Bisse Alm Centerpartiet

Fredrick Federely med Bisse Alm/Olyckan. Foto: Faksimil Facebook/Polisen

Avslöjanden

Stupfull C-politiker frontalkrockade i motsatt fil – offer med skador till sjukhus

Publicerad 3/18/2021
Annons

En centerpolitiker som kandiderat till riksdagen och var förtroendevald som ersättare i både kommun och region i Stockholms län har dömts för grovt rattfylleri. Men trots att straffet motsvarar fängelse klarar hon sig undan med samhällstjänst.

Den 4 juni 2019 bestämde sig 65-åriga Bisse Britt-Marie Alm, hemmahörande på Möja, för att köra bil trots att hon hade druckit både champagne och whiskey – och även saknade giltigt körkort.

LÄS ÄVEN: EU-toppen Fredrick Federley levde med barnvåldtäktsman

I det senaste valet kandiderade Bisse som nummer fyra på Centerpartiets lista till Värmdö kommunfullmäktige men även till regionfullmäktige och riksdagen. Hon har under den senaste mandatperioden tjänstgjort som ersättare i vård- och omsorgsnämnden och i regionfullmäktige.

Full på tisdagseftermiddag

Det var tisdagseftermiddag när bilfärden gick på Värmdöleden och i höjd med Henriksdal skulle Bisse tappa kontrollen på fordonet. Hon styrde bilen (den röda Skodan på bilderna – anm.) över en refug och hamnade i motsatt körfält där hon sedan frontalkrockade med en annan trafikant.

Vinflaskor i framsätet

När polispatrullen undersökte olycksplatsen påträffade man två tomma vinflaskor i framsätet i Bisses bil. Polispatrullen förde politikern till Sankt Görans sjukhus för provtagning där resultatet visade att hon hade 0,7 promille alkohol i blodet.

Politikern hade tomma vinflaskor i framsätet. Foto: Polisen

Personen som satt i bilen Bisse styrde in i skar upp handen i olyckan och har fått göra flera besök till sjukhus.

Bisse till polisen: ”Gillar mycket gott – gott vin”

I polisförhören berättar Bisse att hon har varit på begravning och man har bjudit på champagne. Hon försvarar sig med att hon bara ”smuttat” på champagne och whiskey.

När polisen frågar hur mycket Bisse tror sig ha druckit kan hon inte riktigt svara men vill gärna framhäva att champagneglasen var höga. Vidare berättar Bisse för polisen att hon gillar ”väldigt mycket gott, gott vin”.

Bisse förnekade brottet olovlig körning trots att hon inte har förnyat handlingen.

Fängelse blev samhällstjänst

Assistentåklagare Björn Heidebrandt framförde i åtalet att brottet ska bedömas som grovt eftersom Bisse har kört fordonet på ett sätt som innebar fara för trafiksäkerheten. Vidare konstaterade åklagaren att politikern saknar körkort och därför även ska dömas för olovlig körning.

Den 1 mars i år meddelade Nacka tingsrätt att Bisse döms för olovlig körning och grovt rattfylleri. Rätten anser att brotten motsvarar fängelse i en månad men mildrar påföljden till villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar.

Trafikanten som skadades i olyckan hade yrkat på 1 450 kronor i skadestånd för ersättning av sjukvårdskostnader. Men rätten ansåg att förarens berättelse om skador som uppkommit inte var tillräcklig och avslog därför yrkandet.

Bisse har tvingats lämna Centerpartiet efter vansinnesfärden.

LÄS ÄVEN: Centertopp lever med dömd pedofil – ”Måste se människan bakom”

Gillade du den här artikeln?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
658Demonstration mot svenskt WHO-medlemskap
Annons