Strax innan kl 6 på söndagsmorgonen larmades polis om en brand i ett flerfamiljshus i Norrköping. Branden spreds upp på vinden och 150 personer fick evakueras från sina hem. Räddningstjänsten satte in en omfattande insats med tolv enheter på platsen. Två misstänkta har gripits.

De omfattande skadorna gör att polisen misstänker att det skett någon form av detonation. Nationella bombskyddet är inkallat för att utreda orsaken. Flera lägenheter rökskadades.

– Branden är nu under kontroll och det finns ingen risk för att den sprider sig. Polisen är på plats och uppehåller avspärrningar i väntan på att få tillgång till byggnaden för att påbörja en brottsutredning, säger polisens presstalesperson Tommy Thorngren till statstelevisionen.

Två gripna

En man och en kvinna har gripits misstänkta för inblandning i explosionen som orsakade branden. De sitter nu i polisens förvar misstänkta för allmän allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– De utredningsåtgärder vi gjort under dagen har lett fram till gripanden. Det rör sig om två personer och det är allt vi kan berätta i nuläget.

Flera personer har förts till sjukhus med lindriga skador.