trumpfamilj

Foto: The White House / Joyce N. Boghosian.

Inrikes

Studie: Högern snyggare än vänstern

Publicerad 12/28/2017
Annons

➤ Enligt rapportens författare är den politiska högern i Europa, USA och Australien snyggare än kollegorna på vänsterkanten.

Enligt en studie av Journal of Public Economics som släpptes för ett knappt år sen, och Washington Post då skrev om men först nu uppmärksammas i svensk media, finns en korrelation mellan människors utseende och deras politiska hemvist.

Förklaringen menar man är en enkel ekonomisk sådan, då attraktiva människor tenderar att tjäna mer och människor med högre inkomst oftare söker sig till högerpolitik.

En annan förklaringsmodell man anger är att snygga människor ofta bemöts mer fördelaktigt av sin omgivning vilket gör att de ser världen som en mer rättvis plats; undersökningar visar att desto mer attraktiv folk uppfattar sig, desto mer tror de på mänsklig jämställdhet.

Enligt forskningen är det vanligare att folk tror att snygga politiker är konservativa; då väljare inte känner till en politikers hemvist använder man istället utseendet som ett sätt att försöka ringa in ideologi.

Vem är snyggast?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
849Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons