Khavari Fatemeh

T.v. Afghanledaren Fatemeh Khavari och Annie Lööf. T.h. Afghanska migranter strejkar. Faksimil Facebook

Inrikes

SVT/UR finansierar film om afghanledarens påverkanskampanj

Publicerad 8/3/2019
Annons

Afghanledaren Fatemeh Khavari meddelar att skattefinansierade SVT och UR kommer att visa en ”dokumentär” om den afghanska påverkansoperation och sittstrejk som resulterade i att tusentals afghaner utan asylskäl har fått stanna. Filmen ska även ingå i skolundervisningen. I sociala medier rasar många över uppgiften och kritiserar SVT för att sprida ”extremvinklad propaganda” med skattebetalarnas pengar.

LÄS ÄVEN: Afghanledaren spred falsk bild – ville framställa Afghanistan som ”världens dödligaste land”

Det handlar om en serie om tre delar. Varje avsnitt är trettio minuter och kommer att innehålla intervjuer med bland annat aktivister, journalister och politiker för att spegla de afghanska migranternas protest som hade sin bas på Medborgarplatsen i Stockholm.


’Ensamkommande flyktingbarn’ sittstrejkar på Medborgarplatsen. Faksimil YouTube

I ett inlägg på Facebook skriver Khavari att hon inte kan sätta ord på allt som afghanerna har lyckats uppnå i deras påverkansoperation i Sverige.

Vad har vi uppnått? Det är många som undrar och frågar. För det kan va svårt att se det som är så stort att de handlar om politiska svängningar i hela Europa och värden lika mycket som det handlar om något så ”litet” som en människa som sträcker ut handen till någon annan. Jag kan inte sätta ord på allt vi uppnått och vet inte heller exakt vad det är. Men kolla nu på den här dokumentären och serien som kommer och fråga dig själv vart vi hade varit om vi inte gjort allt det här.


Afghanledaren med medhjälpare. Faksimil Facebook

Ska visas i gymnasieskolor
Statstelevisionen kommer att visa serien den 7 augusti klockan 22.30 i SVT1. Det finns även möjlighet att se serien på UR Play. Vidare framgår även att meningen med serien är att den ska visas i gymnasieskolor framöver.

https://www.facebook.com/victoria.nilsson.71216/videos/704812646627511/

”SVT sprider dynghögar med extremvinklad propaganda”
I sociala medier är många upprörda över uppgiften att den skattefinansierade public service-aktören finansierar afghanledarens film.

SVT/UR har inte avslöjat hur mycket produktionen har kostat, men många anser att pengarna kunde användas till bättre saker. En person vill gå längre och skriver att man bör skrota SVT. ”De gör ingen som helst nytta, sprider bara dynghögar med extremvinklad propaganda mot svenska folket”.

LÄS ÄVEN: Krisande kommun bokade afghanledaren för föreläsning – måste spara på äldreomsorg

LÄS ÄVEN: Afghanledarens familj har köpt en Lexus

LÄS ÄVEN: Region Jämtland måste spara på vården – betalade arvode till Fatima Khawari

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons