Samtidigt som coronasmittan sprider skräck världen över och hittills har tagit över 5 000 liv – däribland hittills ett i Sverige – går statstelevisionens reporter Kristoffer Viita ut och jublar över utvecklingen. I sociala medier skriver han bland annat, ”tänk på alla lägenheter som kommer att bli lediga när gamlingarna dör”. 

LÄS ÄVEN: Akutläkare i Stockholm larmar: Coronasmittade blandas med andra patienter

Det var på tisdagen som statsreportern Kristoffer Viita – även engagerad med frilansuppdrag hos gammelmedieaktörer som DN, SvD och nyhetsbyrån TT – publicerade inlägg på Twitter med ord som ”Guds gåva” rörande coronavirusets framfart.

När gamlingarna dör – fler lediga lägenheter

Ett antal personer har upprört reagerat på inläggen genom att bland annat skriva, ”fyfan vilken vidrig stackare du är”. En annan person undrar hur Viita egentligen tänker. Nedan följer inläggen:

I ett annat inlägg hoppas Viita att en ännu farligare variant av coronaviruset, ”super corona”, ska dyka upp och ersätta vad han kallar för ”basic corona”.

Samhällsnytt har utan framgång sökt Viita för att fråga hur han tänker och om han anser att det är förenligt att skriva på det här sättet med att representera en skattefinansierad public service-aktör.

Bor med SD-hatande statsreporter

Enligt folkbokföringen bor Viita i samma lägenhet som Tali da Silva – den reporter tillika redaktör hos SVT som Samhällsnytt på torsdagen kunde avslöja öppet hatar Sverigedemokraterna.

I vår artikel framgår det även att da Silva engagerar sig i det kommunistiska Facebookkontot ”Vi som helt enkelt älskar kulturmarxister” där man bland annat försöker påskina att SD skulle ligga bakom bilbränder och skogsbränder i landet. Samtidigt som hon aktivt tagit politisk ställning tillåts hon göra SVT-reportage om utvisning av migranter.

LÄS ÄVEN: SVT-journalist öppen med sitt hat mot SD – fick göra reportage om migranter