyheter av … det är mycket dåligt … och nästan vidrigt och avskyvärt … ja, på gränsen till nazistiskt

 26. Mycket inom journalistvärlden säger en hel del!
  Följande avsnitt med Janne Josefsson blev mer aktuellt där man hör honom och Anders Lindberg fara med osanningar.
  Så ingen av dem är så hederliga som många skulle tro, de lider av samma åkomma att vinkla på sanningen för att inte stöta sig med sina Journalistkollegor som har den oturen av att vinkla sina åsikter så att PK inte kommer och skäller ut dem.
  Jo, så är det vilket aldrig skrivs om, massor av journalister får skällning för att de råkat säga den olämpliga sanningen!
  Just därför är det mycket svårt att veta när journalister menar det dem säger! Min personliga uppfattning är att de är hårt hållna av att inte få skriva ner sådant som skulle göra dem till bra journalister. Detta sagt för att jag har och har haft journalister i släkten och var med på en 50 års skiva när deras Chefredaktör fyllde år på tidningen SvD.
  Just han berättade för mig att Fam. Bonniers bestämmer sanningshalten vilken nivå den ska ha!

  • hörde nyss att dom skulle spark 300 jornalister på dansk TV får vi se något liknande på SVT vilket vore högst befogat

 27. Personligen anser jag att man bör frekventera ett brett utbud av media för att inte fastna i en filterbubbla där man enbart försöker befästa sin egen uppfattning. Själv läser jag allt frpn ETC till Samnytt.

 28. Stasi-TV respektive Stasi-SR har inget intresse av att ägna sig åt väsentligheter, givetvis när det gäller åsikter som inte är Stasi-certifierade. Till exempel Magnus Storck får stå och ljuga rakt ut i Agenda och hävda att SD vill lägga ner både P3 och P4 eftersom Åkesson när han blivit förlöjligad i P3 sagt att om han var chef för kanalen hade han lagt ner den. Det Magnus Storch ljög om var att det aldrig varit aktuellt att tillsätta Åkesson som chef för P3, varken han själv eller SD är intresserade av detta. Ingen i studion var intresserade av att fråga var Storch fått detta ifrån.

 29. Lite skrattretande idag var att det i Helsingborg ordnades en ”talkshow” om Fake.news och de som stod för evenemanget var precis de som dagligen ägnar sig åt Fake-news d v s folk från bl a DN, HD m fl.
  Stasi 2.0 i ny skepnad m a o.

 30. Varför granskar Sveriges Radio fristående etiska journalister som arbetar för att belysa samhällsproblem som de själva väljer att mörka?

  Är det så enkelt att SR i själva verket försöker motarbeta dessa journalister som faktiskt fullgör den journalistiska gärningen?

 31. En journalist lever på tvångsindrivna medel, har en tynande publik, levererar trams och propaganda och har åtta miljarder i budget. En annan lever på frivilliga medel, låter folk komma till tals, har en växande publik och en mobilkamera. Ridå.

 32. Jamen dom Är ju som GW….!

  Skriver o pratar BARA om det dom behärskar (Mao OM etniskt Svenskar) av gammal vana, och Aldrig att dom VÅGAR skriva om dagens maffia KLANER som tagit över och snart ÄR inne och tar över Media också…

  Aftonbladet t ex är störst i Sociala medier OM HUNDAR alltså inga Nyheter där inte🙈🐩Vov vov..

 33. SR:s och SVT:s journalister är så dåliga så man måste råna skattebetalarna för att finansiera. Dock ljuger SR och SVT så bra så 7-partiet med glädje rånar.

 34. Glöm inte att Agendasättande journalistiken skapar nya hjältar, profiler som tar risker, bara för att etiken och moralen säger till dem att det är rätt att granska verkligheten som den är. Du är en sådan hjälte Joakim, glöm inte det. Tack för din passion för ärligheten och vilja att hjälpa de utsatta, den korrupta pk-media har avslöjats för länge sen. De behöver en större och större matta att sopa undan den anti-pk informationen som blir omöjligt att dölja numera.

 35. De flesta vet det förut men sen SD hotade komma in i riksdag efter det så undviker MSM alla nyheter som kan gynna SD. Därav tystnaden kring vissa nyheter och framhävandet av andra. Många intelligenta kritiska tänkande människor inser detta men tyvärr räcker det inte. De har för lite inflytande. Sunt förnuft kommer ingen vart med känslostormar frammanade av MSM. Media har insett det och deras påverkanskampanjer riktar sig mot de som inte tänker själva. Beviset på att det fungerar är hysterin kring flyktingar 2015 och ”klimatförändringarna” idag. Allt har en peak som häxprocesserna på 1600 talet men sen går livet vidare som vanligt. Vad hände förresten med alla män som utnyttjade sina döttrar? Eller säldöden? Eller ozonhålet? Eller mördaralgerna? Kalkningen av försurade sjöar? På 80 talet var det helt hysteriskt kring kärnkraften. Det blev omröstning, 2010 skulle den varit avvecklad. Politikerna hanterade den hysterin ganska bra faktiskt. Om tio år så har vi nya hysteriker och globala temperaturen är glömd. Sitt still i båten.

 36. Är det rimligt att en majoritet av landets journalister har den svenska staten som arbetsgivare?

  Varför sysslar staten överhuvudtaget med opinionsbildande massmedia? Är det verkligen en uppgift som staten ska syssla med?

  Varför är alla tidigare statliga verksamheter avreglerade, förutom just den verksamhet som finns till för att granska staten? Varför äger den svenska staten den samhällsinstans som ska granska just staten?

  Är det friskt?

 37. Swishjournalistik är väldigt bra faktiskt. Det är folkets journalistik till skillnad från MSMs journalistik.

 38. Mina bekanta och jag tycker om Joakim La Mottes intervjuer i förfallets Sverige. Många av oss visste inte hur lilla det är , tack Joakim !

 39. Att ge pengar till rädda barnen eller annan korrupt verksamhet där personer som Veronica Palm sitter och genus tramsar och får arvoden på flera 100 tusen om året är jag starkt emot. Däremot har jag gett till både Lamotte, Samhällsnytt och lite andra som faktiskt förtjänar en slant för det otroliga arbete de utför. Att som vänsterblivna SVT jämföra det med tiggeri borde vara straffbart…

 40. Människor med civilkurage som vägrar följa Jante för popularitet och allmänt mys, är en stor fara för den homogena mesproppsgrupperingen! Ingen sticker ut för att hjälpa dig, egen vinning och popularitet betyder mycket mer idag än om Sveriges nation riskerade totalhaverera!

 41. Den mesta journalistiken är väl än så länge tämligen neutral, den förmedlar information och fakta, men den tendens till vänstervriden idoktrinering som länge har funnits har formligen exploderat på senare år. Nu fyllt tidningarna av tendelsiösa reportage avsedda att tuta i läsarna postmarxistiska, feministiska och massinvandringspositiva värderingar, samtidigt som det ständigt hetsas mot SD och Trump med allt mer grova metoder.

  Nyhetsvärderingen har nästan helt förändrats. Förr var det t.ex. intressant vem som skulle få ekonomipriset och sedan vad pristagarens forskargärning handlat om liksom hur det kan påverka samhället. Nu är den stora frågan om det ska bli en kvinna som får priset och en massa hjältehistorier om kvinnliga pristagare och reportage om hur kvinnor förtrycks. Vad de kvinnliga och manliga forskarna åstadkommit hamnar helt i skymundan.

  Identitetspolitiken har blivit viktigare än sanningssökandet. Ja, vissa sanningar får inte ens uttrtyckas då de går emot den politiskt korrekta världsbilden. Journalistiken håller därigenom på att avskaffa sig själv. Kvar finns bara politruker och reklammakare.

 42. ”Journalistkåren i vårt land är en samling ryggradslösa ynkryggar” Kan det överhuvudtaget beskrivas på ett bättre sätt??

 43. Var går gränsen då politiserad ”journalistik” bara är statsbetjänter eller näringslivs-lakejer? Har den gränsen inte passerats för länge sedan i Sverige?

 44. De offrar folk på PKaltaret. Som man gjorde på medeltiden när inte folk följde påvens påbud. Det är samma skit annan tidsålder. De sa att jorden var universums medelpunkt och solen snurrade kring jorden. Våra journalister är lika indoktrinerade utan någon som helst fast vetenskap i sina texter. Bara nonsensantaganden samt dagens trender att utgå ifrån. Noll stadga eller integritet. För det säljer inte. Bättre med en skandal man kan bygga på. De är asgamar från helvetet. Som inte vill mänskligheten väl utan göra en spänn på elände.

 45. Bara ett fåtal journalister kan hittas i Sverige. De finns knappt att finna i de etablerade gammelmedia, där häckar mest vänsterextremister och bokstavsorienterade minoritetsrepresentanter som med presskortet får företräde i maktens korridorer.

 46. I en saga fanns en stor samarbetsman som inte kunde samarbeta, en groda. Han visste inte vad det var, fast han sa ordet om & om igen. ”Är det inte dags att packa väskan?” undrade en bäver. Grodan såg undrande ut, även det var obegripligt..

 47. Behandlingen av granskning sverige visade verkligen hur pk eliten samarbetar. Det hela var en parodi men mycket skrämmande.
  Lamotte historien bekräftar bara det hela. Inbördeskriget närmar sig, sanna mina ord.

   • Vilka är vi, 80% av befolkningen har inte märkt några problem.
    Vi kan nog bara sitta här och skriva i vredesmod, allt annat är utopier.

    • ne,det tror jag inte. Vi är mer än 20 % plus att många av oss har gjort militärtjänst och vet vad det innebär att försvara sitt fosterland. Finns mer krut i 20 % än 80% av genus/fjollmän

     • Hur skall vi få till detta motstånd och med vad skall vi kriga.

      De enda som har tillgång till vapen är en sekt, stödd av några av de rikaste länderna i världen.

      Det finns gott om fall där den tokiga sidan har tagit makten utan att befolkningen haft chansen att gör något och i Sverige är hela samhällsapparaten programmerad för att ta makten med ojusta medel, dvs. bryta ner motståndet med omänskliga metoder, typ domar, stigmatisering mm.

  • Hur skall vi få till detta motstånd och med vad skall vi kriga.
   De enda som har tillgång till vapen är en sekt, stödd av några av de rikaste länderna i världen.

   • Vi kan börja med att Europa röstar konservativt i nästa EU val i Maj nästa år så får vi ta det från det. Nu har liberalismen haft sitt för lång tid framöver.

 48. Etablissemanget går ihop för att bestrida dom journalister som säger och visar verkligheten som den är .

  Obekväma sanningar måste till varje pris mörkas. Allt annat beivras.

 49. Det kommer att bli ett reportage om hur hänsynslösa och oansvariga ”swishjournalister” tjänar stora pengar genom att sprida hat och fake news och att de borde stoppas.

 50. Förr i tiden sas det om tidningar och journalister att de var ”tredje statsmakten”.
  Idag är det nog tyvärr så att de är första statsmakten eftersom politiker är livrädda för att få dålig publicitet. En som faktiskt skiter i det är Trump som inte räds att kalla journalister vid sitt rätta namn.

 51. Istället för att granska makten och staten vill SR jaga de få modiga och ärliga journalister som Sverige har, hetsa mot de och begå karaktärsmord på de. SR har konstruerat ett nytt hittepåord Swischjournalister för att baktala, håna och förminska dessa ärliga modiga bekymrade riktiga journalister med förhoppning på att de blir skrämda och lägger av med rapportering från verkligheten.
  Men det är tvärtom. Att folk är villiga att swischa pengar till Lamotte eller andra riktiga journalister beror ju på att man tycker om det de gör, att man får det man inte får från MSM och att man vill att de ska ha möjlighet att fortsätta att rapportera från verkligheten.
  Att swischaren vänder ryggen till SR retar gallfeber på de. Men man frågar ju sig vad [email protected] får man för pengarna? Statliga mögafåner får 8 miljarder från skattemedel för att leverera vänstervriden propaganda och falska nyheter, för 8 miljarder!
  Lamotte, fortsätt det du gör, du har många följare som tycker att det är du som är den anständige och gör ett bra jobb med inga medel. Klart du ska få pengar swischade till dig för det är ju så många svältande oanständiga journalister så att dessa smulor på 8 miljarder räcker knappt att mätta deras munnar med. Stackars de.

 52. Swish är hur bra som helst.Man betalar till dom som man tycker gör ett bra jobb.Inget konstigt. Ungefär som när man betalar för TV-kanaler för det man vill se. Gammelmedia börjar förlora sin makt och det är inte en dag för sent

 53. Förstår inte riktigt grejen, är det meningen att vi ska bli upprörda på att han tjänar pengar på sitt arbete? Det klart att alla inte kan leva på att suga ut befolkningen via en ofrivillig licensavgift som SR gör…

 54. Hur många av SR:s ”Journalister” har gått journalisthögskolan ? 😀

  90% av dessa ”journalister ” är inte mer journalister än vad vi är..

  Alla på SR kallar sig journalister . Radiopratare , nyhetsuppläsare osv..

  Dom är inga journalister.

 55. Det heter att fake news sprids via sociala medier och att man nu diskuterar vilken påverkan det fått på senaste valet. Vad man inte nämner är att den största källan till fake news är svenska medier och Sveriges journalistkår. Där förvanskas och mörkas det systematiskt.

  • Censur är inte censur. Det är ”trygghet mot Fake News”. Ständiga invasionskrig mot suveräna stater och massmord av oskyldiga är inte det, men är ”fredsbevarande styrkor och terroristbekämpning”.
   Statens propaganda är ”Public service”.
   Monopolkapitalets medier är ”oberoende fri media”.
   Det liknar George Orwells 1984.

 56. Ja och Samhällsnytt har ju också erfarenhet av mordhot, och det ifrån några som är så hyllade av etablissemanget.

 57. Om man kommer med negativa påståenden om invandringens baksidor blir man ofta bemött med:
  – Det där har du fått från Avpixlat/Samnytt eller Fria Tider va? Och så blir man avfärdad som idiot.
  Men jag undrar just ja vem som är idiot egentligen. Den som bara förlitar sej på endast en källa eller den som tar in information från så många källor som möjligt.

  • Allt fler har sett att Avpixlat/Samnytt eller Fria Tider faktiskt har haft rätt och att källorna varit sanna.
   Hoppas att det fortsätter så.

   • Problemet är att folk som kommer hit och läser även ser alla nassar och annat löst som kommer med en massa absurda påståenden, konspirations tjafs och antisemitism i kommentarerna. Sådant som rakt av kan skrämma folk både härifrån och från SD

    • Skuld genom sammankoppling är ett välkänt argumentationsfel som folk alltmer börjar skratta åt. Jag kallas nog för kommunist av många här. Likväl är jag ofta här. Samtalet människor emellan är demokratins själ. Endast så kan ett samhälle stå enat, rimligt och balanserat och inte splittras i extrema motpositioner.

  • Först måste individen som du talar med känna sig lugn nog att lyssna. Meditation fungerar förträffligt på mig. Ur lugnet kommer modet att lyssna. Man måste ofta börja med att prata mer allmänt om olika argumentationsfel. Förmågan att resonera måste läras in. Sedan kan man gå på neutrala osanningar. Först därefter är personen mogen att gå på de tuffare osanningarna, MEN ta gärna en osanning i taget i små portioner! Faran är annars kognitiv dissonans.

 58. Nämen…han är ju journalist, fel åsikter och fortfarande i livet.
  När en vanlig medborgare skjuts så kan man läsa ” en man sköts….” och så blir det en siffra i statistiken och inget mer. In
  När en Journalist mördas, då är det en attack på demokratin och media stormen ut.
  EU skall kopplas in, Human Rights kräver en utredning av regeringar o.s.v.
  Vi är tydligen inte alla lika mycket värda och allt fler bevis på denna vita lögn kommer upp i dagsljuset. En som titulerar sig som ”mäniskorättskämpe” som saknar medborgerligt eller politiskt stöd i ett samhälle men deklarerar mänskliga rättigheter är mer värd än vanliga skötsamma medborgare.

 59. Swish-journalist, det osar förakt och hat om detta ”fyndiga” uttryck. Skulle dessa SR-journalister leva på vad folk ville betala för dem skulle de snart svälta ihjäl.

 60. Därför att, på SR så jobbar Lars Ohlys ”utomparlamentariska grupper”, om så kommunistpartiet (VPK) med att gömma undan Lars Ohly försöker de med att vidhålla att partiet är enbart ett vänsterparti (V). Även om så kommunistpartiet under ledning av Jonas Sjöstedt försöker med alla medel att rikta bort sökarljuset från partiets smutsiga historia.

  Det är dags att sticka hål på Lotta Johnsson Fornarve (V) – andra vice talman
  och föra ut budskapet gällande Lotta Johnsson Fornarve sympatier med kommunismen. Vid varje tillfälle så skall hennes kommunistiska arv dras upp i ljuset. Det är dags föra upp den kommunistiska ideologi på dagordningen. De må gärna få tro att de vunnit en seger med att bli andre vice talman, men nu har de lockats ut i ljuset och kommunism skall åter bli ett skällsord.

   • I djupet av detta hela så är de kommunister. Ideologin har inte försvunnit bara för att Sovjet eller DDR föll samman. Deras höga ledare fick tillträde rakt in i demokratin i väst, detta eftersom demokraterna firade att andra världskriget var slut. Det är som att säga att Angela Merkel inte är fortsatt DDR-kommunist.

    De gömmer sig enbart likt ulvar i fårakläder under ”alla människors lika värde” mm. Men det som igenkänner ”ideologin” är att de blir ideologiskt våldsamma med att demokrater påtalar om dem.

    Men för att påtala om ”monokapitalism”, så härstammar detta ur ”Lenin arvet” som judar på höga poster försökt att återskapa, inte med kommunister detta eftersom de är allt för få för att verkligen lyckas med detta, och de har inlemmat islam i deras ideologiska diktatur eftersom både Leninarvet, kommunism och islam avskyr demokratin.

    • Om de vore kommunister skulle inte ojämlikheten öka i samhället som den gjort de senaste decennierna.

     90% av den politikeradel som propagera för ”alla människors lika värde” menar det inte. Endast V:s politiker betalar ”partiskatt” och sänker sina löner till mer rimliga nivåer. Det är ett symptom på ”kommunism” givetvis, oavsett om man gillar den moralen eller inte.

     Personligen så tycker jag att det ser bra ut att göra så av V:s politiker. Att de är helt omoraliska vad gäller migrationspolitiken är därför fullkomligt makabert, anser jag.

  • Jodå, det är samma kommunister som våldtog och mördade små barn under ryska revolutionen, då min farmor flydde. DOM som Lövén skyddar. Stalin och Lenin hade godheten att mörda ca 60 MILJONER människor, sitt eget folk, däribland min farmors vänner och grannar. BARN som blev våldtagna och en bajonett i slidan som avslutning. Det är väl det Lövén vill göra med ca 2 Miljoner svenskar, av vad jag förstår av hans propaganda film på Facebook…. Han är en riktigt statsman…förlåt jag menar fackpamp…

   • ”Den Röde djävulen”.

    Socialismen som föddes i slutet av 1800-talet i Europa och Norden, och socialdemokratiska arbetarpartiet (SAP) då bröt med det totalitära kommunismen. Det samma skall göras igen med att den demokratiska arbetarrörelsen skall åter uttala att de bryter med den totalitära kommunismen.

    Inte är det då underligt att media husen med all sköna konster och medel försöker att inte påtala om Lenin, detta eftersom de är ur samma släkte.

 61. Gammel media är så jävla äckliga, bara ett förljuget, hycklande, mörkande PK patrask, som pratar om sanning och gemenskap. ;en vänta tills det smäller. Vi liknar mer och mer ett korrupt Bulgarien och Rumänien. Vi får väl se hur länge det håller. Och med Morgan Johanssons goda minne, och polisen har bara resurser, och vågar väl bara ta cykeltjuvar. Att förhöra gamla tanter och farbröder som sagt något i snabbflödet är väl det dom är bäst på. PINNAR är polisens nya motto. OCH färre anmäler när inget händer. Trygghet, ta bort det ordet det och ersätt det med Henrik Schyffert, pajasen från Stureplan, skyddad av PK maffian. Det kommer en dag då regering och polis inser att det kommer att finnas nya krafter som ställer upp för varann. Låt PRAVDA – SR och SVT m.fl. pissa på vanligt folk…. det kommer att ändras… Och översteprästen Wolodarski kommer få sin plats han också….

 62. Antikmedian lever så länge idioter lägger pengar på skiten! Jag personligen varken läser tittar eller lyssnar på skiten sedan många år tillbaka!

  • De idioter, som du syftar på, är våra politiker, eftersom antikmedia får presstöd och direkt skattefinansiering.
   Antikmedias journalister får månadslön, och nog är det ynkligt om de känner sig som förmer än dom, som försörjer sig på det, som de presterar varje dag.

  • gammelmedian kommer leva kvar ändå.
   Det är otroligt rika människor som äger dessa tidningar som har som sin största önskan att utföra sin aktivism på europas och sveriges medborgare.

 63. Fulmedia mörkar givetvis de konkurrenter som utför det arbete som de själva är för fega för.

  Han är sannolikt snart nedstängd på Facebook om han blir för populär. Granskning Sverige plockades på samma vis bort från Youtube, p.g.a. ohållbara svepskäl, helt utan domstolsbeslut om brottslighet.

  Mitt tips är att ni alla byter till säkrare plattformar innan det är för sent. Kontrollera ägarförhållanden och att de plattformar du använder är open source och GPL.

  WordPress, Internet archive, Linux, Libreboot är bra grejer.

 64. Imagine being Joakim.

  In the middle of the night you hear glass breaking. That’s your windows and someone with ill intent just got access to your home. There you are, you, your wife and your small children.

  Someone who wants to harm or kill you are now inside your home. OK, so you call whoever you call in Sweden in an emergency. They may be 20 minutes away,, an hour away,,, SEVERAL hours away while you are face to face with someone who invaded your house with the intent to harm or kill and where seconds count

  And somehow it is NOT OK as a law obiding citizen to have a gun to protect yourself and your family???????????

  That’s tyranny!

  Only government not allowing their citizens to bear arms is a government AFRAID of their citizens.

  Statistics also prove that when citizens are armed, the crime rate is way down.
  Rapes, murders, assaults, and on and on…

  Too bad all the heroic stories of home owners with a gun preventing really bad events from happening. TONS of those events, but, you know, main stream media…

 65. Stasi media överlever endats pga att 90% av amöba svensken läser/tittar på Stasi media och refererar till det som trovärdigt.

 66. Våra fina journalister snyftar stort när någon kritiserar dem.. då är det HAT utan dess like… men när en frilansande journalist som Lamotte eller Uvell…. får verkliga hot mot sig – ja då reagerar media med att dessa utsatta personer minsann vill ha pengar svishade till sig – för det är ju HEMSKT!!

  De hotas o det grövsta, anmälningarna försvinner bort och Riksmedia nästan hånar dem för att dessa personer vill få in en o annan slant.

  Och jag ska snart vara tvungen att ge pengar till riksmedia pga av att de inte får in tillräckligt med pengar för att driva sina agendor….
  Nyheter på romani
  Bara det – hur många romer har vi i Sverige??? Varför har vi så många romer i Sverige??

  Vi har nyheter på finska fastän egentligen så ska vi inte behöva det.. men det finns kanske något tusentals finnar som befinner sig i Sverige som vägrar att prata svenska (och när de gör det så fattar ingen vad de säger iaf)…

  Min åsikt är – vår statstelevision – SVT – ska bara vara på SVENSKA!!

  Med dagens teknologi så kan du få in nyheter från Finland, Ryssland, till o med MENA-länder (Al Jazeera eller vad det nu heter)… SVT behöver inte visa annat än Svenska….

  Och zigenar-språket romani – åter o igen – hur många i Sverige pratar romani?? I området där jag bor så borde nog arabiska och somali/eretrianska vara språket som skulle funka bäst.

 67. Ytterst handlar det om överlevnad. Alt media är ett hot mot etabl. Dito. Bort med småskuttar som hotar oss. Man skyr inga medel. Kan man så använder man rassekortet.

 68. Det dagens journalister är livrädda för är att tappa makten för att påverka. Då blir dom egna åsikterna viktigare än att vara objektiv eller neutralt göra god journalistik. Utan journalisterna är sin egen politiker. Medans politiker har blivit karriärister så söker sig journalister till den tv-kanal eller tidning som har den rätta åsikten. Därför har vi fått SWISH journalister dom passar inte i medias politik eftersom media är en förlängd arm åt globalisterna. Så man kan väl lugnt säga att SWISH journalister inte heller är objektiva eller neutrala. Dom jobbar för sin syn av Sverige. Så svensk journalistik är mediahusens skapelse. Liksom som SD är sjuklöverns skapelse. När man slutade att lyssna på folket så växer det upp en motpart. AFS o SD. Liksom medias SWISH journalister en naturlig utveckling.

  • Swishjournalisterna avlönas av folket och de andra avlönas av makten.
   Jag tycker att det en stor skillnad där, och vi behöver inte beundra alla våra medmänniskor.

   • Så är det. Men man måste förstå vad man skapar i längden. Folket o överheten blir motpoler med hat. Än så länge riktar överheten mot SD. Men vänta några år när hatet blir mot folket då börjar det bli farligt. Hatvänstern mot folket vi är inte där än. Men det Sverige vill inte jag uppleva.

 69. Det är naturligtvis inte journalister som är rygglösa.
  De jobbar efter en agenda(aktivism) som deras ägare tycker om.
  Vilka äger tidningarna.

  • Men då är de inte journalister längre utan bara fega och ynkliga medlöpare. En journalist är ju en som Lamotte som står upp och ifrågasätter och granskar, helt oavsett vad samhället säger.
   Heder åt Joakim Lamotte!

 70. Så länge folk köper skiten kommer dessa tidningar att finnas. Med SVT har vi inget val heller. Det blir nog draget genom skatt nästa år. Det dumma svenska folket vill inte fatta allvaret. se 83% av rösterna.

 71. SR/SVT är en korrupt , statlig parasitorganism som lever på och i symbios med sin värdorganism , det politiska etablissemanget.

 72. se på danmark, där är tv skattefinansierat och man sänker stödet med följd av att man tvingas till kraftiga nedskärningar.

  • Danmark ett föregångsland !!! Sverige på väg mot avgrunden , med nuvarande konstellation . Lamotte , du är guld värd !

  • De anställda ska få besked i dag om vilka som ska sägas upp.
   Liknande rensning är högaktuellet även för Sveriges pubis service.

 73. – P1 väljer sina ämnen. I dag har man hela morgonen tjatat om hur internerna på fängelserna mår och att deras sömnproblem undelättas med yoga.
  Att sömnproblemen skulle bero på samvetskval är väl högst osannolikt.
  Än mer anmärkningsvärt är att det inte är brottsoffrens problem som står i fokus.

 74. P1 Medierna saknar helhetssyn. Det väljs ut vissa små enheter att fokusera
  på, men helheten berörs inte.Ändå, har de flesta av oss lärt sig helhets-
  begreppet.som något av vikt och utan detta ingen sammanställning.
  De helt genomsyrade ideologiskt tafatta beslut som görs på SR, återspeglar
  sig i dagens samhälle. SR ska inte ha en ledande position i Sverige. Alternativ
  mediernas tid är nu – går i fronten för ett nytt tänkande, en ny perception, befriat
  från gamreportage där man sliter oliktänkande i stycken, psykologiskt uttryckt. Vänstern uppfyller gamens förväntan på att dött kött finns tillgängligt.Bidar sin
  tid, likt gamens svävande vingar över offret. Lamotte är värd all aktning för att
  våga, stå rakryggad i en kluven värld, där han ständigt attackeras av menings-
  motståndare. Det ”goda våldets” förespråkare hymlar inte med vad dom vill
  göra med honom. Den frontinriktade vänstern är hyckleriets centrum.

 75. Joakim Lamotte rapporterar sanningsenligt om det mest förbjudna – invandrarbrottsligheten.

  Det är rakt och utan mörkningar. Dödshoten från den grupp som är överrepresenterad i våldtäktssammanhang får inte nämnas.

  Men om journalister i Kina eller Turkiet hotas och förföljs – då är svenska journalister på tårna och det görs program och paneldebatter om förföljelserna…

  • Såg på Forum nyss all heder åt Janne Josefsson en journalist som också törs säga sanningen, tur att ni finns.

  • Där beskriver du Kina resp Turkiet FEL!

   Det skall vara att om några få extremvänsterjournalister i i Kina angrips av staten, så blir det livat bland västvärldens propagandanissar. Att om några icke AKP journalister, vanligen extremvänsterjournalister, angrips i Turkiet, så blir det livat.
   Samtidigt lämnar man därhän när ”äkta journalister” i Kina resp Turkiet angrips, eftersom dessa inte är vänster!

 76. Alla lika värde.säger S.V.Mp.C.L….Ska man tro på det…Är killen i Norge lika värd som mördade många ungdomar…som era barn och barnbarn..Än fråga bara till Er som tror ni kan och vet allt !
  Elsa

  • Jag frågade faktiskt en sosse om han tyckte en somalisk våldtäktsman var lika mycket värd som ett svenskt skötsamt barn…..Gissa vad han svarade?

   • Gissar på att han svarade ja?

    ”Allas lika värde” är inget mer än en marxistisk lögn som inte har någon förankring i verkligheten!

 77. Finns det ens en handfull ”äkta journalister” inom MSM/Public Service? Alla övriga är ju enbart slätstrukna propagandatjänstemän som sätter sina namn under pr-bolagens resp TT:s redan formulerade ”dagens-, veckans- resp månadens” indoktrineringstema, samt förhåller sig till resp publicerad lista över något för gräsrötterna angeläget som skall mörkas resp fokuseras bort från.

  • Även jämställdhetscertifierad, samt både obligatoriskt genus och anuscertifierad. Både Joakim Lamotte och Janne Josefsson skulle med all säkerhet bli suspenderade för värdegrundsbrott om de varit elever idag.

 78. De ”etablerade” journalisterna, de som är anställda pga sina vänsteråsikter (för det har de allihopa) och sin konformitet, ser ner på de modiga Swischjournalisterna och tycker själva att de är mycket fiiiinare! I själva verket är det precis tvärtom, de som ska respekteras för att de törs säga sanningen och inte mörkar är just Swischjournalisterna. Av de andra, de fega och de konforma och som jobbar inom MSM är det kanske endast en handfull som man kan respektera!

 79. Du ska gärna vara invandrare, gärna själv mördat din fru.
  Då hjälper Expressen dig som med Steve.
  Nu ska hela svenska folket, jury, åklagare och domare tycka synd om actionskådisen som mördade sin fru.

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/skadisen-drack-varje-dag-under-morka-tiden/

  Hur går det med bevakningen av Soran???
  Att Özz Nujen jobbar kvar som om inget hade hänt….
  Hur går det med den svarta betalningen till Alikov????

  Joakim Lamotte, ge inte upp, vi är många som gillar dig.

  • Skulle inte förvåna om det är direkt terrorfinansiering vad gäller Özz. Det var väl 80.000:- svart för tre månaders hantlangning på bygge. Lite väl bra betalt.

 80. Det vore bra att vara helt klar över orsaken till det överdrivna hatet och hoten mot Lamotte. Å ena sidan, vad han faktiskt gör är att lyssna på människor i samhällen och i förorter och därigenom sprida information. Till exempel var hans besök i Sätra oerhört upplysande om attityder, konflikter och social dynamik i många invandrartäta områden. Det var också skrämmande – en svensk version av en Jerry Springer show. Detta är objektiv och nödvändig information för innevånare i ett demokratiskt samhälle som MSM borde ägna sig åt.
  Å andra sidan är Lamottes följare givetvis inte alls objektiva utan uttrycker åsikter som retar upp vänstern. Så frågan är, kommer ilskan främst från det faktum att Lamotte beskriver en verklighet (som kan vara genant och kännas hotfullt för många) eller är den en reaktion på hans följares politiska idéer?

  • Hatet från invandrarna kommer från att de blir exponerade med sitt hyckleri. Tittar man på Lamottes videor är det ganska enkelt att se hur invandrarna hatar svenskar och Sverige.

   Hatet kommer av att Lamottes videos hoppar över alla filter mellan vanligt folk och invandrarna. I normal fall finns det en massa filter såsom politiker, journalister, socialarbetare, intresseorganisationer. Nu går det helt naket direkt från invandrarnas läppar direkt till folket och från de som blir utsatta för invandrarnas hat direkt till folket.

   Jag ska inte dra alla invandrare över en kam och säga att de alla hatar svenskar och Sverige med det framgår tydligt av Lamottes videos vilka grupper som hatar mest.

   • I stort sett håller jag med dig. Men jag tror också att det är bra att vara ödmjuk. Mänskliga relationer är komplicerade och det gäller speciellt kollektiva gruppreaktioner. Ibland går det bra, men ibland går det åt he…te. VI FÖRSTÅR INTE ALLTID VARFÖR. Det kan vara ett slöseri med tid att diskutera vad vi inte riktigt begriper. Det kan vara meningslöst att försöka hitta orsaker. Men vad vi kan göra är att OBSERVERA vad som händer i verkligheten. Detta är MYCKET VIKTIGARE än en fåfäng ”analys” eller debatt. I detta speciella fall är det faktiskt enkelt att stoppa en destruktiv utveckling även om vi inte till fullo förstår den. Jag anser att vad jag här skriver är väl grindat både i vetenskap (brist på förståelse) och i etik och moral (att åstadkomma gott för så många som möjlgt). Även PK folk borde kunna övertygas om detta.

 81. LaMotte uttryckte en icke PK åsikt när han jobbade på UG. Jag skrev då att det är kört för honom inom SVT. Det var en sann spådom.

  Kör på LaMotte!

  • Svaret på dina frågor är den postmarxistiska politiska korrektheten som likt pesten på medeltiden infekterat hela samhället, politiken, universiteten, utbildningsväsendet, stat, kommun för att nu inte tala om media.

   Kan någon ens tro att detta skulle vara en slump?

 82. Om inte svensk lag vill/ kan skydda Joakim,
  kan vi på något sätt?
  Klart det måste finnas något sätt som är behjälpligt för visslarna.

 83. Skillnaden mellan Lamotte och SR-folket är att Lamotte är swish-journalist med de andra som bara säljer sig för pengar önskade de var journalister men inte är det och därför kallas wish-hornalister i folkmun.

 84. Helt bortsett från att detta är ett utstuderat hån mot Lamotte så är det riktigt egendomliga i detta att ALLA MSM-JOURNALISTER, som det förefaller, SVIKER EN KOLLEGA. Den tystnad som råder bland msm-journalisterna är alltså mycket talande. Varför?
  Den senaste tidens hot började med, som jag förstått det, att Lamotte frågade hur MP ställer sig till att deras nyinvalda riksdagsledamot näthatar honom. Riksdagsledamoten bad inte ens om ursäkt utan ”tog avstånd” från sitt tidigare näthatande. MP teg helt.
  Sedan dess har hoten strömmat in till Lamotte. Återigen: Han ville bara veta hur MP ser på lämpligheten att låta sin riksdagsledamot näthata honom. Priset för att besvärat MP med denna fråga är enormt obehagliga hot. Dörför: VARFÖR TIGER ALLA?

 85. Sanningssägare måste tystas ned. Folket kan göra uppror om dom vet för mycket om fel saker. Regeringen behöver få arbeta ostört med EU:s direktiv.

  Folket ska bry sig om vad som är på TV , resten sköter vi. Sverige ska berikas av mångkultur enligt globalisternas modell och det kan inte folket påverka.

  Journalister som inte följer åsiktskorridoren måste därför tystas ned med kraft och där har vi public service som kliver in.

  / Den Svenska Regeringen.

 86. Mediafolket är riktigt, riktigt äckliga människor. De är det absoluta bottenskrapet i latrinen. Det är för mig ett mysterium att de vågar röra sig fritt bland samma människor som de jobbar så hårt på att förgöra. Att de ostört KAN göra det är ett än större mysterium.

 87. Jaha, men vara bidragsförsörjd ”journalist” via tvångsskatt skulle på något vis vara något att vara stolt över?

  Vänsterkräkens förakt är tamejfan både gräns och bottenlöst!

  En person som kan försörja sig på frivilliga donationer eller sälja något andra vill betala för, den har väl på något vis ändå lyckats med något.

  -Bortsett de förbannade tiggarna vi har överallt, bättre de granskar dem och den verksamheten.

  JÄVLA CLOWNER!

  Jag kommer göra allt för att obstruera, kosta så mycket som möjligt, och betala så lite skatt jag bara kan.
  Tills det här brister och kan rättas till.

LÄMNA ETT SVAR