Federley 49
Inrikes

Staten hjälper Federley mot granne – anklagade honom för pedofili

Publicerad 4/1/2021
Annons

Enligt nya vittnesmål från tidigare EU-toppen Fredrick Federley ska grannar anklaga honom för att själv vara en pedofil. Nu har staten ryckt in och utreder en granne för förtal. Samtidigt kan Samnytt visa en skärmdump där Federley efterlyser ”nakna pojkdansare”.

I slutet av förra året avslöjades Federley leva i ett samboförhållande med en pedofil dömd för bland annat 22 fall av grov våldtäkt mot barn 6 och 9 år gamla som ägt rum i samband med nattning. I samband med avslöjandet avgick Federley från samtliga politiska uppdrag.

LÄS ÄVEN: SVT förbereder Federleys comeback – berättar allt om livet med pedofilen

Det framgick av uttalanden från grannar i dalabyn Björbo att Federley erbjudit att visa domen under hösten. En uppgift som Federley anklagas ha ljugit om i flera månaders tid med hänvisning att han aldrig haft kännedom om detaljerna i pedofildomen.

Grannskap misstänker pedofili

I en artikel hos Expressen framgår det att granne i Björbo har delat artiklar om Federley i vilka den tidigare toppolitikern ”utmålas som klandervärd”.

Vidare ska det finnas skärmdumpar där grannen hävdar att Federley ”med största sannolikhet” själv är pedofil och att han nu drar i trådar bland sina mediekontakter för att rädda sig själv. Det ska även finnas en ljudinspelning där grannen berättar för andra grannar om pedofilmisstanken mot Federley.

Chefsåklagare tog tag direkt

I helgen polisanmälde Federley personen för förtal och kort därefter såg chefsåklagare Helena Falkerby till att inleda en förundersöknings mot grannen. Detta trots att förtal hör till enskilt åtal och att det är extremt ovanligt att sådana mål tas upp av staten.

LÄS ÄVEN: Centerpartistiske debattören Patrik Oksanen anklagades för att vara pedofil – fick staten att betala för rättegången

Grannen som misstänks för förtal säger till tidningen StoppaPressarna att Federley är en ”jävla idiot” och att att politikern har ljugit i sina tv-intervjuer.

Vill se ”nakna pojkdansare”

I sociala medier har ytterligare skärmdumpar börjat cirkulera som visar hur Federley öppet efterlyser ”nakna pojkdansare” som en kommentar på Melodifestivalen. En person skriver som svar att inget naket behövs men då svarar Federley att ”nakna unga män behövs alltid”.

Delar partikampanjer

På Facebook har Federley nyligen börjat delat material från Centerpartiet. I kommentarsfältet syns partitoppen Sofia Jarl som sedan flera år tillbaka är ledamot i partistyrelsen och även ordförande för Centerkvinnor. Jarl tackar för att Federley har delar.

Samnytt har tidigare uppmärksammat hur Jarl regelbundet uppges besöka Federleys gård i Dalarna.

LÄS ÄVEN: Här är Centerpartiets hemliga stöd till pedofilkopplade politikern

Samnytt har sökt Federley för kommentar.

LÄS ÄVEN: Federley ljög om pedofildomen – visste ALLT

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons