Staffanstorp 94

Migranter/Christian Sonesson (M) Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Staffanstorp ger efter – tar emot kvotflyktingar

Publicerad 6/13/2022
Annons

Efter att ha gjort klart att kommunens resurser givet situationen läggs på ukrainska flyktingar och ha stått på sig trots påtryckningar, ger nu kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp Christian Sonesson (M) ändå efter.

Det är i ett inlägg på Facebook som Christian Sonesson förklarar omsvängningen. Han pekar bland annat på att Migrationsverkets prognos för flyktingmottagandet från Ukraina skrivits ned kraftigt och att de drygt 200 000 personer som väntades komma i det högsta scenariot ser ut att snarare landa omkring 50 000. Dessutom återvänder många.

LÄS ÄVEN: Sonesson står på sig – inga kvotflyktingar till Staffanstorp

”Staffanstorps kommun fattar beslut utifrån hur verkligheten ser ut. Förändras omvärldsläget så måste vi ta höjd för det i våra kommunala beslut. När Sverige stod inför den största flyktingsituationen i Europa sedan andra världskriget var det rätt att helt och hållet prioritera de ukrainska flyktingarna. Migrationsverket har sedan dess vid flera tillfällen skrivit ner sina prognoser, vilket gör att det tillfälliga beslutet om att inte ta emot kvotflyktingar inte längre är nödvändigt”, säger Christian Sonesson.

Kritiken kvarstår

Samtidigt gör han klart att kritiken mot den fortsatt förda migrationspolitiken och den alltför generösa flyktinginvandringen kvarstår, liksom åsikten om att den så kallade anvisningslagen bör rivas upp – något som blir en fråga för väljarna att avgöra vid höstens val, menar han.

LÄS ÄVEN: Staffanstorps Kongo-nej – ”Prioriterar de ukrainska flyktingarna”

”Vårt stora engagemang för de ukrainska flyktningarna kvarstår med oförändrad kraft”, avslutar Christian Sonesson.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons