Strandhäll kallar SD-väljare ”fascister” – S-toppen ska nu ”organisera motstånd”
Annika Strandhäll/Jimmie Åkesson med SD-väljare. Foto: Facebook

På onsdagskvällen hånade klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) Liberalernas ledare som utropade seger. Strandhäll konstaterade även att 20 procent av väljarna som har röstat på Sverigedemokraterna är ”fascister”.

Samnytt har tidigare uppmärksammat att Strandhäll under valrörelsen försökte skrämma väljarna med Sverige skulle få en ”nynazistisk” statsminister efter valet. Detta eftersom att Liberalerna har öppnat för att samarbeta med Sverigedemokraterna.

LÄS ÄVEN: Strandhäll varnar för ”nynazistisk” statsminister efter valet

Nu har Strandhäll ryckt ut för ytterligare en attack på Liberalernas partiledare Johan Pehrson. L-ledaren skrev på Twitter att ”svenska folket har röstat för en förändring och liberalt borgerligt maktskifte”. Vidare slog han fast att svenskar ska få makt över sitt eget liv, vara trygga och känna hopp för framtiden.

Strandhäll svarade Pehrson med att fråga hur ett litet parti som L ska lyckas få igenom sin politik när ”20 procent fascister styr skutan”.

Strandhäll organiserar motstånd

Strandhälls hat mot över 1,3 miljoner väljare som har lagt sin röst på SD visade sig även när hon kommenterade S-regeringens avgång. S-toppen lovar att nu ”organisera motståndet” mot det demokratiskt valda högerblocket som hon anser är ”fascismen”.

LÄS ÄVEN: Strandhäll LJÖG om betalning till Kronofogden

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.