Stockholmsmoderater släpper krav på tiggeriförbud inför förhandlingar med Miljöpartiet

Delningar

Redan för en månad sen gjorde M i Stockholm klart att man hellre samarbetar med Miljöpartiet än Sverigedemokraterna. Nu släpper partiet på ett av de krav man lovade sina väljare för att blidka den förmodade samarbetspartnern Miljöpartiet.

Tiggeriförbud är en av många frågor SD drivit sedan långt tillbaka och Moderaterna sedermera kopierat. Då partiet gavs chans att göra verklighet av sina påstådda nyvunna ambitioner i riksdagen tillsammans med SD blev det dock ett nej.

Även på lokal nivå i Stockholm har Moderaterna påstått sig vara för ett tiggeriförbud, men då man efter valet nu siktar in sig på ett samarbete med Miljöpartiet släpper man det kravet.

– Det kan vara av symbolisk vikt för partier vi vill samarbeta med, säger Moderaternas gruppledare Anna König Jerlmyr till Dagens Nyheter.

Enligt König Jerlmyr förs nu samtal partierna emellan i stadshuset – något som även inletts på landstingsnivå.

– Moderaterna kommer inte att driva ett tiggeriförbud i samtalen om att få till stånd en majoritet. Det saknar stöd i Alliansen, de andra tre partierna vill inte ha det. Men vi ger inte avkall på nolltolerans mot illegala bosättningar och nedskräpning, säger Anna König Jerlmyr.

Så sent som i april uppgav König Jerlmyr i en intervju med DN att det enda hon tror hjälper mot illegala boplatser är ett tiggeriförbud.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

278 KOMMENTARER

  • Trots att alla röster inte är räknade i denna valfuskröstning. Det är bra att dom visar upp för sina röstare att deras löften bryts redan innan rösterna är räknade. Med ett omval så blir det nog ingen ”andra chans”.

 1. Håber på et ekstraval. S har brugt enormt med penge i denne valgkamp. Har de flere.
  Indtil nu har partierne fået disse onsdagsstemmer.
  SD 7137
  M 7446
  C. 3338
  S. 8636

  • Finns inga förutsättningar för något extraval. Valet förändrade ingenting alls (förutom att Riksdagens enda två opinionsbildare, Kent Ekeroth och Heff Ahl är ute), så nästa fyra år blir en exakt kopia av de föregående fyra åren. Det parlamentariska läget är extremt enkelt och glasklart. Regimen fick ju 82% av rösterna. De kommer att doppa trÅkessons huvud i toalettstolen i Riksdagen och låsa in honom över natten, för att sen hånskratta åt honom när han tackar för det och fjäskar för dem. Han är ett tacksamt mobboffer.

    • 130 000 nya uppehållstillstånd om året (som i år) blir en halv miljon under denna mandatperiod. Och det kan lätt bli över en miljon därtill om andra Européiska länder kastar ut dem, om Turkiet skickar hit dem eller om Sveriges allierade Iran kollapsar ekonomiskt.

     Jag tvivlar på att det kommer att hållas något mer val i Sverige. Internet kommer att Kina-censureras och SD förbjudas ifall de skulle utgöra någon form av hot mot regimens majoritet. Svensk politik har inga som helst likheter med politiken i andra Nordiska länder. Liknar mer de regimer som vår regim stödjer (som Nicaragua, Venezuela, Sydafrika, Zimbabwe).

     • En løsning kunne være et selvstændigt Skåne, Halland og Blekinge. Evt kunne i flytte tilbage til Danmark.

  • Extraval är det enda alternativet för nu vet svenska folket vilken röra man ställt till med genom sitt okloka val. Ett extraval kommer inom kort tro mina ord.

  • Om tiggare utanför en butik leder till minskad vinst för butiken är det förstås upp till denne och markägaren att komma överens om hur det ska hanteras. Likaledes ska tiggaren sitta kvar om butiken får in mer pengar pga tiggarens närvaro.

   Det handlar alltså inte om att klåfingriga och lätt totalitära Internetfascister som du ska lagstifta mot tiggeri eftersom du inte råkar gilla vissa tiggare. Du ska helt enkelt strunta i om någon tigger, så länge som det inte sker på mark du förfogar över.

   Ni nationalister skulle väl kalla den inställningen för ”kommunism” eftersom det handlar om att Miljöpartiets krav på icke-förbud möts av Moderaterna, men när var en kommunist överens med idén om att skydda den privata äganderätten?

   ”Dumsvensken” som du pratar om är förstås bara en beskrivning av dig själv.

   • Bara det att tiggeri är förbjudet enligt Ordningslagen. Regimen verkställer bara selektivt olika lagar. Det beror helt och hållet på vem som har begått brottet.

     • Trottoaren är offentlig plats. Du får inte sälja en tulpan där utan särskilt tillstånd, än mindre tigga.

     • Tiggerifrågan avslöjar främlingsfientligheten inbyggd i SD. Man är mot tiggeri av diverse anledningar, som att tiggeriet befrämjar brottslighet som våldtäkt och annat vidrigt, att det ”inte passar in i gatubilden” eller att tiggarnas fattigdom är en fråga för deras hemländer.

      I grund och botten är det en fråga om att man inte gillar utlänningar och vill se dem straffas hårt (utvisning) när deras brott egentligen är väldigt litet. Men att erkänna det vore ju inte riktigt så bra.

      Vad Moderaterna å andra sidan fått för sig i denna fråga kan man undra. Deras parti har ingen uttalad främlingsfientlig historia. Utom möjligen under Andra världskriget, som allt tycks handla om än idag.

     • Jag förstår på tonen i din frågeställning att du egentligen inte vill ha något svar. Men om du verkligen tänker till, kanske du förstår att jag faktiskt inte bryr mig om det sitter en tiggare eller ej utanför en butik jag besöker. Jag känner inga skuldkänslor över att inte ha gett bort några pengar när jag passerar tiggaren.

      Lagstiftning mot tiggeri i största allmänhet för att folk ska slippa dessa skuldkänslor är inte särskilt genomtänkt. Att rösta på ett parti som lovar sån lagstiftning i tron att man då kan känna sig god, då har man nog ett och annat att fundera på då det gäller godhet och elakhet.

      Ordningslagen förbjuder tiggeri på allmän plats därför att när man instiftat nog med bidragssystem ansåg man plötsligt att det inte längre fanns skäl att tigga – så man förbjöd det. Det berättas inte så många Norge-historier längre, så det är väl bara att förbjuda dem också! Vi kan inte ha ett tillstånd där allt som inte uttryckligen är tillåtet enligt lagen är strängeligen förbjudet.

     • De utländska tiggarna i Sverige ställer till med en väldigt massa störningar och problem. De bryter även mot gällande lagstiftning. Det hade varit enkelt att få bort dem men du verkar vilja ha dem kvar. Jag förstår fortfarande inte varför.

     • Antingen-eller-tillståndet som du försöker införa i vår lilla diskussion godkänns inte. Jag bryr mig inte om det är tiggare utanför en butik. Men jag bryr mig om klåfingriga och populistiska politiker är anledningen till att tiggarna är borta.

      Man behöver inte välja mellan att vara fullständigt emot eller fullständigt för något – många mellanlägen existerar.

      Tiggeriet är inte ett stort problem. Det har aldrig varit ett problem, men man ansåg en gång i tiden att det var illa med tiggeri och instiftade istället bidragssystemen. Därefter förbjöds tiggeri, för att det inte längre ansågs nödvändigt att tigga på gatan. Nu när tiggarna är tillbaka är det genast en politisk fråga – för att det anses dåligt i någon mening. Det var ett tag sedan och eftersom du är född efter dessa lagars tillkomst så vet du inte hur det var innan.

      Begår tiggarna brott, bortsett från mot Ordningslagen?

     • Du är uppenbarligen djupt själviskt kombinerat med okunnig.
      Du bryr dig inte om tiggarna utanför butikerna, säger du. Men det gör jag. Jag tycker synd om de stackars (främst) kvinnorna som tvingas sittta där och sedan överlämna allt i burken till tiggarbossarna som skickar miljontals kronor till lyxbyggen i Rumänien och Bulgarien för att skaffa sig status i klanerna. Jag tycker synd om de kvinnor som används för prostitution. de som hotas med misshandel och död om de inte fortsätter att tigga, spela handikappade etc. Har du ite ens sett den norska dokumentären häromåret? Har du inte hört regeringsföreträdare uppmana folk att inte ge pengar i tiggarmuggarna? Förstår du inte att tiggarna utnyttjas? Nej, det struntar du i, säger du.
      Och ja, tiggarna överträder en mängd lagar och förordningar som myndigheterna konstigt nog ser mellan fingarna med. De skräpar ner, skapar sanitära olägenheter, ockuperar andras mark, bryter mot Schengen-regeln om max tre månaders vistelse i EU-land etc.

     • Vad fan är du här och gnäller för??Du har ju fått ditt samhälle du önskat,så försvinn härifrån ditt as!!!

     • Vänta nu, så du är för prostitution, knarkförsäljning, inbrott samt organiserat utnyttjande av fattiga från andra länder? För det är bevisat att detta förekommer bland tiggarna, för jag vill påstå att det är detta som 99,999% av alla SD anhängare är emot.

      Hmm, jag kanske förstår ditt resonemang om att det gynnar butiker om det finns tiggare utanför, du menar att när knarkarna får ”munchies” så går de sedemera in och köper saker i butikerna så att handlarna tjänar på det? Bra tänkt, det förändrar ju det hela. *detta var ironi*

     • Jag är för frihet.Men för avskaffande av lagar mot låtsasbrott som prostitution och narkotika för personligt bruk. Egendomsbrott som inbrott ska förbli illegala och förövarna ska straffas.

      99,999 % av alla SD-anhängare är således mot frihet.

      Din cyniska hållning kanske funkar på Internet då du gömmer dig bakom en skärm. Stor i orden men liten på Jorden, du vet.

     • Jo, fast prostitution och narkotika när det handhavs av kriminella är inte samma sak som legalt sålld narkotika eller laglig prostitution. Det är det kriminella elementet som de flesta är emot. Och även om du tar bort de lasterna från tiggeriverksamheten så har du fortfarande, nedskräpning, inbrott, småkriminalitet, snatteri osv. osv.

     • Även de privata butikerna hänvisar till ”allmän plats” när de säger att de inte kan köra bort tiggarna. Gågatan längs med privata butiker, menar du att den tillhör någon särskild butik?

   • Haha, i vilken värld har en tiggare utanför butiken lett till större intäkter? I teorin får ju de som väljer att ge pengar till tiggaren mindre pengar över att handla för i butiken och om vi inte hade nationer skulle inte du få något socialbidrag varje månad.

    Gilla vissa tiggare? Även om vi var tvungna att förbjuda alla tiggare inklusive de svenska för att bli av med tiggeriet så vore det att föredra. Men som Landsmannen säger, detta borde egentligen vara ett ickeproblem då tiggarna redan bryter mot EU lagar. Men fuck lagar right? Survival of the fittest är roligare.

    Och fy fan för att lagstifta mot något så ovärdigt som tiggeri, då är det tur att vi har EU som kan lagstifta om viktiga saker som exempelvis vad man får länka till på nätet. Det får väl ditt globalisthjärta att hoppa glädjeskutt, vad bra det blir när allt blir globalt liksom och man ba låter alla länder bestämma lite sådär ballt utan insyn från folket asså.

    • Globalist? Globalist betyder i eran (AFS, NMR osv) mening jude och en sådan är jag inte. Vatten på en gås.

     Din allmänna attityd tycks bäst sammanfattas med citatet om att man behöver knäcka några ägg om man ska laga en omelett.

     • Tack vad snäll du är som berättar för mig vad jag har för åsikter och vad jag står för, borde förståt att du vet bättre än jag själv vad jag tycker och tänker.

      Om jag är nazist, vilket jag antar du insinuerar så är du mentalsjuk. Kanske dags att hämta ut nya mediciner? Men erkänner att det är lite kul när det hittar hit hardcore troll som du som verkligen inte kan argumentera sakligt, men du är så duktig som ”tar debatten”.

  • I mitt fall: inte direkt…typ snarare den absolut motsatsen. Men, de flesta stockholmare lär vara supernöjda över att Mpk får fortsätta styra vår stad. ”Vi” vill ha fler straffskatter, mer feministiskt snöröjning (av män), genusneutrala dagis och en rent otroligt fin värdegrund!

 2. Då kan mafiosorna med fina bilar, som har slavar till att tigga för dem andas ut o fortsätta festa i fina krogar en lång tid framöver.

 3. Moderaterna säljer skinnet innan björnen är skjuten.
  Nu kan Täby, Danderyd, Nacka med Saltsjōbaden ta hand om tiggarna.

 4. Fyll sverige med tiggare välfärdsmigranter islamister ja vilket skräp som helst bara vi slipper samarbeta med ett parti med stort väljarstöd som vill sveriges bästa, partiets namn inte förvånande SD. Alltså har inte benämningen sjukt blivit sjukare.

  • Vi är en demokrati. Demokrati är på inget sätt en garanti för goda resultat. Det var precis det här som kloka män varnade för för 100 år sedan när vänsterpacket ville införa allmän rösträtt. Det gjordes också bara under utpressningshot om en Sovjetisk utveckling.

   • Sverige är verkligen ingen demokrati, mer som bängman säger en demokratur. naiva svennar tror på demokrati snacket då verkligheten är någon annan, 80% tror på vad som sägs och ignorerar vad som görs.

 5. Så kom ännu ett klarläggande av att inte lita på en enda mening,yttrad av en politiker.Vi kan även fortsättningsvis glädjas åt de pikanta inslagen i gatubilden,med ett isberg under ytan av allehanda kriminalitet.
  vad tycker (M)väljarna nu ?

 6. Prestige och hyckleri förlamar Sverige när dessa arroganta strebrar försöker göra sin politiska karriär. Detta säger allt över ofärskämdheten mot demokratin, när Moderater sätter sig och röker fredspipa mot den stora fienden Miljömupparna, då visar man verkligen att hyckleriet har nått nya höjder.
  Ert förakt för demokratin har nått nya höjder, jag önskar er allt ont som finns att uppbringa, då ni spottar var 6:e väljare rakt i ansiktet.
  Till sist ett ltet kraftfullare uttryck som ni Moderater förtjänar : Dra åt helvete, för här i Sverige skall ni inte vara !

 7. En MP:are som infiltrat sig in i Moderaterna.
  Hon bör byta parti eller bli avsatt från M.
  Var det politiker som hon, folket röstade fram?

 8. Ni stockholmare som röstade på ”moderaterna”. Jag gjorde det inte. Lycka till i framtiden. Släpper ni in Hellden och låter honom styra, kan ni hälsa hem – för all framtid.

  Tiggeriet har redan börjat hanterats på marknadens villkor, inga pengar i muggen, businessen bort.

 9. Och MP får som vanligt agera i en roll de inte på något vis har mandat för. Varför är alla så lismande för dessa extremister???

 10. Om Moderaterna tar med MP på båten får dom fan i mig skylla själva.
  Stödet från MP kommer att kosta. MP vet hur man tar betalt, det fick sossarna lära sig.
  Det finns trots allt en hel del av Gösta Bohman Högerpartiet kvar inom leden, och dom kommer inte att jubla över samarbete med världsfrånvända muppar, hipsters och annat skit.

  • Nä du, alla icke-islamister har rensats ut ur Moderaterna under de senaste 14 åren sedan Reinfeldt tog makten. Finns inte en enda med avvikande mening kvar hos M. Islamisering nu är den enda fråga som varje moderat driver.

 11. Så lite kan man lita på Moderaternas utsagor före ett val. De har lärt av Reinfeldt som enligt Kristersson fortsatt ger råd till partiledningen.

 12. Moderaterna kommer att släppa det allra mesta av det som de lovade i valrörelsen – särskillt i invandtingspolitiken.

  Moderaterna är ett maktparti. När ska ni fatta det M-väljare. Pappskallar!

  • ..och när ska Sverigedemokrater fatta det?Tydligen inte före valet i alla fall.Det ligger nära till hands att säga..pappskallar.

 13. Politik är inte till för att företräda folket längre. Utan politik har bytt spår politik är till för att företräda EU o globalismen och massa grupper som företräder globalism och en öppen värld utan gränser. Så rösta det har tappat sin uppgift. Det spellar ingen roll vem man röstar på längre utan allt blir en global vänstersörja för alla partier jobbar för samma sak.

   • Nej, det är bara bra om terroristerna bombas (vilket Ryssland och Syrien gör). Finns absolut inget som är bra med att bomba övrigt folk (oavsett om de är muslimer) vilket väst vill göra för att åstadkomma regimskifte.

    • ”åstadkomma regimbyte” du menar störta en folkvald president så som skedde i Libyen och Irak.?

     Det blev ju jättebra….enligt en del idioter.

  • Man kan ju hoppas att USA/Frankrike/England eller vilka det nu blir som kommer att anfalla bombar en Rysk division så att Putin surnar till på riktigt.

  • Det blir inget nyval, så bra ska vi inte få det. Då måste sossarna använda valfusk igen och stänga ner valmyndigheten igen samt länstyrelsen. Att detta sker två gånger efter varandra blir nog för mycket för sossarna att förklara bort i så fall.

 14. Det är ganska tydligt att det finns en sorts moderater i Stockholm och en helt annan sort i Skåne.
  Det är synd att de i Stockholm har makten.

  • I Stockholm är det feminism och känslostyrd vänsterliberalism i förarsätet.De lärde sig inte ett skit av Akilov.Handhjärta!

 15. Okej. Låt partierna kompromissa och göra avkall på frågor som är viktiga för väljarna. Låt dem visa vad deras löften är värda.
  Sen omval!

 16. Enligt när dom flesta röster verkar räknats igen…ser man tydligt var mp fästena är..
  innan stockholm,göteborg och malmö var räknade hade mp 3,9 %
  ser man nu på dessa så har dessa tre städer mest röster i riket på mp…..
  Det syns tydligt att deras slogan,hela sverige ska leva…gäller vad storstadsbor
  tycker om landet..;(;(.

 17. Moderaternas nya koncept – vänsterflum och anarkoliberalism. Det spelar ingen roll vilket parti man röstar på (med ett undantag), allt slutar med att vänsterradikal tokpolitik genomförs. Sverige är ett mycket, mycket sjukt land!

 18. Visst är det lustigt hur alla innan valet går på val av sina åsikter…
  veckan efter går dom alla ihop igen mot SD…..
  Valet var egentligen ett val mellan SD och ”partiet”…!!
  Hick..det går bra nu hick…

 19. Husker jeg snakket om innvandring med en fyr på toget til Stockholm for noen år siden. Han var mellom 40 og 50 år bodde på Kungsholmen og mente bestemt at Sverige var forpliktet til å ta imot flyktninger og innvandrere. Han virket jo ikke som en dum person , men han argumenterte dumt. Det virker som om man ikke har lov til å være offentlig kritisk til innvandring i Stockholms innerstad ? Something is rotten in Stockholm .

 20. Kan också bli så, att Miljöbolsjevikerna kommer att ställa stentuffa krav på bolagshögen framöver…

  Stockholms kommunfullmäktige har kommit till beslut;
  ”Tiggare o. kringstrykande element skall företrädelsevis uppehålla sig i stadsdelsområdet Östermalm.
  Sö. om Vallhallavägen – norr om Birger Jarlsgatan/Strandvägen – fram till Oxenstiernsgatan.

 21. Dumma jävla Moderater som inte fattar att dom torskar dit genom att samarbeta med MP. Det blir I praktiken MP som kommer att styra Stockholmspolitiken, med cykelbögen Daniel Helldén i spetsen.

  Helvete vad korkat av Moderaterna att bjuda hipsters på borgarrådsstolar, när det finns bättre folk att samarbeta med.

 22. Nu när valet är över – där tillräckligt många naiva väljare gav Moderaterna fortsatt förtroende – kan de släppa lögnerna om ”lag och ordning” och ”tuffare krav”. Svensken är fan dummare än tåget.

 23. Förföra valet röstade jag på M. I år valde jag däremot att lägga min röst på SD. Har aldrig tidigare varit så säker på vad jag ska rösta på som denna gång. Ser att M ”levererar” enligt förväntan. /Trött Nysvensk, röstade SD 2018

 24. Och nu kommer eftervalets verkliga rysare på SVT Forum. ”Hur har media klarat sin uppgift”:
  Arrangör SVT, Medverkande hela msm-eliten med Wolodarski och Mattsson i spetsen.
  Självkritiken och objektiviteten i gamla Kreml var med 100-procentig säkerhet mer omfattande än detta skådespel.

  • ”Hur har media klarat sin uppgift”. Fiiin fiiint om de själva får tycka för någon annan motpart tänker de väl aldrig fråga. Media lyckades med sin massiva antidemokratiska kampanj skrämma hicka på Svensson och skjuta sank alla förhoppningar om tillnyckring från tjänslostyrda plakatpolitik. Att klistra massa fula ord på vanlig orolig kritiskt tänkande medborgare har de också varit mycket framgångsrika med. Det lilla negativa (som kommer från mig) är att media aldrig lyckades granska makten som deras huvuduppgift borde vara utan tvärtom, de lyckades banka Svensson in i skorna så de skulle hålla käft och rösta på de ANSTÄNDIGA globalistlakej partierna.
   Man spyr för mindre.

 25. Det är bara en tidsfråga innan dom sju tillkännager ….
  Dom har beslutat,självklart för ”demokratins skull”…
  gå samman och har nu bildat: PARTIET !!
  ” inga nationalister på våra gator ”

  är deras gemensamma val-plattform…

 26. Bli inte förvånade om ni kommer se sossar och moderater i samma regering. ”Men det går ju inte, de är ju varandras motpoler.” Hmm.. är de verkligen det!?

 27. Nu är det fastslaget en gång för alltid…..
  Sossarna eftersträvar en skyhög flyktinginvandring.

  Bara att kolla, var sympatisörerna uppehåller sig.
  Här är det inte fråga om futtiga 28% i snitt – utan uppemot 65 – 75%.
  Var någonstans? Gå in på, Valmyndigheten.se när alla röster är räknade.

 28. Till er alla som röstat på moderaterna, det hade varit samma om ni röstat på Mp, S, Center, L, Vp, eller KD, så är det samma kallhamrade gäng som drar väljarna i näsan återigen. Räknar kallt med att det är glömt om fyra år, vilket dom har rätt i, visade sig i förra helgen. Fyra % partiet regerar igen.

 29. Jaha, då kör vi igång igen, fyra långa år. tycker det är så trevligt med nya utvecklande branscher som kommer upp av det politiska samhället. Har hört att man kan få mycket stålar i tiggar branschen. Det är där vi har framtidens yrke 🙂

 30. Då är det som vanligt. Svika sina väljare, för att krusa ett annat parti. När de kunnat prata med SD, upprätthållit sina löften till sina väljare och gjort som väljarna vill – samarbete med SD.

  Måste vara jobbigt att vara så skitnödiga som moderatpolitikerna är.

  • dom har gärna blöjor på sig under..bara dom får fortsätta ”arbeta” för sin egen undergång…;(..
   appropå deras magproblem du syftar till..;(..

 31. M förhandlar med MP
  Släpper tiggeriförbudet
  Tillåter tillfällig bebyggelse på Bromma.
  Max en våning och väggar av presenningar!

  Kom ihåg var ni såg det först!

 32. Vem hade väntat sig något annat? Hela sjuklövern är ju helrutten. Sossarna har verkligen lärt de andra partierna hur man ljuger sig till makten. Man kan alltid hoppas på att en ny fransk revolution kommer att iscensättas i framtiden, men då i Sverige.

 33. jaja..det visar på en sak i.a.f…
  om 3,8 år glider ”partiet” isär igen för en ny valrörelse…
  för DÅ…DÅ jäklar ska dom alla ta tag i läget på skarpen…;(;(

 34. okej, därför det börjar röra på sig runt butikerna, då börjar jakten igen efter vem som ska få tigga på bästa platsen.

 35. OT men väldigt bra av Mattias Karlsson.

  Aldrig ge upp och de som röstade på SD 1,1 miljoner, behöver pepp nu.

  Rösta bort Löfvén, och tvinga S välja mellan att släppa fram Kristersson eller få till ett extraval.

 36. Jesus….. man ger upp sina ideal fö minsta lilla. Ett tiggerflrbud med fängelse på straff skalan skulle ge tryggare samhälle

 37. Oavsett vad ni röstat på i de rödgröna/allianspartierna, så får ni likadan politik som tidigare… När detta sker i andra länder kallar vi det ahmm diktatur.

  ”diktaturen en stat där fria, allmänna och lika val av politiska beslutsfattare inte förekommer eller fungerar som avsett.”

 38. Nästa val lär vi ha ett muslimsk parti.
  Sveriges rikes lag kommer inte att se ut som den gjort i fler hundra år kommer att raseras på kort tid. Imamerna kommer att få mer att säga till om.

 39. Tiggarplågan har slitit hårt på mitt redan svårt anfrätta psyke under de senaste åren jag har dessutom gett sammantaget stora summor ”dumt nog” men nu behöver vi andrum från tiggarplågan för det är verkligen en plåga!.

 40. Så snabbt vände den kappan – men är någon egentligen förvånad? PK spån som gjorde det möjligt borde skämmas.

 41. Moderaterna kommer samarbeta med vänsterpartiet eller till och med hellre KPML(r) om det fanns möjlighet än att de gör det med SD.

  Var så säker!!!!!!!! 🙂

 42. Ja, tiggeriplågan har ju verkligen berikat Sverige!
  Ha,ha,ha,ha!
  Som vanligt går dom emot folkviljan när valet är över.

 43. Moderaterna har aldrig velat införa tiggeriförbud, Moderaterna har endast ljugit för att få röster, men att svenska folket inte begriper det är beklämmande.

 44. LÖFVENS IMPORT FOLK i RINKEBY . Röstade 90 % på Sossarna. Vänstern samt MP. Liknande resultat i samtliga Import områden i hela Sverige.

  Det är som i Saddams diktatur i Irak. Saddam fick 103 % men då var de avlidna med i röstningen.

  Svenska folk INSE att vårt land är slut som ett DEMOKRATISKT land.

  Skall vi vanliga Svenskar fly nu eller skall vi vänta tills slutet ?

 45. Moderaterna tillhör mitten i riksdagen. Vi vet sedan tidigare hur Fp, numera L, kunde svänga hursomhelst i vilken fråga som helst. Nu är M nästan likadana och absolut ingenting att lita på.

 46. OT: Tolkar Mattias Karlssons ”seger eller död” som att de förbereder sina väljare på att får de inte inflytande blir det nyval.

 47. Detta är huvudanledningen till varför där inte finns någon trovärdighet i samarbete mellan partier som är ideologiskt så skilda som M och MP.
  Nu kan M släppa tiggerifrågan och har ett trpvärdigt förnekande när de säger ”att de var tvingade att släppa den i förhandlingar” så nu går det inte att bevisa att M någonsin stod för tiggeriförbud från första början.

 48. Wolodarski och hans lärjungar står nu i SVT2 och ljuger om att det inte skett någon påverkan på valet, jo Wolodarski det har det gjort och det är du och dina lakejer som står för manipulationen.

 49. Det är bara för SD att rösta mot Alliansen och MP gällande regeringsbildningen och sedan mot S och V budgetförslag. Först söndra sedan härska! Det går väl?

 50. Känslan för dom som röstat för Alliansen är som att önska sig en ny bil och få en rostig cykel med punka, utan kedja.
  Man blir lurad på ett köp , utan möjlighet till ångerrätt !
  Jan Björklund (L) som pratat sig stark för EU kan idag stolt dela med sig hur EU halvt klubbat ihjäl Internet. Han har inte förstått vad EU har för egen agenda.

  Liberalerna Jan och Annie kan fortsätta sin Törnrosa dröm om EU, den är inte vad den en gång var avsedd till, den är på väg att bli ett feodalt styre som suger åt sig allt i sin närhet. Den växer på pengar den tar in från länder, föder sig själv, delar ut en del till dom som lyder och utför order uppifrån.

 51. Apropå Miljöpartiet som lockar till sig främst unga tjejer som inte vet ett dugg om politik!
  Detta är typiskt även för övriga 7-klöverpartier som har det gemensamt, att ständigt ljuga om sanningen om eventuell klimatförändring!!
  Endast 0,4 % står djur och människor för som i sak naturen själv rensar upp!
  Seriösa forskare har vetenskapligt bevis på det. Men den egentliga boven är vår ”SOL”
  Mp nämner aldrig Solen, för då skulle deras lögner falla platt till marken!
  Översätter vi det här i bilar som de egentliga miljöförstöringen, så handlar det om drygt 7 miljarders bilars utsläpp av gaser som i praktiken skulle ha kvävt oss för länge sen om inte de flesta bilar har katalysator och blir godkända hos Bilbesiktningar.
  Mitt förakt mor MP beror på att de leder all vilseledande politik i 7-klövern som övriga partier suger åt sig och stödjer all lögnpropaganda.
  Varför skrivs det inte om att på Vikingatiden hade vi nästan inget spår av Vinter under nästan hundra år, tja deras bilar var väl den stora boven i dramat?

  Problemet för dem är att SD ständigt tar dem på bar gärning och detta gör att de hatar oss.
  Rädslan är så stor att föra ett samarbete med SD för då skulle deras lögner översätta på alla språk över allt vad de ljuger om!
  Arabvärlden i vårt land skulle få kalla rysningar, för att bli så kapitalt avslöjade med sina muslimer hur de går i Islams ledband som de förnekar!

  • Alla säger att Isabella Lövin är så kunnig inom Miljö, Hennes studier har ingenting med det alls att göra, flest poäng i Italienska, lite sociologi, statsvetenskap och filmvetenskap. Inte något inom Miljöteknik/vetenskap inte Ekologi, inte Biologi Inte klimatvetenskap eller Meteorologi, inte Geokemi, inte Evelotuionlära/Geologi, ingenting närbesläktat med Miljö/Klimatpåverkan i hennes CV, Det är som om jag skulle kalla mig språkforskare/ gramatikprofessor som har ganska grav dyslexi, därför valde jag en karriär med så lite läs och skriv som möjligt, Helt otroligt att det ska vara så svårt för folk att erkänna sina svaga sidor, Hela Isabellas liv måste ju vara en film vilken ”Take and action” är hon nu inne på, nummer 1025?

   • Rymdforskarna kan berätta om sanningen som har koncentrerat sin forskning om vår Sol som ger svaret på att vår planet ligger i farozonen att solvindar slår ut våra elnät sedan kan MP sitta och dilla om sina bilar som förstör vårt klimat!

 52. Vilken förhandlare… viker sig redan före samtalen på en punkt som kunde bli ett trumfkort om Miljöpedofilerna verkligen vill sitta kvar.
  Annars undrar man ju vad moderaterna i Stockholm har för existensberättigande när det, precis som i riksdagen, ändå blir ett annat partis politik som gäller.
  Urdåligt. Men det är tydligen viktigt för sjuklövern att mupparna får vara med i förstörelsen av land och stad.

 53. Detta måste ju alla partier göra nu.
  När man ska samarbeta över blocken så krävs det för båda partier att ge vika på sakfrågor.
  Inget direkt märkligt.
  Det blev väl rätt lika mellan de rödgröna och blå/SD i Stockholm?
  M vill säkert vinna i de större frågorna. Och därför kommer man försöka ge MP något.

  • Skall Sverige kriminaliseras av tiggeri organisationer för att MP tycker att det är OK, förstår inte vad för politiker vi har, trodde att det var dom mest kunniga, rationella, erfarna landet kunde samla ihop som skall styra.
   Som det ser ut nu, kan man ju gå till vilken fungerande arbetsplats och plocka ut 10 personer som kan göra minst lika bra jobb som våra politiker.

 54. Tänk dom som röstade på Moderaterna för minskad skatt samarbetar nu med MP och förmodlingen kommunisterna. Där stack den skattesänkningen. Vad skattehöjningen ska gå till fråga Leif Östling.

 55. Ska bli intressant när Muslimpartiet kommer igång. Det gick inte att infiltrera de etablerade partierna så då kan de starta ett eget. Imamerna bestämmer hur klanerna ska rösta. S kommer då halveras 🙂

 56. Det hela är rätt enkelt och hade varit så med SD på 27% också.

  Ingen vill ens prata med SD, det kommer de inte göra oavsett.

  Det som är riktigt bra är att Kristersson lovat byta ut Löfvén. Så, det är enkelt för SD att nu bara rösta nej till alla förslag.

  1. Löfven röstas bort.

  2. Talmannen låter Kristersson göra ett försök med alliansen. SD röstar emot, och S kommer INTE släppa fram alliansen, eftersom S blev mycket större än man trodde. S skulle förlora enormt på det. Så det kommer inte heller funka.

  3. Löfvén får försöka igen, och då är det möjligt att alliansen spricker och det blir S+Mp+C+L som släpps fram av de andra. Alternativt blir det extraval. Det blir svårt för C och L att klara en sådan samregering, men de kommer möjligen försöka.

  Under tiden ska de styra över ett folk där 1,1 miljoner väljare de spottar på. Det i sig blir svårt. Sen ska de hålla sams när det blir sämre tider och det tror jag inte att de klarar.

 57. OT. I valdistriktet Almgården i Malmö, ett gammalt rå-sosseområde får SD nu 41,2% …och surprise, surprise, området gränsar till Rosengård 🙂

  • Bevisar att det inte spelar någon roll vad som än händer!

   Majoriteten vill ha det så eller röstar inte för förändring!

 58. Det kan även vara så att Alliansen måste ta vägen förbi dom andra partierna innan SD.
  Man kan då säga att vi har försökt med blocköverskridande men inte fått med något parti. För att ”rädda” Sverige så måste Alliansen, fast vi tidigare sagt annorlunda, lösa regeringsformen med SD.
  Erbjudanden till S och MP skall då vara omöjliga för dom att acceptera, typ låta Stefan få ansvaret för myrstacken i skogen och Fridolin för stenen bredvid.

 59. Miljöpartiet vurmar för romer som orsakar nerskräpning I miljön och sanitära olägenheter.
  Nu blir det till att cykla för Stockholmarna. Feministisk snöröjning. Högre biltullar. Fridolins skolor.
  Och ni ska ta er beskärda del av muslimerna.
  Härliga tider stundar!

 60. De flesta M-väljare vill ha tiggeriförbud och de gillar INTE Miljöpartiet.
  Nu får de Miljöpartiet men inget tiggeriförbud.
  Rösta rätt nästa gång, moderatmuppar!

  • Precis man får vad man röstar FÖR och nu får de tvärtemot vad de egentligen önskar för att de vägrar släppa ”sitt” parti.

 61. Upprop till alla tiggare som befinner sig i Sverige.
  Ni bör skyndsamt bege er till Stockholm där en välkomstkommitte’ kommer att välkomna er med en stor ceremoni och med de högsta hönsen för Miljöpartiet i spetsen!

 62. M-väljare visste vad de röstade för.
  På riksplanet kommer M även den här mandatperioden att verka som ett stödhjul för Löfven.

 63. Så är det säkert med hela Moderaternas migrationspolitik. man skärpte den för att ta röster från SD och sedan förhandlar man bort.

 64. Nolltolerans mot illegala bosättningar och nedskräpning är det samma som tiggeriförbud.
  EU-migranterna kan egentligen inte leva här, om vi inte håller dom med gratis tomtmark och städning,

 65. Här i stan (Sundsvall) hade vi ett stort tiggarläger som det var enormt rabalder kring. Skulle liksom upplösas och prästen i kyrkan ordnade så de skulle få ställa husvagnarna mitt i stan uppe vid kyrkan och folk skänkte gamla uttjänta husvagnsvrak (typ den där sorten med blekta dekaler och körförbud) som stod uppe vid vår vackra kyrka mitt i stan på höjden men ingen tiggare flyttade in. Nu har det varit KNÄPPTYST om tiggarna länge. De sitter överallt men……………………..vem bryr sig?

  • Hoppas de drar ner till Stockholm nu när hösten har gjort sitt inträde. Där är det numera ett väldigt gynnsamt och välkomnande klimat, och människor som kommer att öppna sina hjärtan för den här yrkeskategorien,som snart kommer att få sina licenser undertecknade av Miljöpartiet och Moderaterna.

 66. En röst på M är en röst på MP. Så fruktansvärt pinsamt att folk går på detta och röstar på M när de de facto röstar på ett vänsterextremistiskt islamistparti.

 67. Massinvandringen ja den måste stoppas! Mp och M förhandlar just nu om detta hur många de ta ska ta in i landet utan att folk blir ännu mer förbannade på dem!
  Men en annan sits att alla som sköter sig bland invandrarna får stanna den sortens politik förbannar jag, lyssna vad Jimmie tycker som begår detta fel, för att göra sig angenäm hos invandrare för att vinna fler röster??

  Vi borde ta upp en mycket allvarlig diskussion om vårt största och främsta kulturarv som är varje svensk mentalitet som är delvis annorlunda våra grannländer och med en ryslig skillnad på i övriga länders mentaliteter!
  invandrarna vill inte umgås med vår svenska mentalitet som är markerad med ett civiliserat tänkande som feministrörelsen försöker bryta ner!.
  7-klöverns politiker bekämpar vår mentalitet med uppenbara lögner för det passar inte in på alla invandrare som är deras röstboskap, antingen de sköter sig eller inte!

 68. Ska de göra om samma j-a misstag som Fredrik Reinfeldt (M) gjorde när han samarbetade med Maria Ferm (MP) efter förra valet. Är M helt hjärndöda?

 69. Det kan ni ha era ”jävla moderater”. Gnäll nu förfan inte på snöröjningen, alla cykelväger mot enkelriktat, avstängningar……………….

 70. En lektion för MP och deras stödpartier och annat vettvilligt folk som tror på klimatlögnerna i tron att bilarna är boven i dramat! Själva massinvandringen är ett hot mot vår hälsa som nu Moderaterna vill fortsätta med!

  Sanningen:
  Rymdforskarna kan berätta om sanningen som har koncentrerat sin forskning om vår Sol som ger svaret på att vår planet ligger i farozonen att solvindar slår ut våra elnät sedan kan MP sitta och dilla om sina bilar som förstör vårt klimat!

 71. Precis därför ska man inte rösta på M.
  Är det inte Decemberöverenskommelser så är det något annat.
  – Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

 72. De moderata väljarna måste verkligen hoppa runt i glädje att än en gång få uppleva ett M+MP sammarbete. Hoppas inte de får hjärtattacker av alla glädjeskutt.

 73. Tre dagar efter valet börjar sveket mot väljaren. Det tog längre tid än vad jag trodde. Miljöpartiet borde vid det laget ligga i soptunnan långt bort från politiken.

  • Visst är det trevligt att titta på vackra kvinnor och visst finns det en poäng med att partier väljer visuellt tilltalande representanter, men det viktigaste är ändå vilken politik de för. Anna König Jerlmyr är enligt min mening en av de absolut snyggaste politikerna (även om SD numera har en del riktigt vackra yngre tjejer), men det ursäktar inte hennes svek mot sina borgerliga väljare.

  • Och SD gör allt för att åter ge Moderaterna makten, partiet som alltid infört generösare asylpolitik i regeringsställning.

 74. De kan likaväl samarbeta med V, tror fan de är mindre skadliga än MP.

  MP är helt jävla otroliga, spelar ingen roll vilken regering som sitter, de ska vara med och bestämma migrationspolitiken.

  • Vet du vad Bengt,
   Jeff offrade sin Riksdagsplats för att nå ut med sanningen. Och han gjorde det med bravur och glans. Deras möten har enbart klingat av sanning och exakt vad som behöver göras.
   SD säger inte som det är längre. Afs behövs nu och än mer i framtiden.

 75. Åter igen får det lilla samhällsfarliga partiet mp styra över Stockholms politiska kaos bara för att m är så djävulskt makthungriga. Dessa vänsterextremister skall inte ha hand om våra skatter

 76. Kommunist. Så fort man inte följer SD-linjen då är man kommunist. Tydligen. Jag är inte kommunist. Jag är inte heller överens med att tiggarna ska ta privat egendom i anspråk. Men om ägaren av denna egendom inte har något emot tiggarnas närvaro ska inte andra sätta sig över ägarens vilja. Så länge som det inte skadar andra.

  Olägenheten med tiggeriet startar när privat egendom mot ägarens vilja tas i anspråk av tiggarna mot ägaren vilja.

  Men ni vill förbjuda tiggeri för att det i någon mening är dåligt på något annat plan. Men tydligen inte för att ni hatar zigenare från Rumänien och Ungern.

  SD-linjen är hård. Den går emot privat egendomsrätt. Jonas Sjöstedt skulle nog vara den gladaste personen utanför SD om förbudet blev verklighet. Men att skydda privat egendom är kommunistiskt. Det har jag just läst på Samhällsnytts kommentarsfält.

  • Så du slåss för privatpersoners rätt att få ha tiggare på sin mark? Har vi förstått dig rätt nu? Har du funderat på att bjuda in dessa tiggare som medmänniskor och gäster då istället? Så slipper de tigga och du får ha precis hur många du vill på din mark.

   • Att tiggarna sitter på mark där markägaren inte motsätter sig deras närvaro är inte likställt med att markägaren tar över försörjningsansvaret för tiggarna.

    • Ne orkar inte diskutera detta mer, jag vet inte ens varför du försvarar, tiggares rätt att bli utnyttjade, yay. Ingen vill ha tiggare i ett samhälle, ett samhälle blir inte bättre av tiggeri oavsett hur god du känner dig när du står upp för tiggeriet.

     Markägares rätt att eventuellt känna sig kränkta för att de inte får ha tiggare på marken trumfas av allmänhetens rätt till en säker omgivning med så lite kriminalitet som möjligt.

     • Jag vill inte heller ha tiggare, men jag tror inte att ett förbud är rätt väg att gå.

      Du vill ha mindre kriminalitet men vill göra brottslingar av alla tiggare över en natt. Hur får du ens ihop det?

      Om du inte tror på äganderätten är det bara att rösta därefter. Kanske passar du bättre i Vänsterpartiet. Där har man ju ett uttalat motstånd till äganderätten.

      Om du får ångest när du ser en tiggare kan nog ingen lag åtgärda det. Du får lära dig att hantera ångesten istället.

     • Jag vill ha kärnvapen i min trädgård, då borde du gå med på det för annars kränker du min äganderätt, jag får väl ha vad jag vill på min mark din kommunist!

      Detta är ett exempel på hur du resonerar, och det ger mig betydligt mer ångest än tiggarna.

  • Kommunist eller inte så är ditt syfte här helt klart att hata och vara oförskämd samt lufta dina förutfattade meningar.
   Dina ”straw man argument” visar bara att du är en irriterande provokatör som egentligen inte vill debattera. Du vill bara ha igång något meningslöst käbbel som stjäl tid och kraft. Det är väl din grej.

 77. Stockholmarna, liksom svenskarna som helhet, har röstat för ett icke-socialistiskt styre. Hur i h-te kan då företrädaren för det parti som borde stå längst ifrån socialismen välja att ge oss socialistisk politik? Svälj din missriktade stolthet, Anna, och prata med dina nya kolleger från SD så att stockholmarna kan få den politik de valt! Inklusive ett tiggeriförbud.

 78. Kan inte stockholmsmoderaterna lova MP att inte köra Porsche eller Rangerover i sta’n istället?
  Dock frågar jag mig hur det är möjligt att en moderat överhuvudtaget kan krusa för en miljöpartist? Det var ju sådant som Rheinfeldt höll på med. De är alla kommunister. Röda, gröna, blå.

 79. Ett land där tiggeri anses vara norm och självklart är ingen välfärdsstat. Tillåter man tiggeri så är steget inte långt till att acceptera korruption och mutor.
  Politiker förnekar sig aldrig. De tittar snett på diktaturer där makthavarna roffar åt sig miljarder.
  Genom att tillåta tiggeri tror man sig kunna rättfärdiga det egna rofferiet.
  Alla politiker som vägrar bekämpa tiggeri ska avgå utan vederlag. De har förbrukat sitt förtroende och sina förmåner.
  När det ska städas så börjar man uppifrån. I annat fall kan man inte motivera städning därunder.

 80. Min lokala tiggartant har slutat hälsa på mig. Detta efter tre års konstant närvaro. Hennes betydligt yngre manlige kollega håller sedan två år vakt vid den näraliggande containerstationen. Mycket hjälpsam ung man som bokstavligen rycker påsarna ur händerna på en vid besök för sortering. De är miljömedvetna och samåker med två unga damer i hallickens gamla diesel till och från jobbet.

  • Nej, hon ser hellre till att Stockholms invånare skall få en fortsättning på kaoset i trafiken och alla dessa tiggare överallt. De ligger och sover lite överallt i city, det är så förnedrande för oss invånare och även för tiggarna som har ju sina hem i Rumänien.

 81. När partierna inte längre står upp för det de har gått till val på, utan i stället på alla sätt visar att mobbingen mot ett parti som trotts allt ändå ett antal procent av det svenska folket har röstat på ska fortsätta, då är det hederligaste att slå samman hela ”sjuklövern” till ett totalitärt ”Allparti”, utropa folkstaten Sverige och förbjuda oppositionen. Fast det förstås, hederlighet och politiker går ju sällan ihop…

 82. Var nyss i Holland gick runt i Amsterdam såg inte en tiggare. Tog då reda vad som hänt Borgmästaren i dom största städerna beslutande helt enkelt att bötfälla Tiggeriet Det försvann helt enkelt det var inte lönsamt längre att tigga i Holland

LÄMNA ETT SVAR