Feature 2 KHL Landslaget

Foto: Gosha Images/Henrik Palm (CC BY 2.0)

Inrikes

Svenska ishockeyspelare i Ryssland PORTAS från landslaget

Publicerad 8/30/2022
Annons

Svenska ishockeyförbundet har beslutat att förbjuda spelare som till vardags spelar i den ryska ishockeyligan KHL från att delta vid landslagsmatcher med Tre kronor. Ishockeyförbundet hänvisar till att det handlar om ”grundläggande värderingar”.

Samnytt har tidigare uppmärksammat att basketstjärnan Jonas Jerebko stängs av från svenska landslaget sedan han skrivit kontrakt med en ny rysk klubb. Svenska Basketbollförbundet (SBBF) skrev i ett pressmeddelande att hans beslut strider mot förbundets värderingar.

LÄS ÄVEN:Basketstjärnan Jonas Jerebko skrev på för rysk klubb – stängs av i Sverige

På tisdagen meddelade Anders Larsson, ordförande för Svenska ishockeyförbundet, att man inte kommer att ta ut de spelare som har kontrakt i KHL-ligan och beslutet gäller tillsvidare.

– Beslutet skickar ett viktigt budskap till hockey-Sverige och hockeyvärlden, för det handlar om våra grundläggande värderingar. Förbundet har tidigare meddelat att beslutet skulle komma i god tid innan starten av Tre Kronors säsong, och nu är det taget, säger Anders Larsson.

De spelare som drabbas av ishockeyförbundets politiska utspel är Robin Press, Adam Reideborn, Johan Mattsson, Fredrik Claesson, Viktor Svedberg och Jakob Lilja. Det rapporterar Expressen.

LÄS ÄVEN:Regeringen vill ’begränsa’ rysk turism

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons