Sverigedemokraterna och Nordiska motståndsrörelsen (NMR) ”verkar för samma sak”. Det skriver Youbert Aziz, kommunikationschef för Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU, i ett inlägg på Twitter.

Bakgrunden till utspelet är gårdagens händelse på Donners plats i Visby då Ing-Marie Wieselgren, psykiatrisamordnare för Sveriges Kommuner och Regioner, knivmördades.

Den misstänkte pekas ut som en 33-årig man som har eller har haft kopplingar till NMR. Bland annat påstås han ha deltagit i den nationalsocialistiska grupperingens demonstrationer.

LÄS MER: 64-åriga Ing-Marie mördades i Almedalen

”SD och NMR är inte samma sak. Men de verkar för samma sak. Olika metoder för att nå samma resultat. NMR säger rakt ut det SD menar mellan raderna”, twittrar Youbert Aziz.

”Okunnig eller ljugande sosse”

SSU-profilens utspel väcker många reaktioner. En av dem som reagerar är Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Jessica Stegrud.

”Okunnig eller ljugande sosse. Svårt urskilja vilket men oavsett lika illa”, lyder hennes svar.

Youbert Aziz får stöd från stora delar av yttervänstern. Faksimil

Men det är inte bara sverigedemokrater och partiets sympatisörer som tycker att Youbert Aziz går över gränsen. Han får även mothugg från den socialdemokratiske statsvetaren Felix Lundqvist.

”Det här är verkligen inte rätt tillfälle att jämföra nazister med Sverigedemokrater. Ingen tror att normalt funtade sverigedemokrater vill se oss döda, o det kommer bara skifta fokus från vad vi behöver för att komma åt nazismen i Sverige”, skriver Lundqvist.