janne-josefsson-sofia-dahlström

Josefsson och Dahlström. Foto: Bengt Oberger, CC BY-SA 4.0

Inrikes

SVT stoppade Josefssons debatt mellan Paludan och islamister

Publicerad 9/6/2022
Annons

I det senaste avsnittet av Trygghetspodden är gästen journalisten Janne Josefsson. Man talar bland annat om hur statstelevisionen stoppade ett avsnitt av SVT-programmet Sverige möts som Josefsson skulle hålla i.

I podden berättar Janne Josefsson om hur starkt vänstervridet hans före detta arbetsplatser SVT och SR var och är. När det gäller dagens situation på public service menar han att det finns en rädsla och tar som exempel då man på Sverige möts hade lagt ned stor möda på en debatt med islamkritikern Rasmus Paludan och hans islamistiska motståndare.

Det blev aldrig någon debatt då ämnet ansågs vara alltför känsligt. Bland annat fick han veta av säkerhetsavdelningen på SVT att han skulle få leva med hot resten av livet ifall programmet gjordes och han visade upp Muhammedkarikatyrer.

LÄS ÄVEN: Var tredje väljare kritisk till SVT:s och SR:s vänstervridning

Ett alternativ Josefsson tänkte sig var att ta upp karikatyrerna men inte visa dem och göra det till en del av programmet, att diskutera hur något som normalt borde kunna visas är så pass känsligt att man hellre väljer censur. Men programmet stoppades i sin helhet.

När man efteråt ville ta reda på det specifika skälet till att programmet stoppats påstod Sofia Dahlström, programchef för SVT Samhälle i Göteborg, att Josefsson vid 68 års ålder var ”gammal” och inte ”höll måttet” längre.

Ser sig som felfria

Josefsson menar att man varken ser eller diskuterar på SVT att det finns en fara för att man kan vara partiska och då det framförs kritik låtsas man som att man inte gör några fel.

Hela avsnittet med Janne Josefsson i Trygghetspodden finns att lyssna på HÄR.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons