Statsreporter hjälpte Federley efter pedofilhärvan – festar nu med Annie Lööf
Carina Bergfeldt intervjuar Fredrick Federley/Annie Lööf festar med statsjournalister. Foto: Faksimil SVT Play/Instagram

På fredagen publicerades flera bilder i sociala medier som visar centerledaren Annie Lööf festa med flera statsjournalister, däribland SVT:s Lisbeth Åkerman, Carina Bergfeldt och SR:s Alexandra Pascalidou. Bergfeldt bjöd nyligen till bästa sändningstid i SVT in EU-toppen Fredrick Federley (C) så att denne skulle kunna göra comeback efter den uppmärksammade pedofilhärvan.

Det var på fredagen som Carina Bergfeldt publicerade ett Instagraminlägg med flera bilder från en fest anordnad av tidigare statsjournalisten Katarina Wennstam som vid flera tillfällen har attackerat SD. I inlägget skrev Bergfeldt att Wennstam tagit initiativ till tillställningen eftersom ”det var dags att ses och prata”.

Bergfeldt är känd som statstelevisionens tidigare korrespondent i USA som under den perioden vid flera tillfällen uppmärksammades av tittarna för att bedriva en vinklad och allt annat än objektiv skildring av USA och framför allt Donald Trump. Efter uppdraget i USA belönades Bergfeldt med ett eget soffprogram som ersatte Skavlan.

Federley fick utrymme på bästa sändningtid

I samband med avslöjanden om att tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) levde i ett samboförhållande tillsammans med en man dömd för 22 fall av grov våldtäkt mot barn 6 och 9 år gamla, såg Bergfeldt i mitten av mars till att bjuda in C-toppen till soffprogrammet för att på bästa sändningstid tala ut och ge sin version av situationen.

LÄS ÄVEN: EU-toppen Fredrick Federley levde med barnvåldtäktsman

Carina Bergfeldt

Källa: Annie lanserar Fredrick för comeback

Kort efter intervjun hos Bergfeldt, i början av april, meddelade Federley sin comeback genom att kandidera i kyrkovalet. Enligt uppgifter från en person med insyn i Centerpartiet ska Federleys medverkan hos Bergfeldt ha varit en del av C-ledaren Annie Lööfs plan att få tillbaka honom i politiken.

Det vi ser här är Annies val. Hon lanserar Fredrick för en comeback – trots att han är uppenbart olämplig utifrån hur partiet själva resonerat om andra medlemmar. Det är vad detta handlar om.

Källan till Samnytt i mars 2021.

LÄS ÄVEN: SVT förbereder Federleys comeback – berättar allt om livet med pedofilen

Bergfeldt festar med Federleys chef

Nu syns Bergfeldt befinna sig på en vinfest tillsammans med Federleys, sedan många år tillbaka, närmaste kollega Annie Lööf. På festen befann sig även tidigare S-toppen Mona Sahlin.

Annie Lööf på vinfesten. Foto: Faksimil Instagram
Annie Lööf bredvid Alexandra Pascalidou och Mona Sahlin. Foto: Faksimil Instagram
Lööf kommenterar bilderna.

Flera statsjournalister

Vid sidan om Carina Bergfeldt syns fler statsjournalister festa med politikerna. Nedan syns SVT Rapports Lisbeth Åkerman rödmarkerad. Statsradions Alexandra Pascalidou befann sig också på festen.

Lisbeth Åkerlman från SVT Rapport. Foto: Faksimil Instagram
Mona Sahlin och Lisbeth Åkerlman. Foto: Faksimil Instagram
Pascalidou bredvid Lööf.

Senare på kvällen syns sällskapet sitta invirade i filtar och skåla i vinglasen med politiker som de annars i sitt jobb ska kritiskt granska.

Bergfeldt trotsar SVT:s opartiskhet

Samtidigt har Bergfeldt fått kritik för att hon parallellt med sin anställning hos statstelevisionen har startat en insamling till Svenska Afghanistankommittén. Bergfeldt har hittills samlat in över en miljon kronor och säger sig själv – med användande av grova könsord – inte bry sig om att insamlingen bryter mot statstelevisionens riktlinjer rörande opartiskhet.

– Som SVT-medarbetare får man egentligen inte tycka någonting om någonting, men i morse så tänkte jag bara ”fuck it, jag gör det”, sa Bergfeldt till Expressen.

LÄS ÄVEN: Kritik mot SVT: Löfvens brott mot coronaregler skämtas bort och bagatelliseras i soffmys

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.