vilks-andreas-david-poliser

Foto: Privat

Inrikes

Stor respons på insamling till omkomna poliserna

Publicerad 10/14/2021
Annons

En insamling till de två poliser som skyddade och transporterade konstnären Lars Vilks, då samtliga tre omkom, har genererat en stor respons.

Det var poliserna Andreas och David, båda med lång erfarenhet inom personskyddet, som för ett par veckor sen körde hem Lars Vilks från Stockholm. Av okänd anledning kom de över på fel sida av vägen och krockade med en lastbil. En av polisens huvudteorier är att olyckan orsakades av en däckexplosion.

LÄS ÄVEN: Syrier önskade mörda Lars Vilks: ”Ville kissa på hans kropp”

– Vi pratar om mycket dugliga kolleger som jag jobbat med under lång, lång tid. Kolleger som jag har den största respekt för, de som har drabbats och de som har omkommit. Det är mycket dugliga och skickliga och har jobbat i många år, sa en gruppchef om duon.

Insamling

Efter olyckan startades en pengainsamling till polisernas familjer som i skrivande stund har fått in drygt 800 000 kronor. Den som vill donera kan göra så exempelvis via Facebook.

LÄS ÄVEN: Muslimskt parti vill bränna ned Lars Vilks Nimis: ”Islamofobi”

Utredningen pågår fortfarande i två delar – dels orsaken till olyckan och om någon av poliserna begått något brott, dels om bilolyckan kan ha orsakats av någon annan.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
604Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons