Under natten till söndag inkom larm om en större bilbrand i Umeå. Ingen person uppges vara skadad men däremot finns rapporter om stora skador på egendom

Branden ska ha börjat i en bil som stod parkerad i en carport. Elden skulle dock snabbt sprida sig till flera andra fordon som stod parkerade i närheten. Enligt brandkåren kan upp till nio bilar ha fattat eld.

LÄS ÄVEN: Bilbränder på flera håll i Malmö

Ett flertal brandmän arbetade under natten med att släcka branden. Det finns inga rapporter om personskador, men däremot omfattande skador på egendom. Boende i närheten evakuerades från sina hem eftersom det fanns farhågor om att elden skulle spridas. Räddningstjänsten kunde emellertid få branden under kontroll.

Räddningstjänsten har varit kvar under morgonen för att bevaka så att branden inte startar på nytt. Ärendet överlämnas sedan till polisen. Eftersom man inte har kunnat hitta någon naturlig förklaring till att branden uppstått misstänker man mordbrand och kommer att utreda händelsen efter den premissen.

För närvarande har polisen ingen misstänkt och man vädjar till allmänheten att inkomma med tips om man observerat någonting av intresse.