På torsdagen rapporterade Samhällsnytt att gatukonstnären Dan Parks torgmöte mot islam är bekräftat att gå av stapeln nästa vecka. Samma dag ryckte statstelevisionen ut i ett försök att underminera arrangören genom att ifrågasätta huruvida han ens har någon demokratisk rättighet att anordna demonstration eftersom han ”är ju dömd för brott”. Samtidigt har SVT bjudit in en islamistkopplad imam för att basunera ut att det hela är ”en provokation”.

Samhällsnytt har under de senaste veckorna uppmärksammat planerna rörande demonstrationen mot islam som ska belysa religionens negativa konsekvenser för samhället. Nu står det klart att den kommer att äga rum på Fridhemstorget fredagen den 28 augusti klockan 13.00.

LÄS ÄVEN: Koranbränning bekräftad i Malmö – invandrare utlovar kaos och mord

Statstelevisionen har talat med Erik Åberg som är biträdande chef för lokalpolisområde söder i Malmö. Han bekräftar att arrangörerna vill ha demonstrationen utanför den stora moskén i Rosengård i samband med fredagsbönen.

Polisen anser att det är en olämplig plats med hänvisning till säkerhet och ordning. Därför kräver man att arrangörerna flyttar torgmötet till en plats betydligt längre bort från det invandrartäta området. När den skattefinansierade public service-aktören rapporterar är man besvärad över att arrangören är dömd för hets mot folkgrupp vilket man antyder borde vara en grund för att avslå ansökan.

Statsreportern frågar Åberg om hur han ser på situationen där en dömd medborgare tillåts nyttja rätten till demonstrationsfrihet. Åberg påminner reportern om att det inte påverkar beslutet.Islamistkopplad imam: ”En provokation”

I inslaget upplåter statstelevisionen även sin plattform åt imamen Salahuddin Barakat som i en filmad intervju undviker att beröra att det är en demokratisk rättighet utan istället kallar det hela för en provokation.Gammelmedia vill gärna ge sken av att Barakat är moderat i sin muslimska tro men som så sent som år 2018 medverkade han som talare vid den årliga konferensen för Islamiska förbundet som anklagas för kopplingar Muslimska brödraskapet. Nedan syns talarlistan med bland annat den IS-apologetiska islamisten Rashid Musa.

Imamen: ”Gud står över alla annan”

År 2016 författade Barakat en debattartikel i SvD i vilken han uttryckte bestörtning över att islamisterna Mehmet Kaplan och Yasri Khan tvingades lämna maktens korridorer. På Facebook uppges Barakat bland annat ha skrivit följande:

Dan Parks familj våldtäktshotas

På torsdagskvällen kunde Samhällsnytt visa hur Park mottar en rad hot genom sociala medier. En profil med hundratusentals följare sträcker sig så långt att han i ett videomeddelande utlovar att gatukonstnärens familjemedlemmar ska våldtas.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gatukonstnären Dan Parks familj våldtäktshotas – ”Vi kommer knulla din mamma och syster”

authorimage