Efter en kritikstorm mot statstelevisionens bristfälliga rapportering om fallet med en pojke som våldtagit och försökt mörda en nioårig flicka, väljer SVT att strypa möjligheten till att svara på och kommentera deras inlägg på Twitter.

En nioårig flicka blev på torsdagseftermiddagen i förra veckan utsatt för ett brutalt mordförsök vid en lekplats i Skellefteå. En 13-årig pojke misstänks för brottet. Sedermera skulle det visa sig att det råder förvirring kring den etiopiske pojkens ålder och att han i själva verket kan vara 15. Han hade dessutom inte bara försökt mörda flickan utan även utsatt henne för en grov våldtäkt i samband med överfallet.

LÄS ÄVEN: Åklagaren: Nioåriga flickan utsattes för grov våldtäkt

Efter att allmänheten kritiserat statstelevisionens rapportering kring fallet, där man på grund av den misstänkte gärningsmannens bakgrund utelämnar väsentliga fakta, valde SVT att på fredagen stänga av svarsfunktionen på Twitter.

Samtidigt kallar man det osedvanligt brutala överfallet för en ”tragisk händelse”, vilket gav upphov till en ny kritikstorm.

LÄS ÄVEN: Fick permanent uppehållstillstånd en vecka innan brutala mordförsöket på flicka i Skellefteå

Reaktioner