I ett inslag hos SR P4 Skaraborg i helgen intervjuade man olika personer med olika åsikter om vaccinerna som nu erbjuds och oron somliga har för de uppmärksammade biverkningarna.

Många äldre som nu vaccineras tackar efter turerna med Astra Zeneca nej till företagets vaccin. Många är rädda för biverkningarna i form av blodproppar, vilket också fått flera länder att stoppa vaccinet.

I SR P4 Skaraborgs inslag talar man med Eva Carlquist från Skövde som fått Pfizers vaccin och säger att ”Det är så korkat att tacka nej”. Efter att hennes ex-man och en väninna fått Astra Zenecas vaccin blev dock båda dåliga.

LÄS ÄVEN: ”Aggressiv stämning” när äldre tvingas ta dödsvaccinet

Västra Götalands vaccinsamordnare Kristin Rygge informerar om att man inte kan välja då tillgången är begränsad och att man inte behöver vara orolig för Astra Zenecas vaccin.

Även en man som fått Pfizers vaccin intervjuas och säger att det förmodligen inte hade spelat någon roll vilket märke han erbjudits och att den som erbjuds Astra Zeneca ska ta det. Ingen som tackat nej till Astra Zenecas vaccin fick dock komma till tals.