Vid 16-tiden på första advent fick polisen i Kristianstad larm om att ett stort bråk utbrutit i det invandrardominerade, problemtyngda och som ”utsatt område” klassade Gamlegården. På plats anträffade polispatrullerna flera skadade personer, varav en så allvarligt att denne måste föras med ambulans till sjukhus.

Tumultet utspelade sig på Göingegatan. En person, en man i 50-årsåldern greps av polisen misstänkt för mordförsök efter att svårt ha knivskurit den kombattant som behövde akut sjukhusvård. Offret uppges vara en man i 30-årsåldern som åsamkats allvarliga skador.

Polisen sökte av området med hund efter personer som varit inblandade i bråket men flytt platsen. Ingen ytterligare våldsverkare uppges dock ha gripits. Delar av Göingegatan spärrades av för teknisk brottsplatsundersökning.

Polisen uppger att det ”inte handlar om något slumpmässigt påhopp” och att man arbetar utifrån en motivbild som man dock inte vill delge media och allmänhet.

Det invandrardominerade området är sedan flera år tillbaka klassat som ”utsatt” med en djupt rotad gängkriminalitet och antisocialitet. Så sent som för ett par dagar sedan utbröt ett annat bråk i området. Det är oklart om det finns någon koppling mellan bråken.

Det rönte stor medial uppmärksamhet när en gängkriminell masskjutning utspelade sig i området i augusti där oskyldiga Kristianstadsbor kom i vägen för kulor och skadades.

Läs Samnytts tidigare artiklar om det dådet och andra händelser i Gamlegården HÄR.