stadshuset stockholm2

Foto: Jonnie Nord.

Inrikes

Stockholms stad satsar 23 miljoner på bostäder till ’ensamkommande’ afghaner

Publicerad 4/24/2019
Annons

Medan bostadskön i Stockholm slår nya rekord och många äldre får sova på bussar och i portar väljer Stockholms stads styre bestående av M och MP att prioritera afghanska män, avslöjar Katerina Janouch. Dessutom spenderas ytterligare tre miljoner på tre asylaktivister man anställt som särskilda handläggare vilka i samarbete med Svenska kyrkan ska serva gruppen.

Antalet i Stockholms bostadskö överstiger nu 630 000 och i fjol krävdes i snitt 16,8 år för en hyresrätt i innerstaden. Få får sådan hjälp som afghanernas särskilda handläggare kommer ägna sig åt – att hitta bostäder åt dem.

Det så kallade ”föreningsbidraget” beskrivs som ”projektmedel avseende boendelösningar för gymnasielagens unga” och i handlingarna kan man läsa:

Kommunstyrelsen beslutade vid möte 2018-12-05 att socialnämnden genom föreningsbidrag ska stödja civilsamhället för att de ska ge fortsatt stöd att hitta eget boende till de som omfattas av nya gymnasielagen och som får tillstånd att studera. Socialnämnden har genom beslutet beviljats 23 mnkr i föreningsbidrag. Bidraget avser en fortsättning av pågående och nya projekt för 2018 och 2019. Finansiering sker ur Centralmedelsreserv 2 Till kommunstyrelsens förfogande för oförutsedda behov.

Under tiden som ”ungdomen” studerar står Stockholms stad för deras hyror. Man påstår att samtliga ”hyresgäster” är mellan 18-21 och 99 procent män från Afghanistan. I annonsen man lagt ut på Blocket står det dock 18-23.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons