Den 2 november avbröt SVT Aktuellt en debatt när SD tog upp Expressens glorifiering av en gangsterrappares kriminella handlingar. Samnytt ringde upp SVT för att fråga hur de ställer sig till programledarens beteende.

I ett okritiskt gangstereportage av Expressen lyftes den kriminelle gansterrapparen Mehdi Sachit upp där han med glorifierande bilder och citat fick marknadsföra sin nya musikkarriär. Den yrkeskriminelle gängmedlemen var nöjd med artikeln och delar bilderna i vilka han poserar iförd skyddsväst.

Samnytt kan då berätta det Expressen valde att inte ta upp – Mehdi Sachit är dömd till fängelse för en blodig gruppvåldtäkt mot en flicka.

För att vi ska kunna fortsätta granska statsmedia behöver vi ditt stöd. Om du inte redan är prenumerant så bli gärna det. Alternativt kan du donera valfri summa via swish, bank eller kort. Se mer under videon ↓!

LÄS ÄVEN: Dödspatrullens Mehdi ”Dumlee” Sachit glorifieras i Expressen – gruppvåldtog flicka blodig under pistolhot

Samnytt kunde sedan visa att Expressen försvarade beslutet och gav gangstern en plattform och mörkade även gruppvåldtäkten med hänvisning till pressetik.

LÄS ÄVEN: Expressen nöjda med reportage om våldtäktsgangstern Mehid ”Dumlee” Sachit

Den 2 november avbröt SVT Aktuellt en debatt mellan Tobias Andersson (SD) och Sakine Madone, politisk chefredaktör hos UNT. Detta efter att Andersson tog upp Expressens glorifiering av en gangsterrappares kriminella handlingar. Samnytt ringde upp SVT för att fråga hur de ställer sig till programledarens beteende.