T.v. Nybro kyrka. T.h. Linda Lawner Wåhlin med migranter. Foto: Bernt Fransson/Facebook

Svenska kyrkan ska stoppa utvisningar av afghaner utan asylskäl med klockringning

En vänsterradikal asylaktivist har infiltrerat Svenska kyrkan i småländska Nybro och använder nu sin anställning för att försöka stoppa utvisningar av afghanska migranter som saknar asylskäl. Det ska ske genom bland annat klockringning i en månads tid.

På lördagen uppmärksammade Samhällsnytt hur en islamistkopplad förening i Nybro har beviljats en jättemoské. Nu är Nybro återigen på tapeten efter att homeopaten Linda Lawner Wåhlin som arbetar inom Svenska kyrkan i kommunen  lanserat en klockringningskampanj, skriver lokaltidningen Östra Småland (betalartikel).

LÄS ÄVEN: Islamistkopplad förening beviljas jättemoské i Småland

Klockringningarna kommer att inträffa varje onsdag klockan 11.55 under hela september för att uppmärksamma invånarna om de afghanska migranter som saknar asylskäl och därför ska utvisas ur landet.

Att lagen efterföljs och migranterna utvisas är något som kyrkoarbetaren Lawner Wåhlin inte vill acceptera. Hon anser att asyllagen är ett lotteri som avgör vem som får stanna eller inte.

– De säger att de tar hänsyn till barnkonventionen och ska ta barnens bästa i fokus. Ändå kan de skicka hem asylsökande till länder i krig, säger Lawner Wåhlin.

På Svenska kyrkans hemsida och olika konton i sociala medier undanhåller man informationen om klockringningen.

Vänsterradikal asylaktivist
När Samhällsnytt nätgranskar Lawner Wåhlin visar det sig att hon är djupt engagerad i migranter bland annat i det asylanarkistiska nätverket ”Vi står inte ut”. Nedan följer ett axplock med bilder.


Strider för åldersuppskrivna afghaner
Småländsk media har vid flera tillfällen uppmärksammat Lawner Wåhlins arbete för att migranter som saknar asylskäl ska få stanna.

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Monday, March 19, 2018

År 2018 rapporterade den småländska lokaltidningen Barometern att Lawner Wåhlin strider i rättsväsendet för att få vara god man åt en ’ensamkommande’ som har fått åldern uppskriven av Migrationsverket.

I ett Facebookinlägg förfäras Lawner Wåhlin över att migranterna kan gå från att vara barn till att bli vuxna ”på en dag” genom vad hon kallar för ”identiska beslut” rörande åldersuppskrivning av migranter.

LÄS ÄVEN: Rättsmedicinalverket: endast en procent av ålderstesten talar för att personen varit under 18 år

Ett av alla identiska beslut om åldersuppskrivning och därmed avslag på asylansökan. Det är verkligen copy-paste. Från 16 år till 18 och " vuxen" på en dag.

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Tuesday, December 12, 2017

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Friday, November 17, 2017

”Rösta medmänskligt”
Lawner Wåhlin är även engagerad som opinionsbildare där hon använder sin plattform inom kyrkan för att få medborgare att ”rösta mer medmänskligt” i val.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan anordnade stödkonsert för IS-barns rätt att komma till Sverige

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Wednesday, August 22, 2018

På kampanjhemsidan för ’Rösta mer medmänskligt’ står det bland annat:

Demokratin och de mänskliga rättigheterna är i fara. Det finns krafter som hotar dem både på ett nationellt och internationellt plan. Du, jag och alla vi behövs för att föra det politiska samtalet bort från den enkelspåriga retorik som går ut på att ställa grupper mot varandra och som sprider sig i den offentliga debatten. Det är dags att visa att det finns en stark opinion för ett medmänskligt, demokratiskt och hållbart Sverige.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan kritiseras – hjälpte kriminella tiggarbossar

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Friday, August 10, 2018

LÄS ÄVEN: Kyrka twittrade att Greta Thunberg var Jesus efterträdare – lämnar Twitter efter kritik

Är hos mor i Varberg och blev så glad när jag såg den här

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Saturday, May 18, 2019

Instruerar migranter om bidrag
I samband med att ’gymnasielagen’ trädde i kraft var Lawner Wåhlin engagerad med att informera om hur dessa afghaner utan asylskäl skulle kunna ta del av den svenska välfärden när Migrationsverket inte ordnade med skattefinansierat uppehälle.

För er som sökt nya gymnasielagen och inte får LMA/ dagsersättning av migrationsverket för mat. Ni kan nu söka hos soc

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Tuesday, July 10, 2018

På väg hem igen efter en fin vecka i Tyskland med två av mina extrasönerVälbehövlig semester med skratt och mysiga…

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Saturday, April 13, 2019

LÄS ÄVEN: ’Ensamkommande’ används som sexleksaker i utbyte mot uppehälle

Posted by Linda Lawner Wåhlin on Monday, July 22, 2019

Biskop: ”Mer gemensamt med muslimer än högerkristna”
Aktivismen är djupt rotad även på högre nivå inom Svenska kyrkan. Den 30 maj deltog den hårt kritiserade och SD-fientlige biskopen Eva Brunne i livsåskådningsprogrammet ’Människor och tro’ i SR.

Biskopen berättade bland annat att hon ibland har mer gemensamt med de människor som tillber Allah än med vad hon kallar ’högerkristna’ (13:40 in i programmet).

– Oj då, svarade, programledaren.

År 2015 föreslog Brunne även att man skulle ta bort de kristna symbolerna i Sjömanskyrkan i Frihamnen för att bli mer inbjudande för besökande sjömän från andra religioner. Vidare skulle man även märka ut riktning mot Mecka.

Brunne rönte också stor uppmärksamhet när hon 2010 under riksdagens högtidliga öppnande missbrukade sitt uppdrag genom att gå till attack mot de då i riksdagen nyinvalda Sverigedemokraterna. Det resulterade i att den sverigedemokratiska riksdagsgruppen i protest tågade ut ur Storkyrkan.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan och Sveriges Radio mörkade muslimska dödshot mot kyrka

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.