I helgen rapporterade Aftonbladet och Expressen att en ”känd rapartist” gripits av polis misstänkt för grovt vapenbrott. Tidningarna vill däremot inte avslöja vem det är. Samhällsnytt kan berätta att artisten är den i vissa ungdomskretsar välkända artisten ”Biggie Juke” som baserar sin musik på att glorifiera ett gängkriminellt leverne. Artisten, som hyllats av en statsreporter, misstänks ha åkt taxi beväpnad till bostaden och sedan smitit från betalning utanför lägenheten.

Det var vid klockan 03 natten mot söndagen som polisen inledde en insats i det ”särskilt utsatta” området Tensta i nordvästra Storstockholm. Detta efter att en patrull uppmärksammat en dispyt mellan två män och en taxichaufför.

LÄS ÄVEN: Rapartisten prisades av SR och SVT – nu efterlyst för grovt vapenbrott

Polispatrullen uppger i händelserapporten att de direkt kände igen en av männen som stod intill taxibilen utanför den adress som han även bor på. När poliserna kommer fram till taxibilen har männen flytt från platsen.

Visade vapen i baksätet

Taxichauffören vittnar för poliserna om hur han har kört männen från Rotebro i Sollentuna till den aktuella adressen, Solhems hagväg 39 i Spånga-Tensta. Vidare uppger han att männen var beväpnade med pistol i baksätet.


Platsen där männen ska ha smitit från taxin. Foto: Faksimil Google Maps

Hundpatrull spårade männen

Poliserna tillkallade en hundpatrull som när den anlände till platsen fick upp spår på männen till den närliggande fastigheten på Solhems hagväg 39. Kort därefter erhöll poliserna tillstånd om husrannsakan på den aktuella adressen för 26-årige rapartisten Mahad Farhan Hossein med somalisk bakgrund – mer känd som ”Biggie Juke”.


”Biggie Juke”. Foto: Faksimil YouTube

Hemma hos Hosseini, som sedan tidigare förekommer i belastningsregistret för flera narkotikabrott och olovlig körning, påträffade man båda männen, pistol och skyddsväst.


Åklagaren häktar bara den ene

Den 21-årige mannen har samma efternamn som Hosseini och förekommer i belastningsregistret för grov misshandel och narkotikabrott. Båda männen anhölls misstänkta för grovt vapenbrott och bedrägeri.

Men på måndagen beslutade kammaråklagare Maria Hävermark vid Västerorts åklagarkammare att enbart häkta 21-åringen för grovt vapenbrott. I gammelmedia framgår det att misstankarna fortfarande kvarstår mot båda personerna.

Glorifierar gängkriminalitet

Artisten Hosseini som i vissa ungdomskretsar är välkänd har över 35 000 följare på Instagram och har genererat miljontals visningar på Spotify och YouTube. Han ingår i ett kollektiv av gangsterrappare i Tensta som bland annat uppmärksammats för att spela in en musikvideo i Södertörns tingsrätt där man gör åtlöje av rättsväsendet genom att rappa att ”brott lönar” samtidigt som man kliver omkring på borden, vilket Samhällsnytt tdigare rapporterat om.

Nedan kan en musikvideo av Hosseini ses, inspelad i det problemtyngda Järvaområdet där narkotikahandel, vapen och avrättningar glorifieras. Videon har över en miljon visningar.

Statsreporter lyfter upp artisten: ”Västerorts finest”

I juni hyllades den tungt kriminelle rapartisten som ”Västerorts finest” av statsreportern Per Sinding-Larsen – känd från flera program hos SVT, bland annat Kulturnyheterna. Sinding-Larsen leder numera musikprogrammet ”PSL” hos SVT.

Det finns många bra bak micken, men bara e n Biggie Juke. En västerort finest av högsta riksintresse sedan den…

Geplaatst door Per Sinding-Larsen op Dinsdag 23 juni 2020

LÄS ÄVEN: Här är kidnappade rapparen Einár – dömd för väpnat rån och knivhugg

authorimage