Strandhäll 45

Annika Strandhäll (S). Foto: Faksimil SVT Play/Kronofogden

Inrikes

Strandhäll LJÖG om betalning till Kronofogden

Publicerad 2/12/2022
Annons

På fredagen uppmärksammades det att klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) återigen jagades av Kronofogden för en ny skuld. Ministern försvarade sig med att räkningen betalades i januari men nu visar det sig att hon ljög. Betalningen genomfördes först på fredagen efter att media hade kontaktat henne.

Sedan år 2018 har S-ministern haft hela tio skulder hos Kronofogden. Den senaste skulden registrerades hos myndigheten på torsdagen och handlar om 1 350 kronor till Värmdö kommun för ”slamavskiljare fastland”. Fakturan på 714 kronor skulle vara betald senast den 30 december 2021.

LÄS ÄVEN: Strandhäll fast hos Kronofogden – igen

När DN kontaktar Strandhäll för en kommentar försvarar hon sig med att fakturan är betald ”sedan flera veckor tillbaka”. Men det visar sig vara en lögn – betalningen genomfördes på fredagen efter att tidningen hade kontaktat ministern.

Nu ändrar sig Strandhäll och menar att hon har blandat ihop olika fakturor. Strandhäll vägrar att medverka i en intervju men ger skriftliga kommentarer via sin pressekreterare.

”Det gäller två olika räkningar till Värmdö kommun. Den räkning som betalades i januari till Värmdö kommun är en annan än den som ledde till ett betalningsföreläggande hos Kronofogden och som nu är betald”, skriver Strandhälls pressekreterare.

LÄS ÄVEN: Sveriges ministrar får lönelyft på flera tusen

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons