På tisdagskvällen drabbades Stockholm av ännu ett stort strömavbrott, denna gång i de södra delarna. Över 50 000 hushåll blev strömlösa.

Det var strax innan klockan 22 som strömmen försvann. Avbrottet omfattade delar av Huddinge, Botkyrka, Haninge och Skärholmen och berörde initialt över 50 000 kunder. Vid samma tidpunkt låg även Vattenfalls hemsida nere.

– Jag vet i dagsläget inte vad det beror på men jag vet att vår driftcentral arbetar för fullt med att åtgärda detta. Man jobbar väldigt hårt och bedömningen är att det ska vara åtgärdat i natt, sa Natalie Sial, presschef för Vattenfall, till Expressen.

LÄS ÄVEN: Omfattande strömavbrott – tusentals drabbade

Enligt informationen i Vattenfalls app planerades strömmen att vara tillbaka till midnatt men för de flesta gick det snabbare än så.

– Bara inom de senaste tio minuterna så har ungefär 30 000 fått tillbaka sin ström så det går nog förhoppningsvis väldigt fort. 

Vid 22.30 hade samtliga drabbade hushåll fått tillbaka strömmen.

Senast i slutet av juni drabbades 50 000 hushåll i Stockholm av ett strömavbrott som då omfattade bland annat Stora Essingen, delar av Södermalm, Gröndal, Liljeholmen och Aspudden. I augusti i fjol var det de centrala delarna av Stockholm som drabbades under ett större strömavbrott.