Tiktokmuslim Esraa och Malmö moské

Tiktok/Wikimedia

Inrikes

Sverige marknadsförs som arabernas och muslimernas hem på TikTok

Publicerad 4/22/2023
Annons

På den populära plattformen TikTok finns Esraa, en muslimsk tjej från Jemen. Hon använder sin plattform med över 60.000 följare för att visa upp och marknadsföra livet i Sverige för arabisktalande muslimer. Hennes följare får följa med när hon glatt berättar om hur livet i Sverige är precis som i arabländerna och att det här går bra att fortsätta leva precis som man gjort i sitt hemland utan att behöva anpassa sig.

Trots att arabländerna skiljer sig från Sverige på många plan har många migranter från dessa länder valt att bosätta sig i Sverige. Uppenbarligen handlar det inte om att de vill komma bort från deras gamla kulturer, språk och traditioner då de valt att ta med sig dessa och fortsätta leva som de alltid gjort.

Genom sin kanal på den populära sociala medieplattformen TikTok vill Esraa från Jemen förmedla just detta – att muslimska araber kan känna sig precis lika hemma i Sverige som i sina hemländer. Det har talat mycket om ett pågående ”folkutbyte” i Sverige och de som hävdar detta får stöd i att migranter som Esraa som kommer hit själva förefaller se det så.

LÄS ÄVEN: Folkutbytet i sak är det viktiga – inte vad man kallar det

Visar upp svenska gator som arabiska

Esraa visar bland annat upp en gata i vad som troligen är Helsingborg, fylld med arabiska affärer och restauranger. Hon kallar gatan för ”den arabiska gatan i Sverige” och att du ”omöjligt kommer känna att du är i Sverige när du är här på denna gata”. Hon visar hur det kryllar av arabiska butiker ”mahallat arabia”.

I det som visas fram finns restaurang Damas som serverar mat från Mellanöstern, butiker som säljer arabiska sötsaker, klädbutiken Tahara som säljer hijaber, slöjor, jilbabs med mera och arabiska supermarknader. Hon avslutar videon med att proklamera att du kommer ”känna att du är i ditt arabiska hemland” när du befinner dig på denna svenska gata.

LÄS ÄVEN: Vänsterradikal rasforskare bekräftar pågående ”folkutbyte”

@esraalita

شارع العرب في السويد #fyp#شارع_العرب#السويد

♬ originalljud – Esraa 🇾🇪

Muslimskt kvarter – allt som muslimer behöver finns

Helsingborg är en stor hit för muslimer enligt Esraa. I ett annat klipp visar hon upp stadsdelen ”Planteringen” som hon kallar för ”ett muslimskt kvarter”. Hon berättar att de som bor i stadsdelen till en majoritet är araber och att allting som behövs för muslimer finns där – arabiska frisörsalonger, restauranger och butiker och viktigast av allt, en moské!

LÄS ÄVEN: Imamen om islamiseringen: ”Ett lyft och en färgklick i kommunen”

Moskén fylld med folk – kyrkan tom

I en annan video jämför Esraa den stora moskén ”masjid” i Malmö, som finansierats av den islamiska diktaturen Qatar med en kyrka som står bredvid. Hon berättar entusiastiskt att moskén är Skandinaviens största och kostade ”jättemycket” att bygga – mer än tre miljoner euro. Därefter berättar hon att moskén ”subhanallah” (ära till gud) alltid är fylld med folk, till skillnad från kyrkan bredvid ”där folk har slutat gå”.

LÄS ÄVEN: Kyrkolokal blir moské: ”Underbar och historisk dag – tack Allah”

Malmö: ”Bästa moskén”

Under ramadan åker Esraa in till Malmö för att be och äta ”iftaar” (kvällsmåltiden som bryter fastan under ramadan), där hon lyckligt glädjer sig över hur många muslimer som fyller moskén. I videon berättar hon hur moskén i Malmö är ”så bra mashallah” (med guds vilja) och att hon aldrig upplevt en så bra och gästvänlig moské i sitt liv tidigare – detta trots att hon inte ens är född i Sverige.

Allt berättas på arabiska. I Sverige 2023 behöver man inte tala eller förstå det svenska språket.

LÄS ÄVEN: Malmöimam: ”Sverige är vårt, vare sig de vill det eller ej”

Marknadsför advokatbyrå för ”problem” med socialtjänsten

Samnytt har tidigare rapporterat om desinformationskampanjen där LVU-lagen stått i centrum och invandrare hävdar att socialtjänsten kidnappar muslimska barn i ett krig mot islam. Kampanjen pågår fortfarande pågår och bland annat hävdas att muslimska barn sätts i icke muslimska hem där de tvingas äta fläsk och/eller dricka alkohol.

Esraa, är på det hela taget extremt nöjd med hur bra muslimer har det i Sverige. Men hon vill samtidigt hjälpa de följare som har den här sortens ”problem” med socialtjänsten. Hon marknadsför en arabisk advokatbyrå som de kan anlita för att få tillbaka sina barn.

LÄS ÄVEN: Hat mot Sverige flödar i muslimska kretsar – hotar med våld

redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
414Regering föreslår masslakt av kor för att uppnå klimatmål
Annons