polis9
Inrikes

Sveriges enda integrationspolis: Polisledningen vilseleder regeringen

Publicerad 11/19/2019
Annons

I SR Studio Ett på måndagen deltog bland andra Ulf Boström, integrationspolis i Göteborg, för att diskutera reaktionerna på statsminister Stefan Löfvens (S) intervju med SVT Agenda. Där hävdade Boström att polisledningen vilseleder regeringen och att de senaste cheferna har varit förödande för myndigheten.

Senast i oktober uppmärksammade Samhällsnytt Ulf Boström då han lämnade in en polisanmälan till riksåklagaren och rikspolischefen mot 300 personer med kopplingar till terrorgrupper som Islamiska staten och al-Qaida.

– Det vi ser mycket av i områden med många minoriteter, förutom konflikter som kommer från andra delar av världen, är kraftiga rasistiska hierarkier. Det här går under den demokratiska radarn. Det här upprätthålls av föreningar som får statligt stöd, sa Boström då vi i december 2017 uppmärksammade importerade konflikter och rasism mellan invandrargrupper i Malmö.

Sveriges problem är enligt Boström är att man inte klarar av att motverka dom som vill föra en icke demokratisk verksamhet, vare sig den är religiös, politisk eller kriminell. För att motverka denna situation krävs en potent polisorganisation, något han menar att Sverige inte har idag.

– Polisledningen har fullständigt misslyckats, säger han.

Övriga rikspolischefer och ledningar har skadat polismyndigheten, säger Boström vidare och vill ge nytillträdde Anders Thornberg en chans då han fortfarande är så pass ny på posten.

Denna dysfunktionella polismyndighet hävdar han inte för vidare korrekt information till regeringen som får en helt felaktig bild av läget.

Även Örebropolisen Peter Springare ger en liknande bild av läget i sin bok.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1022Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons