Gurgin-Bakircioglu-9488734
Inrikes

SVT-journalist steriliserar sig för klimatet: ”migration perfekt sätt att balansera upp lågt barnafödande”

Publicerad 4/27/2019
Annons

Barn är inte miljövänliga. Sett ur klimatperspektiv är den mänskliga reproduceringen helt bedrövlig. Det menar SVT som skickar fram sin journalist Gurgîn Bakircioglu för att berätta att han beslutat sterilisera sig för klimatets skull. Han förklarar att migration är det perfekta sättet att balansera upp en minskande befolkning i Europa.

Barnafödandet är lågt bland urbefolkningarna i Europa. I en del länder, bland annat Ungern, försöker man råda bot på detta med stimulansåtgärder. I Sverige beräknas svenskar på grund av låg nativitet och hög invandring bli en nationell minoritet i mitten av detta århundrade.

Att de europeiska folken minskar är inte ett problem, utan tvärtom bra för klimatet. Det hävdar journalisten Gurgin Bakircioglu, med gedigen bakgrund inom Public Service, bland annat på SVT:s barn- och samhällsredaktioner och som radiopratare på Sveriges Radio.

I ett filmat inslag på SVT:s skattefinansierade webbplats ges Bakircioglu utrymme att förklara att barn inte är miljövänliga utan ”bedrövliga” ur klimatsynpunkt. I en anslutande text till inslaget berättar Bakircioglu att han ämnar sterilisera sig för klimatets skull.

”Vi som individer kan genom att välja bort barn vara med att lösa detta” slår Bakircioglu fast. Om man ändå anser att det är ett problem att befolkningen i Europa minskar, då är ”migration ett perfekt sätt att balansera upp det”, menar han.

I inslaget förklaras inte på vilket sätt det är mer miljövänligt att producera människor någon annanstans på jorden och sedan transportera dem till Sverige och övriga Europa. I andra sammanhang brukar den omvända principen ”närodlat” i stället framhållas som det miljövänligare alternativet.

Bakircioglu driver tillsammans med sin syster också podden ’Veganism är bror’ där det senaste avsnittet behandlar ämnet ”köttnationalism och rasism”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
781Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons