Arkivbild.

Arkivbild.

Inrikes

Stockholmspolisen utreder misstänkt anlagda bränder i planerade asylboenden

Publicerad 2/9/2018
Annons

Polisen i Stockholm utreder misstänkt anlagda bränder i två olika planerade asylboenden den gångna veckan.

Den första branden bröt ut i ett planerat asylboende på Älgö i Nacka kommun natten till måndagen. Det rör sig om barackliknande bostäder som var under uppförande när de eldhärjades. Polisen misstänker att branden är anlagd och utreder den som mordbrand.

– De gör teknisk undersökning i sådana fall och skickar iväg för analys. Men det tar ett tag, så jag tror inte att de fått något svar än, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen till Samhällsnytt.

– Det senaste är att teknikerna blev klara med sin undersökning i tisdags. De har säkrat vissa spår och de har skickats för analys. Det var i onsdags.

Ytterligare en brand

Natten till tisdagen brann två bostadsbaracker i Åkersberga norr om Stockholm. Även i det fallet rör det sig om bostäder som var tänkta att bli asylboenden.

Johan Jarnemark är förundersökningsledare i region Stockholm Nord och ansvarar för utredningen i det fallet.

– Rubriceringen är mordbrand, vi har inga skäligen misstänkta, utan vi har gjort de saker som vi alltid gör med tekniska undersökningar och förhör med eventuella vittnen, säger han till Samhällsnytt.

– Saker och ting är skickade till NFC för undersökning, så vi har inte fått något svar på den tekniska delen.

Polisen utreder nu om det finns någon koppling mellan branden i Nacka och branden i Åkersberga.

– Vid sådana här händelser kollar polisen alltid på om det finns ett samband mellan liknande händelser. Vi tittar naturligtvis på om det finns ett samband mellan de två händelserna, säger Johan Jarnemark.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons