I en intervju med statstelevisionen försöker ett par av de personer som deltog i korankravallerna under påskhelgen att förklara sitt agerande.

Över 100 poliser skadades under kravallerna och bland de som utsattes för hatet talar man om ett besinningslöst våld där man var ute efter att döda.

LÄS ÄVEN: HÄR är koran-ligisterna: INGEN av de häktade född i Sverige

Våldet skedde trots att Rasmus Paludan inte ens dök upp på vissa ställen. Att det ändå blev kravaller är polisens eget fel, det menar två män som deltog i söndagens upplopp i Linköping.

– Polisen dök upp med fem-sex bilar och det är klart att folk blir provocerade och tänker ”om han (Rasmus) inte kommer, varför är de (polisen) här”, säger en av dem till statstelevisionen.

Jämför med Bibeln

En av dem säger sig också vara frustrerad över att lagen står på Paludans sida och man frågar hur kristna hade reagerat ifall det i stället varit en Bibel som satts i brand.

Vidare menar de att om människor verkligen vill göra upplopp kommer inget att stoppa dem, inte ens dragna vapen.

LÄS ÄVEN: Påskhelgens kravaller bekräftar att islam inte hör hemma i Sverige

Trots att man tror att Paludans syfte varit att ställa invandrare i dålig dager lyckades man inte behärska sig, däremot lyckades man med att förhindra att han brände en Koran i ”deras” stad.

– Han får ju det han vill. Han vill få oss invandrare att se dåliga ut. Men i slutändan så fick han inte bränna koranen i vår stad.

”Ser snett”

Och på frågan om man inte måste respektera yttrandefriheten svarar de att ”då får killen ta konsekvenser också, om det händer något”.

LÄS ÄVEN: Åklagare om koranbränning: ”Inte olagligt”

Ytterligare ett skäl till att man försökte mörda poliser ska vara att de ”ser snett” på dem och ”kollar fel på oss” samt ”tänker fel om oss”.