Statsministern poserar med gängkriminell
Rapartisten Thrife och Magdalena Andersson (S). Foto: Instagram/Polisen

Rapartisten Thrife, med kopplingar till gängmiljön i södra Storstockholm, har publicerat ett inlägg där han poserar med statsminister Magdalena Andersson (S) framför lyxbilen Audi RS3 – en populär modell bland kriminella. Gangsterrapparen har hånfullt lagt till ett ljud från en pressträff där Andersson slog fast att ”gängkriminella inte ska åka lyxbil”.

Det var i september förra året som Magdalena Andersson presenterade regeringens budget och gick hårt mot gängkriminella i Sverige.

– Vi ska skruva upp trycket mot fusket och svarta pengar och stoppa pengaflödet till den organiserade brottsligheten. Vi ska ta klockor, smycken och lyxbilarna. Gängkriminella ska inte åka lyxbil utan sitta i kriminalvårdens minibussar på väg till närmaste fängelse, sa Magdalena Andersson.

Men nu syns hon posera på bild med en välkänd gangsterrappare som polisen menar har en tongivande roll i Dalennätverket. Ett nätverk som kopplas till skjutningar och droghandel. Gangstern har publicerat bilden med ljud från Magdalena Andersson (S) pressträff. Se videon nedan:

Dömdes för grovt vapenbrott

Enligt Expressen var Thrife en av ett 70-tal pesoner som fanns med på Stockholmspolisens fokuslista över de mest prioriterade individerna i den kriminella mijön. Artisten förekommer i belastningsregistret för flera grova brott.

År 2019 greps Thrife misstänkt för grovt vapenbrott efter att polisen hade jagat honom och senare hittat en pistol i en närliggande soptunna. Tingsrätten dömde Thrife till fängelse i två år men domen revs upp i hovrätten eftersom rätten ansåg att bevisen inte var tillräckliga.

Foto: Polisen

Glorifierar gängmiljön

Gangstern är en av de mest populära rapartisterna i Sverige med miljontals spelningar på både Spotify och Youtube. Hans texter och musikvideos handlar uteslutande om ett kriminellt leverne.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!