malin lindstaf

Faksimil SVT

Inrikes

SVT: Värme under vintern en lyx tidigare generationer inte behövt

Publicerad 8/30/2022
Annons

Ett inslag i SVT Rapport i helgen har väckt uppmärksamhet på sociala medier. I det intervjuas en energi- och klimatrådgivare som menar att adekvat uppvärmda bostäder under vintern är något som vi inte längre kan se som en självklarhet.

Inslaget är bara ett av många under den senaste tiden där statstelevisionen gör sitt bästa för att normalisera konsekvenserna av den rödgröna energipolitiken med skenande elpriser och allt vad det innebär.

LÄS ÄVEN: SVT tipsar: Så klarar du dig när Sverige blir elektriskt u-land

”När elpriserna nu rusar frågar sig många hur kan man hålla nere kostnaderna inför vintern”, säger programledaren i söndagens Rapport.

I inslaget som följer talar man bland annat med Malin Lindstaf, energi- och klimatrådgivare, som berättar att många nu installerar olika sorters dyr teknik i sina hus för att undvika höga elkostnader i vinter. Investeringarna Joakim Ambrosson, som man intervjuat, gjort kostar omkring en halv miljon kronor.

Ingen t-shirt i vinter

Samtidigt menar Lindstaf att svenska folket kanske vant sig vid att ”slösa med el” när den varit så billig och hon anser att man kan anta nya vanor, som exempelvis att sänka inomhustemperaturen och ta på sig raggsockor och en tjock tröja under vintern.

LÄS ÄVEN: Statstelevisionen uppmanar att inte använda dammsugaren – för att undvika elkollaps

Att gå hemma i t-shirt under vintern är en annan lyx hon menar nu tillhör det förflutna, för ”det har ju inte generationerna innan oss gjort, nånsin”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons