Faksimil SR / Facebook

Inrikes

Statsradion lät ”mamma Janina” recensera Löfvens tal – mörkar att hon är S-politiker

Publicerad 5/2/2021
Annons

Under rubriken ”Familjens betyg på Löfven: Sakligt och ödmjukt första maj-tal” lät Sveriges Radio ”en vanlig familj” berätta om hur de upplevde statsministerns tal. Vad som inte berättades i inslaget är att mamman i familjen är politiskt aktiv med förtroendeuppdrag för Socialdemokraterna i Sölvesborg.

Återigen ifrågasätts statsradions politiska oberoende. Utan att berätta att personen som intervjuas är politiskt aktiv inom Socialdemokraterna säger reportern: ”I Sölvesborg lyssnade familjen Andersson/Berner på talet och mamma Janina ger tummen upp”.

– Talet var bra. Han var saklig och ödmjuk, säger hon.

Kvinnan som talar, Janina Andersson, presenteras endast som mamma och vårdbiträde. Att hon har förtroendeuppdrag för samma parti som Löfven nämns aldrig i inslaget.

LÄS ÄVEN: Anders Lindberg: SVT:s vänstervridning måste öka till valet – annars kan vi förlora

SR:s politiska oberoende ifrågasätts

Bitte Assarmo, på sajten ”Det goda samhället” är en av dem som nu riktar kritik mot SR för bristande politiskt oberoende.

Eftersom Sveriges radio utger sig för att vara trovärdiga och opartiska och ”oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen” hade det förstås varit på sin plats att de också uppgett att mamma Janina är socialdemokratisk politiker i Sölvesborg och att den här familjen inte alls lyssnade på Stefan Löfvens tal förbehållslöst. Det gjorde de naturligtvis inte. Public service har än en gång bevisat att de i själva verket borde kallas regimmedier.

Efter kritiken har SR på sin webbsida, längst ner i artikeln, lagt till att Janina Andersson har förtroendeuppdrag för S. Det är dock inte information som når den som endast lyssnat på radioinslaget.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons