Foto: Chief Petty Officer Robert Palomares.

Sverige tredje största mottagarlandet av kvotflyktingar

Delningar

Inte sedan Bosnienkriget 1994 har Sveriges flyktingkvot varit så stor. Hos UNHCR välkomnar man Sveriges stora mottagning.

Parallellt med den stora asylinvandringen är Sverige ett av de länder som tar emot flest kvotflyktingar.

Sedan 2016 har den årliga svenska kvoten ökat från 1 900 till 5 000, vilket gör Sverige till det nu tredje största mottagarlandet.

Liksom 2017 ligger fokus på Syrien för det svenska mottagandet, men även Öst- och Nordafrika.

2018 bedömer UNHCR att Sverige kommer att ligga kvar på tredjeplatsen.

– UNHCR, FN:s flyktingorgan, välkomnar att vi fortsätter att utöka den svenska flyktingkvoten. Det är särskilt angeläget nu när fler människor än någonsin – 1,2 miljoner – behöver vidarebosättning i ett annat land, säger Oskar Ekblad, sektionschef på Migrationsverket.

2016 sattes rekord i vidarebosättningen med 126 000 personer varav USA, Kanada och Australien tog emot 90 procent.

2017 minskade antalet då USA beslutade att skära ned på sitt mottagande. I Kanada har man dock beslutat att öka sitt.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

169 KOMMENTARER

  • SD har ingenting emot kvotflyktingar, konstigt nog. För de blir samma problem oavsett om de är asylsökande eller kvotflyktingar.
   Fast kanske SD har ändrat sig i den frågan men i så fall har jag missat det.

   • Kvotflyktingar är åtminstone riktiga flyktingar utan resurser, dessutom ett system man kan reglera jämfört med massinvandring, asylrätten, EU yttregränser m.m.

     • Ja det är ju rätt men kvotsystemet har funnits länge och då har det fungerat. Det är inte kvotsystemet det är fel på menar jag, vi kan ta emot 10 flyktingar ett år om vi vill.

     • Jag tror det aldrig har fungerat. Tar vi emot 2000 per år så blir det 20 000 på tio år. Samma problem bara i mindre omfattning. Självklart mindre problem än nu men 2000 är väldigt många. Nu har man dock lyckats få svenskarna tycka att 30 000 asylsökande och 5000 kvotflyktingar inte är så mycket. Men du har helt rätt, skulle vi ta 10st om året så skulle det kunna fungera.

 1. 5000 flyktingar per år är ganska få i jämförelse av det totala antalet flyktingar men för Sveriges del måste det nu bli 0/år!

  • Nej! Det är ofantligt mycket, eftersom ca 97.33% inte är flyktingar enligt UNHCRs officiella statistik för Italien 2016.
   Jag skulle bli mycket förvånad om det visade sig skilja mellan ex Sverige och Italien, snarare får Italien mindre s.k ”flyktingar” än Sverige.

   • Jämför man med 160 000 år 2015, då är det få. Jag tycker däremot att vi inte skall ta emot några just nu. Men hellre UNHC:s än alla dessa som tar sig hit på egen hand.

 2. Först våldtar FN-soldater ”flyktingarna” och därefter skickas de till Sverige som glatt tar emot i förhoppning om nya toppjobb för obildade socialdemokratiska ministerkärringar.
  Skrota FN!

 3. Det märkliga är att detta tillåts ske utan något som helst folkligt stöd, med vilken rätt ger regering efter regering bort vår välfärd till främlingar?
  Politikerna borde ha en minneslapp i fickan med texten, -Vem är det som har tillsatt mig och vems intresse är jag tillsatt för att bevaka!?

   • Så flera tusen bidragstagare om året ska få komma in, ovanpå de miljontals befintliga? Till en kostnad som hade hjälpt 100 ggr fler på plats om man hade velat.

    Bara för att det är i FN:s regi och kallas för kvot är ovanstående OK enligt dig. Knappast en sund åsikt.

    • vi kan släppa in 10 kvotflyktingar om vi vill. Ett reglerbart system. Som jag ser det är det inte kvotsystemet som är fel, det har funnits länge utan massinvandring. Tycker också att 5000st är alldeles för många och ser helst att hjälpen är i närområdet.

   • FN tar på sig smugglarrollen, det är enda skillnaden. Finns inget som tyder på att tredje världen-invandring genom FN-kvoter skapar ett bra samhälle. Att förespråka att FN ska bestämma vilka som får bosätta sig i Sverige är förräderi, alternativt tecken på svag begåvning.

    • UNHCR bestämmer inte vem som får komma som kvotflykting. De väljer ut de som de anser har mest behov och sedan väljer mottagarländerna vilka av dessa de kan tänka sig att ta emot.

 4. Vilket dårskap av förnuft
  Stopp och sluta med denna invandring som på sikt gör att hela samhället brakar ihop Vem skall betala detta och varför

  Profilen på dessa flyktingar är ju inte direkt självförsörjande då dom flesta av dessa raketforskare är analfabeter

 5. Samtidigt läser jag att i Japan sökte 20000 personer asyl 2017. Japan sa ja till 20… Sverige är sjukt sett till omvärlden.

  • Det er fordi det humanitære og troen på menneskerrettigheder er en sekulær religion i vesten,-Sverige er et teokrati for denne tro. Man kan se det på, at Amnesti International har brugt mange penge for 20.år siden på, at få medlemmer i Japan. De har aldrig haft over 500.medlemmer i Japan. ”Offeret” er ikke helligt i Japan som i vesten. Derfor har japanerne deres eget land mens Sverige er et ”land” for ofre.

   • Det är i stort samma överallt i världen. Sydkorea t.ex emot ett par dussin från Syrien som såg mest koreanska ut… Samma över hela Asien, Afrika, Sydamerika. Rika Gulfvärlden tar emot noll av sina muslimska bröder och systrar. Ändå klagar Amnesty och FN på att Europa ska ta emot ännu fler och det är så rasistiskt att man inte gör det! Upp och ner vända världen.

 6. När det gäller kvotflyktingar, så måste ju Sverige ligga på topp bland världens länder….En 3:e plats? Vad fán är det för placering?
  En humanitär stormakt som Sverige, borde absolut inneha 1:a platsen….Inte tu tal om annat.

  Löfvén får nog skärpa till sig!

  • Många kommuner går redan idag på knäna ekonomiskt på grund av alla så kallade flyktingar man tvingas ta emot. Och värre lär det bli. Importen av nya ”svenskar” från tredje väldens dysfunktionella länder tar aldrig slut. Men slut är snart kommunernas kassor och vårt tålamod. Nu bör det sägas att där också finns vänsterpolitiskt styrda kommuner som exempelvis Värnamo kommun i Småland där de styrande vänsterliberalerna anser att ”ensamkommande” barn från Afghanistan utan utbildning och som dessutom ljugit om sin ålder
   ”Är en tillgång för kommunen” och där gödslar med miljoner för att få dem att stanna i kommunen.
   Ja vad skall man säga om sådana? Ja att de måste ha en skruv lös är i sådana fall ett understatement.
   En sådan kommun borde ställas under förmyndare tillsammans med ett flertal andra dito.

 7. FNs Agenda 2030 går ut på att ta bort skillnaden mellan fungerande och dysfynktionella länder genom att förstöra de fungerande med dysfunktionella invandrare och kulturer.

  Josef Stalin hade varit stolt…

 8. UNHCR är glada… ”Flyktingarna” är glada, men ingen som frågat oss om vi vill ta emot alla dessa. Vi har inte plats för alla, vi har inte råd med alla. Andra länder får vara med och ta lite ansvar med. Vi har inte gjort något för att förtjäna detta straff.

 9. Resultaten av den s.k. skärpta migrationspolitiken som borgarna infört via sin proxy-regering som de själva avgick för att tillsätta, gör sig märkta.

  • Enligt nationalekonomen Hans Jentske kommer samtliga 290 kommuner gå back 2024 om man följer en anpassad kurva som för närvarande ligger på ca 40 kommuner. Då måste staten gå in med pengar och när det blir lågkonjunktur det åt helvete. Kan ju bli förr förstås.

 10. Våra ansvariga politiker är säkert mycket stolta över, att de är så generösa med svenska folkets tillgångar.
  Vi svenskar måste förstås också känna oss stolta över, att vi har valt oss en så vidsynt och generös överhet.
  Men med tanke på hur lyckosam vår invandring från tredje världen har varit, så kanske vi inte ska förhäva oss.
  Det är inte nog med, att vi är en stor vapenexportör.
  Vi stjäl dessutom den tredje världen mänskliga resurser för att gynna oss själva.
  Fy på oss.

 11. Hade vi gett fan i att aktivt locka hit unga självutvalda män som ”asylsökare” och istället enbart tagit emot kvotflyktingar så hade vi legat bättre till både moraliskt, ekonomiskt och säkerhetsmässigt.

  Vi hade tagit emot barn, kvinnor och hela familjer så anhöriginvandringen hade inte kommit ovanpå kvoten. Vi hade kunnat screena migranterna innan de kom hit och säga nej till misstänkta terrorister.

  Vi hade givit en fristad åt de som faktiskt är svåra att placera i närområdet och faktiskt far mest illa i flyktingläger omgivna av majoritetsgrupper, fundamentalister och ”patriarker”.

  Mottagandet hade varit smidigt och de som verkligen kommit hade man direkt kunna börja integrera istället för att som nu hålla folk i ovisshet och passivitet i åratal.

  Inga sådana argument biter förstås på godhetsknarkarna. De vill att barn skall drunkna under onödiga båtresor, de vill att männsikor skall fara illa i asylboenden osv. Endast då kan de själva framstå som så oändligt goda när de ”står upp för asylrätten”.

  Godhetsknarkarna förtjänar att brinna i helvetet helt enkelt för de är de vidrigaste människor på denna jord. Värre än nazister och IS-terrorister som åtminstone är ärliga med sin ondska.

 12. Islamisterna har hittat det perfekta sättet att erövra nya områden. Man skapar fattigdom, svält och elände varlhelst man kan i världen, varefter svenska islamister välkomnar de fattiga till de svenska utanförskapsområdena.

  Muslimska Brödraskapets samarbete med framför allt socialister, gör det lätt att skörda demokratiers besparingar och indoktrinera nyanlända muslimer.

  Någon integration blir det aldrig tal om, eftersom man medvetet skapar sina egna ”getton”.

 13. inga problem ös in b…r till Sverige
  det finns plats för 30 miljoner till
  kör bara så kommer 7-klövern i extas…..

 14. Istället för att ta in en helvetes massa löst folk så kan vi repatriera 1 500 000 utlänningar som inte tillför något till Sverige.
  Då kommer mängder av problem att försvinna. Bostadsbristen, kriminaliteten, skatterna kan sänkas rejält, lärarbristen försvinner, polisbristen försvinner, förorterna kan rustas upp och behållas rena och fina.
  Finns inga direkta nackdelar med att kasta ut de utlänningar som inte tillför något till riket.

 15. Vansinnet och vanstyret av Sverige har pågått alltför länge. Detta kommer inte sluta lyckligt. Stackars våra barn och barnbarn som för att överleva måste tvingas lämna landet och kolonisera Mars för att slippa islam.

 16. Jaså, i,2 miljoner behöver ny bosättning. Hur vore om 1,2 miljoner kavlade upp ärmarna och satte i gång och jobba och återställa allt de själva har förstört i sina egna länder. ….man det är klar den vidare ”bosättning” innebär ett arbetsfritt tillvaro där allt ingår för det är såååå syyynd om eeer……

 17. En groda ville ha lön men inget göra
  och pratade goja ingen orkade höra
  han satt av tiden & gömde sig jämt
  allt ansvar nekade han till bestämt..

 18. Japan har en folkmängd på drygt hundra miljoner och i år har de tagit emot av de drygt 20 000 asylsökande endast 20 som fick sina ansökningar beviljade, enligt Japansk regeringen. Det är nämligen hårda buds i Japan där migrationsverket tycker att de flesta som söker asyl inte har skyddsbehov och vill hellre leva på bidrag än jobba som pensionssparare. Tänk på hur många flyktingar Sverige med bara 10 miljoner invånare tar emot årligen och som inte heller har skyddsbehov.

 19. Ok, stryp alla bidrag och all välfärd till migranter. Slopa förtur på bostadsmarknaden för migranter Slopa kulturbidrag, hemspråksundervisning och religionsfrihet… Det ska vara helt omöjligt att uppehålla sig i landet utan att försörja sig själva utan skattebetalarnas hjälp. Ja, de som kan jobba sig in i samhället på egen hand kan komma, i måttliga
  t antal.

 20. Det antal ”flyktingar”, som strömmat in i Danmark uppgår inte ens till en sjundedel av invällningen till Sverige.
  Likväl anser detta lands politiker, att flödet måste bromsas radikalt.
  De har insett, att svärmen utgör en belastning på alla plan.

  I Sverige är den ”nyhårda” linjen alldeles uppenbart ett påhitt, som är en ren bluff rakt igenom.
  Det är ett utspel, som man motvilligt tvingades till, eftersom de svårartade följderna av massinvasionen inte längre kunde döljas.
  Ett taktisk bluff i ett försök att blidka folket.
  Gymnasieamnestin är därtill en så sinnesrubbad utvidgning av asylrätten att den sätter alla regler ur spel.

  Gång på gång har man på alla upptänkliga sätt försök mörklägga följderna av den galna migrationspolitiken.
  Inte ens en fårskalle kan nu missa, att i konungariket Sverige finns det för närvarande och för oöverskådlig framtid bara en och endast en politisk fråga.
  Efter den, kommer en avgrund och därefter följer praktiskt taget ingenting.

  Bekymmer, problem och konflikter dag ut och dag in, som suger all energi ur riket och vars hantering kostar skjortan.
  Det är en kolossal och gränslös uppsjö av importerade problem, som nu översköljer och dränker detta stackars plågade land.
  Ett hemsnickrat inferno, dag ut och dag in, som suger all energi ur riket och vars hantering kostar skjortan.

  Det är för sorgligt, men i det tragiska drama som nu utspelar sig i Svea rike, så är den största boven ingen annan än rikets ledare.
  Vilken normalbegåvad person som helst borde i tid ha insett konsekvenserna av den sanslösa invasionen.

  Hur länge skall det hunsade folket tolerera lögnerna om kostnaderna för, och de förödande effekterna av vansinnesinvällningen?
  Hur länge skall de fräcka skurkarna till makthavare och dessas handplockade hejdukar kunna fortsätta att brandskatta de etniska svenskarna?
  När har folket tröttnat och när är tålamodet slut med dubbelspelet och sveket från de vandaler och utplundrare, som styr landet?

  • finns ingen politisk lösning,, ju fortare folket reser sej desto bättre.
   utanpå detta kan vi/folket inte låta oss styras av ett gäng skojare som inte uppfattar allvaret.
   med andra ord måste hela högen bytas ut om fortsatt förtroende skall upprätthållas.
   ekvationen går inte ihop nånstans, ekonomin kollapsar vi kan inte fortsätta låna mer pengar av utlandet och samtidigt föra en destruktiv invandringspolitik där alla får bidrag utan krav ett tufft pris för att vara humanitär.. vi kan helt enkelt inte fortsätta belåna oss för att ha råd med en humanitär vänsterpolitik..
   vi vet att det är brist idag, vi vet oxå att bristen blir ännu större i framtiden men gör inget preventivt för att mildra skadorna, detta gäller skola, vård, polis, osv var är satsningarna, stimulansen att få vara barn att söka till bristområden ??
   svenska skolan är körd.
   allas lika värde har inget med kunskap att göra eller ??
   vänsterideologi där allas lika värde = alla är lika, allas rätt till lika värde ??
   fjuniga tonåringar tar sej ton mot en mångårig erfarenhet ??
   med politisk korrekthet i ryggen ger de sej på alla ämnen ??

   de kommer göra fel vägval pga ingen erfarenhet när de ställs inför vägvalet vi alla måste göra..

   jag har gjort mitt val, jag är den som dömer de som gjort fel val, jag är nationalist och ser sveriges väl i första hand, vår nation är på väg utför och de som envisas med att främja folk från fjärran före sitt eget folk är min fiende..
   utländska patrioter är självklart inget problem det handlar liksom inte om etnicitet direkt, vår främsta fiende är våra idioter till politiker som låter sej styras och korrumperas.

   låt oss organisera ”kvällskurser” till motstånd av kommande tider, vi behöver stabila nätverk för vår överlevnad och trygghet, vi har inget gediget inom folkrörelse idag, inget ”homogent” som knyter ihop oss till den samhörighet vi en gång hade..

   • 1+1=2
    löfven avgår några månader efter valet vid vinst, lööf sluter upp bakom socialisterna före valet (emot sina väljare?) och tar över efter löfven.

    är det inte öppenbart nu, de som varit med på bilderbergarnas möten hamnar på toppositioner inom näringsliv och politik.
    nuvarande pajas besökte året innan val, kan det vara fler kanske ?
    bildt, reinfeldt, palme ??? annie lööf..

    ”Svenskar som enligt Wikipedia lierats med Bilderberggruppen är eller har varit: Carl Bildt, Magdalena Andersson, Mikael Damberg, Carola Lemne, Jonas Bonnier, Anders Borg, Ewa Björling, Urban Bäckström, Gunilla Carlsson, Börje Ekholm, Stefan Löfven, Lars Renström, Jacob Wallenberg, Marcus Wallenberg , Connie Johnsson, Tove Lifvendahl, Håkan Buskhe, Carl-Henric Svanberg, Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Maud Olofsson, Tom Johnstone, Hans Stråberg, Carin Jämtin, Lars Heikensten, Gunnar Brock, Percy Barnevik, Leif Pagrotsky, Leif Johansson, Lars-Eric Petersson, Björn Rosengren, Tom Hedelius, Mauricio Rojas, Björn Svedberg, Mona Sahlin, Ines Uusmann, Kung Carl XVI Gustaf, Stig Larsson, Hans Bergström, Sten Gustafsson, Lars Jonung, Bo Ramfors, Anders Thunborg, Staffan Burenstam Linder, Olof Palme, Peter Wallenberg, Hans Werthén, Stig Synnergren, Pehr G. Gyllenhammar, Thorbjörn Fälldin, Gunnar Sträng, Krister Wickman, Marcus Wallenberg d.ä., Björn Lundvall, Arne Geijer, Tage Erlander och Herbert Tingsten

    En ytterst berättigat ytterligare fråga är varför några framstående svenska journalister deltar i denna typ av maktspelande där all transparens saknas. Hur pålitliga är dessa journalister?

    Här hittar ni en djupare förklaring till många av de obegripliga politiska beslut utan folklig förankring som numera fattas i vårt land, såsom smyganslutningen till NATO, migrationspolitiken, EU-politiken m.m..”
    https://anthropocene.live/2016/06/10/varfor-ar-svenskar-kraftigt-overrepresenterade-pa-bilderbergmoten/

 21. Jag är inte för fri invandring, långt därifrån, men den hårda tonen i invandringsdebatten skrämmer mig. Det aggressiva tonläget gagnar inte någon.

 22. För att sätta Sveriges 3:e-plats i lite perspektiv kan vi notera att Sverige är världens 91:a största land…

 23. Först läser jag Samnytt och Fria Tider sedan läser jag aftonbladet för att uppdatera mej på vad som inte får publiceras av det skälet att saningen oftast gynnar Sd.
  lita inte på PKpressen där serveras endast censurerade och (eller) tillrättalagda nyheter.Du kan ändra på detta i September.

 24. UNHCR, Avramapolous, Guterres, hyllar mångfald och att vi ska se fördelarna med migrationen. Euroislams nyttiga idioter. Arabstaternas papegojor.

 25. Flyktingkvot är ett mycket bra system som Sverige ska använda. Slopa asylmöjligheten och använd enbart UNHCRs system. Kvotflyktingar måste ansöka till UNHCR utanför Sverige och vänta utanför Sverige i de 1-2 år ansökningsprocessen tar. Donald Trump har valt denna metod.

 26. SD-toppen vill starta skolor i Syrien – med svenska lärare.

  Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia – med svenska lärare – och ge återvandringsstöd under minst ett år.

  – Vi måste bli bättre på att erbjuda reella möjligheter att återvända, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler, veckans huvudgäst i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”.

  – SD:s förslag är oseriösa, hävdar migrationsminister Heléne Fritzon (S).

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-vill-starta-skolor-i-syrien-med-svenska-larare/

  • Det låter som REA, tänk bara försörja dom ett år, och slippa kriminaliteten.
   SD har lösningen, kommer innom kort i moderaternas partiprogram.

 27. Ge mej och min familj tillbaka de skattepengar vi betalat in till Sverige under årtionden, så vi kan lämna Sverige och leva i lyx och överflöd i något annat land som värdesätter oss.

  • Jo morsning, jag har bott utomlands i årtionden och betalat full skatt i Sverige 30% under alla dessa år utan att få en krona i välfärd. Vid semesterbesök i Sverige fick jag betala 2,500 kr för ett enkelt recept som tog 15 minuter att skriva ut.

  • Perfekt det borde vara en Utmaning och ett mycket välkomnande Förslag till Regeringen…
   Tänk va skönt för dom att få BYTA ut dej och din familj mot en analfabetisk Klansläkt som har som Mål och göromål att föröka sej dagligdax…

   Skriv ner en MOTION och be ett Parti lämna in så får Vi kanske ALLA ett Förslag och en SUMMA på banken för omg Avfärd till varmare breddgrader…

  • Det skulle du tänkt på tidigare. Skulle inte förvåna mig om du hackade på alla dessa hemska skattefuskare för 10 år sedan.

 28. Ett kvotsystem är nog bättre, då vi själva sätter gränserna för mottagandevolymen. Detta förutsätter att ribban för asylinvandringen sätts till noll. Tror tyvärr att våra syltryggar till politiker, i detta avseende kommer att huka sig för fyllskallen och greken, nere i Bryssel.

 29. Vi har fått nog!!
  Stoppa all Asyl-invandring då den i Sverige har missbrukats i absurdum!!!
  Vi måste istället se till att få en fungerande ”återvandring” delvis genom att minimera
  bidragen, då det är dessa som gjort att vi har fått den muslimska ”massinvandringen!!!

 30. Förra året fick norra Sverige ett nytillskott på ett antal muslimska män, när de chartrade planen tömde sin last. Grattis Norrland!
  Och vinnaren i år är…………?

 31. ‼️ ,,,,, FLYKTINGAR ~~~ tjo-hejsan . – DU – är lurad .

  ‼️ Det är en invasions-armé , bestående av en muslimsk här , ett fotfolk ,

  som sprider sig som ett mysel , över DITT Sverige . Accepterar DU det , ?

  .

 32. Sverige är snart ett minne blått! För varje muslim Sverige tar emot blir vi ett närmare islamiskt. Säger sig självt!

  • Ja ngos och migverk och andra måste försörjas med nya immigranter hela tiden, annars får de ju lägga ned…det går snabbt att bygga upp byråkratin men att skära ned eller avskaffa myndigheter mfl, det är däremot svårt.

 33. Hur många tar Syriens grannland Saudiarabien emot? Samma språk, samma religion. Dessutom världens rikaste land. Så rädda att få problem så det blir kalla handen. Borde ge en viss varningssignal till oss. Men vi öppnar så klart våra hjärtan och plånböcker. Naiva…

 34. Många länder där de kommer ifrån är diktaturer. En annan märklig iaktagelse
  är att presidenten sitter mer än två omgångar a 4 år.
  Att det ska vara så svårt att få till, och få bort typ Putin eller Zuma.

 35. Jag tycker inte att det är något fel i att ta emot riktiga flyktingar. I Libanon, som är lika stort som Skåne, finns det drygt en miljon syriska flyktingar i enormt stora tältläger upp till 150 000 i varje. Flygbilder över dessa läger påminner mycket om flygbilderna över Auschwitz Birkenau och Treblinka (lika trångbott). I Libanon växer hatet mot flyktingarna bl.a. för att syrier anställs till extremt låga löner och ”tar jobb” från libaneserna.
  Hälften av de syriska flyktingarna är barn (de flesta av den modellen utan skäggstubb).
  Europa tar bara emot 5 % av alla syriska flyktingar, det är för lite. Med fler flyktingläger i Europa skulle de enormt stora lägren i Libanon, Joranien, Turkiet och Irak avlastas och flyktingarna kunna få mer drägliga livsförhållanden. Lämpligast vore att ta emot kristna syriska småbarnsfamiljer och föräldralösa barn i första hand. De som inte sköter sig eller bluffar om sin ålder skickas tillbaka till jättelägren i Syriens grannländer.
  ”Hjälp i närområdet” är lätt att säga men där har de faktiskt ett litet helvete. Stäng gränsen för lyxmigranter och hjälp de som verkligen behöver hjälp, läget är akut.

  • Även om vi stänger gränsen för lyxmigranter, finns det ingen lösning på problemet, eller skall vi förvandla vårt land till ännu ett tältläger.
   Till vilken nytta är det, att skapa ett nytt mellanöstern, som i sin tur genererar ännu mer flyktingar.
   Nej det är dags att vakna upp ur drömmen och vända muslimerna ryggen, deras kultur är en cancersvulst i mänskligheten.
   När vi gjort det skall vi skapa 0-tolerans mot brottslingar, sen kan vi leva trygga och värdiga liv i vår del av världen.

  • Arabernas krig tar aldrig slut, krigar de inte mot varandra, krigar de mot andra, snart är det ett nytt arabkrig på gång sedan IS är bekämpat, så kommer det att bli till den sista araben.

  • Förklara då för mig varför de rika gulfstaterna med Saudi i spetsen tar emot noll syrier? Utanför Mekka finns ett gigantiskt område med tält kompletta med luftkonditionering. Kapaciteten är 1 miljon boende som används ett par veckor i samband med pilgrimsvandring.

  • Syrien , Libanon är konstgjorda länder. Det är till exempel ingen skillnad mellan en Arab från Syrien eller en från Libanon. varför ska man ta emot kristna barn och inte muslimska ? Och jag som inte vill betala för någon av dem, vart ska jag ta vägen ?

  • Libanon har väl nu uppmanat syrierna att åka hem.
   Samma syrierna som tidigare fört krig i Libanon!
   Att Saudi mfl. muslimer vägrar hjälpa till är väl att de inte vill ha nån mer ”arabisk vår” o förlora makten.
   UNHCR har dessutom minskade medel att tillgå eftersom de bidragen går till ”utmaningar” i Sverige.

   Att flytta problem blir kontraproduktivt då muslimerna inte vill leva i sina länder utan komma till våra kristna!

 36. Jag hjälper riktiga flyktingar i alla väder men dom som kommit hit dom senaste åren har inget med flyktingar över huvud taget att göra!

 37. Vi ska varken ta emot kvotflyktingar, asylsökanden eller anhöriginvandrare de närmaste tio åren!
  I senaste ’veckans brott’ satt vår store ledare löven och rapade om och om igen att polisen resurser måste öka för att vi ska komma till rätta med den skenande brottsligheten i landet. Inte ett ord om att orsaken är den ohejdade massinvandringen av folk som överhuvudtaget inte ska vara här. Bla, bla, som vanligt. Inte ett ord om att politikeridioterna har haft fullständigt fel och håller på att fördärva land och välfärd med sin förbannade pk-politik.

 38. Detta år ett påskrivet avtal på ett eget bevåg av byfånen Fredrik Reinfeldt
  5 Flyktingläger skrev han på för!
  Men det finns många bland politikerna av ÅSA Romson modell!

 39. Tänk om sverige som tex kanada kunde ta emot de med utbildning som kan försörja sig istället för denna massa av analfabeter. Men frågan är väl varför sverige ska ta emot sp många alls. Detta lilla land har snart kraschat pga resursbrist överallt.

 40. I kommunisti Eritrea börjar det bli bättre o bättre.
  Problem export + remittering
  för mena.
  ”Utmaningar” import + försörjningsplikt för Sverige!

  Det är 7-partiets globala tänk som de bara viskar till varandra om.

  När val närmar sig, låtsas överraskade och vänd kappan…

 41. Vi har mer än nog med araber och afrikaner nu, så kvoterna måste bort. Visst ska man hjälpa, men inte så mycket att man raderar ut sitt eget folk. Vi kan förresten hjälpa många fler på plats för en mycket lägre kostnad. Så stäng gränserna för invandring och stimulera repatriering NU!

 42. Grundorsaken till de flesta av flyktingar är islam, att det är så svårt att förstå.
  Kommer de här inkvoterade någonsin att stå på egna ben.
  Men släppa islam det gör man inte, så varför hjälpa, det är
  som att piska en död häst.

  • Nej, Islam är inte problemet, ryggkrökandet för våldsideologier (som islam) är problemet.
   Kan man inte som dagens Sverige stå upp för sig själv så kommer man att bli koloniserad.
   Sverige kan fortfarande resa sig, men för varje år som går så blir lasset allt tyngre och mer mod kommer att krävas.

 43. Sverige kommer gå till historien som ett varnande exempel.
  Vändning i höst annars är undergången för nationen Sverige ett faktum, vi kommer bara leva på lånad tid annars.

  • Jag måste rikta en uppmaning till politikerna att använda hjärnan.
   Kanske är det för sent men för guds skull gör ett försök att rädda Sverige.
   Vi kan inte ta hit folk som tror sig kunna bestämma över oss.
   Vakna upp!!!!!!!!!

 44. 20 av 20000 asylsökande fick asyl i Japan 2017. Undrar om Japan har hemspråkundervisning”, ”JFI(SFI)” ”återförening” ”retroaktivt barnbidrag” osv,osv,etc,etc för tanken är att prova asyllyckan i Japan.

 45. Röstar vi inte bort Löfvengäget så kommer vi inta toppen i kvotinvandring .Ändå värre kommer vi att åka i botten för alla Svenskar väl o ve.

 46. Anhöriginvandringen är en bomb, när anhöriga väl är här vem
  orkar försörja släkten i Sverige, de styrande tokarna har svårt att förutse
  framtiden för de här människorna.

  • Alliansen införde så fina regler för anhöriginvandring,som egen försörjning,bostad mm skulle vara ordnad. Men detta fungerade inte alls på grund av alla undantag enligt Billström!!! Endast någon %!

 47. Hört i Rosenbad..
  Va’fn bara Brons, bättre kan vi .. är för böveln bara Guld som gäller för oss inom PK-eliten…

  • Säpo har aldrig hängt med i svängarna! Den kaotiska hösten 2015 med uppåt
   10-12 000 invällare i veckan smet, enl chefen för gränspolisen i Sverige, lika många in utan att registrera sig som de som registrerade sig! (Enl Migrationsverket registrerade sig ca 90 000 personer de sidta tre månaderna 2015!)

 48. Det är väl ok att kvotera in flyktingar från läger om de kvoteras till miljöer de kan anpassas till-dvs grannländer.
  Tanken att hela världen är våra hem är godtrogen.

  • Hela världen är våra hem men ingen har plikt att försörja horder av parasiter, som vill inte jobba och gjorde sopptippar av sina egna länd och nu flyr de till oss för att ha livstidsförsörjning .

   Men 87% svenskar vill ha det så här.

   • Nej, 87 % av oss vill inte ha det så här. Den bästa sammanfattningen av inställningen bland svenskarna är och förblir Peter Esaiassons: ”Massinvandringen är ett elitprojekt som aldrig haft folkmajoritetens stöd”. Det är vår samlade ”elit” i politiken, media, rättsväsendet m m som med sitt överlägsna inflytande tvingat igenom en påstått ”human” politik mot de flestas önskan.Sedan går det inte att vända oceanångaren (påstås det).

   • Ja det gör dom. Förstör sina egna länder. Hade Syrien haft normala fria val och en vald regering hade det aldrig blivit krig där. Sen i Iraks sönderfall var väl usa och Englands invasion av landet. FN kan inte göra något tydligen, mycket dåligt. Afghanistan skall vi inte tala om.

  • Du får tänka dig vilken arbetslöshet det skulle bli bland statliga tjänstemän ifall massinvandringen abrupt ströps av. Massor av folk som jobbar på migrationsverket (miggor & tolkar), handläggare på kommuner / socialkontor, skolor / dagis som får in färre invandrarbarn, poliser, brankår och ambulanspersonal som får färre utryckningar och mindre att göra, sjukhus / landsting etc etc

   Massinvandringen är till för att skapa en ny industri, få pengarna att cirkulera!

 49. Det får väl betraktas som av underordnad betydelse, vad någon sektionschef på Migrationsverket, tycker i frågan. Löfvèns uttalanden om att Sverige har en restriktiv invandringspolitik, saknar all förankring i verkligheten. Ett aktuellt exempel. Under veckorna 3, 4 och 5 tog Norge emot 93 asylsökande, medan siffran för Sveriges del, landade på 1570. Alltså en volym som är nära 17 gånger större. Utkontraktering är ju på modet i statsapparaten, så det kanske är läge att låta Norge ta hand om vår invandringspolitik.

 50. Mera jobb för Nujjens syster, asyladvokaten, och Anne Ramberg. Grattis!
  Läser att Anne Ramberg nu ska utreda Nujjenfamiljen. Ajabaja, du får en erinran för att du anlitat svart arbetskraft med terroristkopplingar.

 51. Sverige borde väl på alla sätt ha kvotat färdigt nu. Men politiker, myndigheter och aktivister vill väl inte ge sig förrän vi blir allra bäst i klassen, och antagligen inte då heller.

 52. OT
  JAPAN BEVILJADE ASYL TILL TOTALT 20 PERSONER FÖRRA ÅRET VARAV TRE UNDER DE FÖRST HALVÅRET

  20 000 ansökte om asyl 2017. Japan beviljade asyl till 20 personer. Under första halvåret av 2017 beviljades tre personer asyl!
  https://www.reuters.com/article/us-japan-immigration-refugees/japan-accepts-3-refugees-in-first-half-of-2017-despite-record-asylum-seekers-idUSKCN1C80W4

  Japan med sina 128 miljoner invånare är rädda om sitt land, kultur och språk. De beviljade asyl till 11 st 2014, 27 st 2015,
  28 st 2016 och 20 st 2017.

  Japan är det fjärde största landet i världen när det gäller bidrag till UNHCR!

  Mer fakta om Japan och muslimer finns här

  http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/the-land-without-muslims/2013/05/19/0/

 53. Klart UNHCR välkomnar Sveriges initiativ att gå i spetsen för detta och åter få visa sig ”duttig” och ”världens bästa” inför världssamfundet. Då får övriga EU-medlemsstater färre att ta hand om.

  Konstigt hur Sveriges 7-k politiker resonerar sen. När det blir tal om att begränsa antalet som ska få komma hit, då finns det internationella regler som måste följas, men när man som Sverige vill ta in fler än vad som krävs, då finns det plötsligt inga internationella regler som måste följas. Då är det bara att ösa in folk av alla de slag från världens alla hörn!

  Är inte Sverige världsbästa dumstrutlandet nummer ett, så säg!

 54. unhcr är självklart glada att någon löser deras problem, löfven, och reinfeldt likaså ivrigt påhejade av förvirrade miljömuppar & annie bilderberg, dock, svenska skattebetalare känner sig inte glada, och har inte varit på länge, detsamma gäller de äldre vilka idag inte får adekvat ovårdat av ovannämnda politiker för sitt slit. Hoppet om sverige är totalt borta

 55. UNHCR är självklart glada att hitta en naivt land att dumpa folk i.. Även om dom kommer från andra kontinenter. Helt olika kulturer, religioner, värdegrund.

  UNHCR är ett gäng självbedragare… Tror dom att Sverige kan ta emot miljon efter miljon av ekonomiska lycksökare?

  Tredje världs största problem är överbefolkning samt koncentrationer av.befolkningen..

 56. Sverige er idiotlandet fremfor alle. Når man får muslimdominerte og muslimstyrte UN til venn burde man vite at man er på vei til helvete.

 57. SVENSK IDIOTI,
  Olof Palme och Fredrik Reinfeldt är de största skadegörarna under de senaste 100åren!Och tyvärr kan man aldrig få ordning på Sverige mer!Redan på 2040-talet kommer Sverige sannolikt att få en muslimsk majoritet! Och det mina damer och herrar innebär slutet på den svenska demokratin!

LÄMNA ETT SVAR