sergels torg stockholm

Foto: Øyvind Holmstad, CC BY-SA 3.0

Inrikes

Stockholmare struntar i vaccineringen – över 6 000 tider lediga

Publicerad 4/7/2021
Annons

I Stockholm ligger man efter övriga landet och har den lägsta andelen vaccinerade i landet. Just nu finns mer än 6 600 tider för vaccination lediga.

Det är i ett pressmeddelande från Region Stockholm stadens vaccinsamordnare Magnus Thyberg uppmanar de som har möjlighet att boka en tid.

– Vi har hög takt i vaccinationerna nu och jag vill uppmana de som har möjlighet att boka en tid hos våra fyra vaccinationsmottagningar som i veckan har en kapacitet på över 10 000 tider. Antal lediga tider utökas dessutom löpande, och för att vaccinera så smittsäkert som möjligt är det enbart möjligt att boka tid för vaccination. Det går alltså inte att besöka en husläkar- eller vaccinationsmottagning för en drop-in tid, säger Magnus Thyberg.

I dagsläget är vaccinering möjligt för de som fyllt eller fyller 75, vilket kräver att man antingen bokar tid via en app med Bank-id alternativt ringer sin vårdcentral för hjälp. Hälften av de i åldersgruppen 75-79 ska nu ha fått sin första dos. Motsvarande andel bland de över 80 är åtta av tio.

Även under påskhelgen fanns ett stort antal lediga tider. Bokningarna då kunde endast göras digitalt. Brev har nu börjat skickas ut till de som inte har möjlighet att boka digitalt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons