Svenska kyrkan vill omvandla kyrka till moské: ”Vore fantastiskt”
Christofer Sjödin/Islamiska föreningen i Umeå. Foto: Faksimil Facebook

Statsradion upplåter plattformen åt Svenska kyrkan i Umeå med uppmaningen till svenska folket i det stundande kyrkovalet att rösta ”för att hjälpa muslimer” att få moskéer. Svenska kyrkans företrädare i Umeå vill bland annat se en gammal kyrka omvandlad till moské.

På torsdagen publicerade P4 Västerbotten ett inslag i vilket den skattefinansierade Public service-aktören informerar att Svenska kyrkan har fler lokaler än vad som behövs.

LÄS ÄVEN: Svenska kyrkan: Muhammed ska vara kristnas nya profet

I inslaget, under rubriksättningen ”prästen tycker gammal kyrka kan bli moské”, berättar Christofer Sjödin vid Svenska kyrkan i Umeå att man vill se muslimer ta över och omvandla kyrkor till moskéer.

Statsradion

– Det pågår utredningar runt om i hela Sverige om lokaler, vilka vi har och vilka som vi beheöver och så. Där tänker jag att det vore fantastiskt om några av våra lokaler skulle kunna bli moské, säger Christofer Sjödin till statsradion och fortsätter:

– Det är väl fint om det kan användas av andra för bön. Jag ser inte att det är sämre på något sätt än att kommersiell verksamhet är i en kyrka, säger Christofer Sjödin.

Christofer Sjödin i kyrkan. Foto: Faksimil Facebook

Unga flickor bär slöja och separeras

Det är Islamiska församlingen i Umeå vars verksamhetslokaler inte räcker till för den kraftigt ökande delen muslimer. I sociala medier har församlingen publicerat bilder där unga flickor bär slöja och kvinnor hålls längst bak i samband med bön.

Islamiska föreningen i Umeå. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Muslimskt böneutrop i Svenska kyrkan: ”Nyfiken på vad andra övertygelser kan tillföra”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.