Syrier önskade mörda Lars Vilks: ”Ville kissa på hans kropp”
Lars Vilks/Duraid Anka. Foto: OlofE/Fakismil Polisen

En man som påstår sig ha flytt från Syrien och sedan invandringen till Sverige dömts för flera brott, däribland våldsamt upplopp i samband med korankravallerna i Rosengård i fjol, kommenterar nu konstnären Lars Vilks bortgång med att han själv hade velat mörda honom. Men även urinera på Vilks döda kropp – i en timme.

Det är 32-årige Duraid Mohamad Anka från Syriens huvudstad Damaskus som på torsdagen publicerade ett videoinlägg till sina över 2000 följare i sociala medier i vilken han detaljerat redogör vad han hade velat göra med Vilks.

LÄS ÄVEN: Muslimer i Sverige jublar över Lars Vilks död: ”Brändes som en rullande gris”

– Tjena folk Ankan här. Vem är den Lars Vilks? Jag har inte hört om honom förut men vilken tur han har att han dog. Annars jag ville köpa en stor hund och lämna han äta hans kött. Sen köpa fem burkar Red Bull och trycka. Varför? För jag ville kissa på hans kropp för en hel timme, berättar Duraid Anka.

Dömdes för koranupploppen i Rosengård

Samnytt uppmärksammade Duraid Anka i samband med koranbränningen i Rosengård förra året. Syriern, som invandrade till Sverige år 2014, hade då hunnit med att dömas för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olaga hot, skadegörelse, narkotikabrott, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och rattfylleri.

I slutet av december 2020 dömdes Anka även för sin medverkan i koranupploppen. Han stod åtalad för våldsamt upplopp, blåljussabotage, olaga hot, skadegörelse och ett narkotikabrott.

Malmö tingsrätt friade Anka från blåljussabotage och ansåg att skyddstillsyn var en tillräcklig påföljd eftersom att han hade suttit häktad. I maj 2021 ändrade hovrätten över Skåne och Blekinge domen till rättspsykiatrisk vård.

LÄS ÄVEN: Polishatande migrant visar ingen ånger efter korankravallerna i Rosengård: ”Ska knulla alla”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.