Nynäshamn

T.v. 82-årige Jalle Pöhlitz. T.h. Ensamkommande migranter. Faksimil YouTube

Inrikes

Strokedrabbad 82-åring kastas ut från äldreboende därför att frun dött – kommunen ”storsatsar” på nyanlända

Publicerad 3/24/2019
Annons

En 82-årig man ska kastas ut från äldreboendet Rosengården i Nynäshamn där han och hustrun bott sedan år 2015. Anledningen är att hans fru nyligen har avlidit och kommunen anser att han klarar sig själv. Samtidigt ”storsatsar” kommunen på etablering av nyanlända.

Den 28 februari i år avled Jalle Pöhlitz fru Barbara, varefter han utan tidsspillan fick besked från Nynäshamns kommun i södra Storstockholm att han hade tre dagar på sig att flytta eftersom man inte anser att han är i tillräckligt stort behov av ett äldreboende, rapporterar Expressen.

LÄS ÄVEN: Nu ska de gamla ut – äldreboendet i Stockholm byggs om till bostäder för migranter

Jalle har svarat med att han är svag efter en stroke och inte klarar sig själv. Men kommunen har ingen förståelse för det utan använder istället stöd i förvaltningsdomstolen för att tvinga ut honom. Som plåster på såren har kommunen försett Jalle med ett telefonnummer till ett vandrarhem och satt ett nytt utflyttningsdatum till den 25 maj.

– Jag klarar mig inte själv, jag är ett vrak och skakar bara, säger Jalle.

Indra Stenhammar, avdelningschef vid socialförvaltningen i kommunen, har sagt att man kan ha hemtjänst precis där man befinner sig. Det anser Jalles anhöriga är absurt.

– Det är helt absurt att han ska flyttas till ett vandrarhem. Där ska han bo i ett rum med delad dusch och toa. Kommunen har för övrigt inte gjort någon läkarundersökning på Jalle efter att han blivit sämre, berättar hans styvdotter Ann-Christin Fant.

Nynäshamn ”storsatsar” på nyanlända
I juni förra året invigde kommunen ’Etableringscentrum’ i Nynäshamn – ett projekt som ska verka för att nyanlända snabbare får arbete eller börjar studera. Tidigare kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S) beskrev det som en ”storsatsning”.

– Det här är en storsatsning på nyanlända som ska leda till bra integration, och i Nynäshamn har arbetet redan gett mycket bra resultat, sade Isestad.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
933Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons