jimmie slutdebatten
Inrikes

SVT tog avstånd från Jimmie Åkessons uttalande om invandrare – SD kräver ursäkt

Publicerad 9/8/2018
Annons

– ”Bara invandrare får jobb så kommer allt att lösa sig” – det har de sagt hela tiden. Det händer inte, det blir inte så. Därför måste man ställa frågan varför det är så svårt för de här människorna att få jobb. Det är för att de inte är svenskar. De passar inte in i Sverige och då är det svårt att få jobb, sa Åkesson i fredagens slutdebatt.

– Då måste man få förutsättning att passa in i Sverige men de här [övriga partiledare] har i alla dessa år bemött nytillkomna på deras villkor.

Detta blev för mycket för Annie Lööf (C) som protesterade högljutt och då debatten var över gick programledaren in och tog på SVT:s vägnar avstånd från Åkessons uttalande med hänvisning till att den strider mot demokratiparagrafen i radio- och tevelagen.

– Vi har knappt två dygn till vallokalerna stänger, och då väljer statstelevisionen att lägga sig i debatten genom att ”ta avstånd” från en partiledares ståndpunkt. Det är en skandal, sa Åkesson på kvällen.

– Att invandrare pekas ut som en grupp som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande, säger Eva Landahl, ansvarig utgivare för SVT:s valprogram som var den som beslutade om avståndstagandet.

Klockan 11 idag ska Sverigedemokraterna träffa Landahl och man kommer att kräva ”en skyndsam och tydlig ursäkt”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons