lundberg ferm4
Inrikes

SVT-artikel för ökad invandring döljer att både reporter och intervjuad är asylaktivister

Publicerad 8/4/2019
Annons

SVT skrev igår på sin hemsida om Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt, som i en statlig utredning kommit fram till att illegala invandrare ska få stanna om det föreligger vad hon anser vara ”praktiska skäl”. Vad som inte framgår för läsaren är att detta redan rapporterats om flertalet gånger tidigare samt att Lundberg även är en asylaktivist som bland annat propagerat för att göra Malmö till en fristad för illegala invandrare.

Anna Lundberg är professor i välfärdsrätt vid Linköpings universitet och har i en utredning hon själv gjort kommit fram till att så kallade papperslösa invandrare bör få stanna även om utvisningsbeslut finns, om det föreligger ”praktiska skäl som försvårar utvisningen”.

Invandringspositiva budskap genom åren

Efter att hennes utredning publicerades 2017 gick Lundberg ut och debatterade för den aktivt. 2018 fick hon skriva i både DN och SvD om sin ståndpunkt, i januari 2019 i Expressen och kort därefter en artikel på hennes arbetsgivares Linköpings universitets hemsida.

LÄS ÄVEN: SVT svarar på kritik om signalementcensur: ”Tror inte det kan leda till gripande”

I juli i år var det återigen dags för en text i DN med material som man redan avhandlat 2017.

Lundberg – anarkisk och asylaktivist

Nu väljer SVT att återigen ta upp den gamla avhandlingen genom att göra en nyhetstext, där Lundberg får lägga ut texten om vikten av att ge ut ännu fler uppehållstillstånd.

Vad SVT döljer för sina läsare är att Lundberg, som presenteras som en objektiv professor, är en asylaktivist, vilket Samhällsnytt tidigare rapporterat om.

LÄS ÄVEN: SVT censurerade att tågknuffaren i Frankfurt var från Afrika

På Lundbergs Facebook återfinns bilder på slagord som ”refugees welcome” och ”love knows no borders”.

Vi kan nu visa att hon dessutom sympatiserar med anarkismen och hyllar vid ett tillfälle en slogan som klottrats på en byggnation som hon ”lånat av anarkoblickar”:

Hon länkade även till Malmös anarkistiska bokmässa vars signum är ”Gör anarkismen till ett hot igen”:

Radikalfeministiska Bang intresserar henne också, där texter om att eftersträva en värld utan gränser, är ”ack så relevant” enligt Lundberg:

Innan hon blev professor gjorde Lundberg ett kontroversiellt uttalande 2013, då hon manade till att göra Malmö till en fristad för illegala invandrare. Hon menade att att ”det har visat sig att de som saknar uppehållstillstånd sällan är personer som begår brott”.

SVT-reportern också mångkulturalist

Men det är inte bara Lundbergs starka vänsteråsikter som döljs för läsarna. Det visar sig att även reportern som skrivit artikeln, Moa Ferm, har ett starkt engagemang för invandring till Sverige.

LÄS ÄVEN: SVT kritiseras efter ett inslag om arbetslöshet för invandrare: ”Inga kritiska frågor, som vanligt”

För några år sen uppmanade hon sina följare att skriva under kampanjupproret ”Ett Sverige för oss alla”.

Hon anser även att SD utför ”olagliga handlingar” samt insinuerar att svenskar inte existerar:

Varför SVT valt att göra en nyhet av en två år gammal rapport, som dessutom redan varit omskriven i media, framgår inte.

Hans Westlund

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons