Feature Nabih Nabbe (1)

Nabih/Städaren. Foto: Faksimil Instagram

Inrikes

SVT-profil förnedrar kommunens städare: ”Vafan är du kaxig för?”

Publicerad 3/1/2021
Annons

I sociala medier har en SVT-hyllad komikerprofil publicerat ett videoklipp där han förnedrar en städare som plockar upp skräp. Detta efter att städaren bad profilen om att inte slänga cigarettfimpar på marken. Det var något som profilen inte kunde acceptera och började istället hetsa genom att skrika ”varför har du attityd”, ”är du kaxig” och vidare uppmanas städaren ”visa respekt”.

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur 34-årige libanesen Nabih ”Nabbe” Turkie som är bosatt i Helsingborg bland annat ägnar sig åt så kallade ”pranks” där han i direktsända videoklipp trakasserar förtroendevalda Sverigedemokrater. En av personerna som trakasserades är Malmöpolitikern Nima Gholam Ali Pour.

LÄS ÄVEN: SVT-hyllade Nabih ska våldta Dan Parks mamma, syster och fru – varnar för skjutning

Vid sidan om att trakassera politiker och lägga ut förnedringsvideor till sina tiotusentals följare i sociala medier har Nabbe tillsammans med bekanta även medverkat i videoklipp där man har trakasserat poliser i tjänst över telefon, vilket Samnytt har skrivit om.

”Visa respekt”

I ett nytt videoklipp som publicerades på Instagram på fredagseftermiddagen hånar Nabbe en städare som går och plockar skräp. Nabbe kan inte acceptera att bli tillsagd och börjar istället spela in ett videoklipp för att visa sina följare när han läxar upp städaren genom att kräva ”respekt”.

– Varför skrek du så?
– Du går upp och lägger den på soptunnan.
– Ska jag ta den fimpen till soptunna?
– Du ska ju inte stå och slänga den på marken fattar du väl?
– Vad fan är du så kaxig för? Visa respekt när du ska snacka med mig för helvete.
– Jag frågade dig.
– Är du bakis eller?
– Vad är det med dig?
– Fan är det med dig du? Vem fan pratar du så till? Jävla fimpe som står och skriker. Du om du gör så, jag kommer synda på dig om du gör så. Du äger inte marken. Jag kan kasta.
– Det är jag som städar här.
– Det spelar ingen roll. Ha inte attityd! Förstår du det, ha inte attityd!
– Du är helt dum i huvudet.
– En liten pajas.

Försvarar sig med att det inte är olagligt

På måndagen kontaktade vi Nabih för att höra varför han svarar på en tillsägelse genom att förnedra och samtidigt dokumentera för att kunna lägga ut i sociala medier.

– Jag svarade sopgubben på ett skämtsamt sätt. Du verkar ha missat hela videon, kommenterar Nabih trots att hela videon är upplagd på Samnytt.

Vidare hävdar Nabih att det inte finns någon lag i Sverige som förbjuder att slänga cigarettfimpar på gatan.

Men inte heller detta stämmer. Lag om nedskräpning infördes i Sverige 2011 som gör det olagligt att skräpa ned på marken. Den som bryter mot lagen kan straffas med böter eller fängelse.

Lyftes fram av statstelevisionen

År 2019 gav statstelevisionen en plattform till Nabbe och hans slagsmålsprojekt som skulle direktsändas på Internet. SVT följde Nabbe i programmet ”Leva live” när han anordnade sitt ”livs största underground-fight” i Halmstad som spårade ur i ett fullskaligt gängslagsmål.

Det slutade med att statstelevisionens fotograf misshandlades under det livesända bråket.

LÄS ÄVEN: Invandrare trakasserar poliser över telefon: ”Din lesbiska svenne”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons