alfaskolan fagersta

Faksimil Facebook

Inrikes

Svenska barn utsätts för rasism på skola

Publicerad 11/16/2021
Annons

I en insändare vittnar en förälder om hur svenska barn systematiskt motarbetas av övriga elever på Alfaskolan i Fagersta.

Det är signaturen Förbannad förälder som i en insändare på sajten Fagersta Nyheter vill lyfta fram vad som drabbat dennes barn.

Mitt barn och kompisar blir utsatta för ren rasism. BARA FÖR ATT DE ÄR SVENSKA. Elever med utländsk bakgrund går ihop för att få bort svenska elever. Detta sker systematiskt under lektionstid, på rasterna och efter skoltid.

Enligt föräldern sägs det öppet att man vill få bort svenskarna från skolan och nyligen blev barnet omringat av ett 15-tal elever och misshandlad.

Då skolan för ett par veckor sen firade Halloween hade man anordnat en spökvandring då vissa elever började kasta värmeljus mot lärarna och skrika ”hora” och annat grovt språk. Därmed fick spökvandringen avbrytas och samtliga elever fick gå tillbaka till lektion. Varför ska elever som sköter sig drabbas, frågar sig föräldern.

Stölder

Vidare skriver föräldern att man snart inte har råd att ha kvar barnet på Alfaskolan då dennes tillhörigheter ständigt blir stulna – bland annat ryggsäckar, skor och kläder.

Det blir inga som helst konsekvenser av detta beteende som sker på Alfaskolan. Nu skulle jag vilja se krafttag från alla så man får i bukt med detta problem som sker. Kalla dit föräldrarna till dessa elever och låt dessa föräldrar gå med i dagar eller veckor om det behövs för att hålla ordning på sina barn.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons