Bensin

Faksimil Facebook

Inrikes

Statsministern svingar mot Bensinupproret: Vi kommer inte sänka skatten

Publicerad 5/18/2019
Annons

På lördagen anordnar den snabbt växande Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” protester runt om i landet. Nu meddelar statsminister Stefan Löfven (S) missnöjda medborgare att bensinpriset inte kommer att sänkas. ”Jag tycker det här är en tydlig signal om att vi måste ställa om och göra oss oberoende av oljan”, säger Löfven.

LÄS ÄVEN: Bensinen rekorddyr – nu dras ”Bensinupproret 2.0” igång i hela landet

Det rekommenderade riktpriset för en liter bensin är uppe i 17,14 kronor. Det folkliga missnöjet stiger och en riksomfattande aktion med tillhörande Facebook-grupp kallad ”Bensinupproret 2.0” har på kort tid samlat en bra bit över 574 tusen medlemmar.

Inför folkrörelsens protester på lördagen, där man kräver att regeringen sänker bensinskatten kraftigt för att en liter ska kosta tolv kronor, svarar statsminister Stefan Löfven att han ”förstår ilskan”, detta eftersom han själv är uppväxt på landsbygden, men regeringen kommer inte att sänka bensinskatten.

– Jag tycker det här är en tydlig signal om att vi måste ställa om och göra oss oberoende av oljan och se till att vi själva tillverkar mer av vårt egna bränsle, som dessutom är miljövänligt miljöbränsle, säger Löfven till SR.

”Sverige går mot konkurs”
I sociala medier möter statsministern kritik för sitt uttalande. En person skriver: ”ironin som infinner sig när sossarnas rånvåg och miljöclownernas hat mot alla utanför tullarna gör att Sverige går mot konkurs. Medan de klagar på Trump som fått USA att blomstra rejält som gör raka motsatsen.”

Ett annat twitterkonto skriver att massinvandringsprojektet ska finansieras på något sätt. ”Vi är ju i alla fall en humanitär stormakt, alltid något”.

Lördagens protester
Nedanför hittar ni Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 för information om lördagens protester i åtta städer runt om i landet.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=221466435477186&set=gm.1206836156164564

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
835Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons