Kritiken har varit massiv mot Borås stads beslut att stoppa den iranska konstnären Sadaf Ahmadis utställning med hänvisning till terrorhotet efter koranbränningarna och att muslimer kan bli ”sårade”. På fredagen vänder Borås helt om och meddelar att utställningen kommer att ske.

Det var den andra delen av Ahmadis utställning, bestående av skulpturer täckta av betong i form av är kvinnoskepnader i chador – en heltäckande slöja där bara delar av ansiktet syns, som stoppades.

– Det låter exakt likadant som i Iran. När konst blev censurerad i Iran var det just så de sa, att det skulle vara sårande för troende människor, sa Sadaf Ahmadi.

LÄS ÄVEN: Antiislamistisk utställning stoppades – bjuds in till EU-parlamentet av SD-politiker

Men på fredagen kommer alltså ett nytt beslut och man avser visa utställningen i sin helhet. I stället för Kulturhusets entré blir det på Konstmuseet, som ligger på övervåningen i samma byggnad, den kommer äga rum.

– Det här är den bästa lösningen vi kan hitta och jag är glad att vi nu kan gå i mål och visa hela utställningen, säger kulturchef Ida Burén till Borås Tidning.

BT har varit i kontakt med Sadaf Ahmadi som ska vara positiv till att ställa ut på Konstmuseet.